|
||||||
![]() |
|
jul
2
2009
De kassa van het tijdskredietEr is een gouden regel op het internet die je als websitebeheerder veel kopzorgen kan besparen: Do not feed the trolls. Want hoe goedbedoeld je webinitiatief / sociale website / forum / blogje ook is, vroeg of laat duiken er fantasten op in de reacties. Mensen met een vijs of vijf minder dan het gebruikelijke aantal. Complottheorieën spuiend, vuile praat verkopend, schuimbekkend vloekend en onzin vertellend maken ze jouw inhoud de hunne. Trollen dus. Wat je dan vooral NIET moet doen, is met die sujetten in discussie treden. Want winnen doe je toch niet. Verspilde energie. Elke reactie die je hen geeft, beschouwen deze fijne medemensen immers als een aanmoediging, om met verdubbelde kracht de boel te versjteren. Eigenlijk zou deze regel ook op het publieke forum genaamd politiek beter toegepast worden. Domme mening: negeren. Belachelijk voorstel: doodzwijgen. Het gaat in dat interview over knelpuntberoepen (dat het erg is, en dat het tijd is voor een nieuwe rits maatregelen rond activering, het gebruikelijke werkgeversdiscours dat wellicht wel steek houdt), maar ook over pensioenen:
Wat een crème van een sociale maatregel zou dat niet zijn. "Meneer, er is goed en slecht nieuws", zegt de postbode dan. "Het slechte nieuws is dat uw pensioen deze maand weer een beetje gekrompen is. Het goede nieuws is dat ge dit belachelijk lage bedrag mogelijk langer gaat krijgen. En als ge eerder creveert, weet dan dat daardoor de levensverwachting van de volgende generatie gepensioneerden zal dalen, en zij dan weer méér gaan krijgen. Ge had maar moeten pensioensparen toen dat nog niet bestond." Zoiets. Maar dan komt zijn uitsmijter nog:
Schuim. Wat voor een redenering is dat nu?
Mij lijkt dit billijk. Meer vrije tijd => minder inkomen. Voor wat hoort wat. Maar voor de Heer Timmermans is dat nog niet genoeg. Nog een vierde keer betalen, zult ge. Als krasse zeventiger zult ge nog zweten en zwoegen, als compensatie voor uw ijdel gezit bij uw gezin. "Billijk" lijkt in deze wel hard op "lijk" vrees ik. Verbazingwekkend ook hoe kortzichtig werkgevers in deze zijn. Tijdskrediet en andere maatregelen voor een betere afstemming gezin/arbeid beginnen toch volle bak vruchten af te werpen, meer bepaald in de Vlaamse kraamklinieken. De gezinnen worden weer groter, omdat het kan. Omdat er momenteel een ventieltje zit op de druk. En je als ouder nu af en toe wat van de stoom kunt aflaten. Als er één recept is tegen de dreigende vergrijzing en het nakende tekort aan arbeiders, is het toch dat wel, zeker? Ach, we zullen het er maar op houden dat de airco ter VBO-kantore niet erg goed werkt, en dit met de mantel der liefde bedekken… En de VBO-trollen maar niet te veel voederen. 3 reacties tot nu toe. Reageer zelf...![]() Een aantal zaken; 1/ loonverlies: ik neem aan dat je als werknemer zelf kiest op tijdskrediet te gaan. Het is nogal logisch dat men je dan niet gewoon blijft doorbetalen. Het is alleszins onredelijk om dit van de Staat (elk van ons) te verwachten. 2/ De tijd dat een werknemer op tijdskrediet gaat, wordt voor wat pensieon betreft gezien als 'loopbaan', er is dus geen pensioenverlies. 3/ carrièreverlies: idem aan 1/ eigenlijk. Het is je eigen keuze om op tijdskrediet te gaan. Het systeem heeft uiteraard mooie voordelen, maar je moet wel bereid zijn om de gevolgen ervan te dragen. Ook hier zou het onredelijk zijn om de Staat kwalijk te nemen voor iets wat je zelf kiest! Komt daar nog bij dat je als tijdskredieter een toelage ontvangt tijdens uw afwezigheid. Als het VBO hier dan oppert om in ruil wat langer te werken, vind ik dit maar niet meer dan normaal. Helaas verrast het me niet dat iedereen hierover in een kramp schiet, maar het zijn dit soort ingrepen die m.i. ons sociaal vangnet kunnen helpen vrijwaren. Comment by Nick De Roeck — 2 juli 2009 # ![]() 1) Terecht, natuurlijk… En mbt uw ondernemerschap: tijdskrediet en andere vormen van loopbaanonderbreking zijn ook een fantastische springplank richting ondernemerschap. Comment by Houbi — 2 juli 2009 # ![]() U kunt beter de spaarrekeningen vergelijken op http://www.spaarrekeningenvergelijken.be daar kijken ze niet alleen naar de spaarrente maar ook heel erg naar de betrouwbaarheid van de banken. Comment by Sipper — 26 december 2010 # En nu?
|
![]() |