jan 7 2010

Van Halen

Wat is het nu? R.J., of mogen we al Ronald zeggen, of Ronny? De Ronny, jong. Buurman mijne man.
Seriemoordenaar (de zaak Annick Van Uytsel had ook een spoor naar Loksbergen, dus hij moet er wel tussen gezeten hebben!), lustmoordenaar (hij zou getracht hebben Shana Appeltans te verkrachten!) of moegetergd (gepest als hij was door, afhankelijk van de bron, Kevin Pauwels (sic), Kevin Paulus, door zijn jonge buren of door de familie van Shana!)?
Professionele executie – mafiawaardig! – of vlaag van woede?

Alles bekend of doorgeslagen? Of heeft hij voor een doorbraak in het onderzoek gezorgd maar meer zult ge daarover niet te horen krijgen?
Maar de school weet het al, het parket heeft hun gecontacteerd, en hij heeft bekend! En de familie van de slachtoffers zegt het, de VRT had ze aan de lijn. Het Belang van Limburg heeft met de familie getelefoneerd, en morgen leest ge daar meer over in een speciaal katern van 9 bladzijden. Hoe lang was dat gesprek eigenlijk?

En dan die karakterstudies, bijeengesprokkeld als hakhout in een bos van buren, collega’s, tooggenoten, familie. De pastoor ontbreekt vooralsnog, jammerlijk.
Een doodbrave mens vermoordde een doodbraaf koppeltje. Moet ik besluiten.
Iemand in wie ge het nooit zou zien. Ee droomkoppeltje. Leraar die geen vlieg zou kwaad doen. Zo schoon. Een kindervriend zonder kwaad in de zin.

En dat allemaal meestal nog in dezelfde krant of op dezelfde site, dezelfde zender, maar gewoon 15 minuten later dan het vorige half bericht.

En daaronder de roep van het volk, om levenslang zonder mogelijkheid vrij te komen, of andere nog fijnzinnigere straffen. Of de waarschuwing dat “de pesters” kregen wat ze vroegen.

Echt erg.
Ga anders allemaal uw hoofd eens buiten in een emmer water steken. Bij deze temperaturen een mogelijke manier om terug te komen met een frisse kijk. Cool down.

4 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

Het nieuwsbericht op radio één was ook goed:
De man heeft de feiten toegeven, volgens de reporter.
Later in het verslag bleek er echter niets van aan. Het waren veronderstellingen, gehoord via via en ergens ten velde opgevangen.
Wss is hij wel de dader maar de manier waarop we weer moeten 'meeleven' is beneden alle peil.

Comment by tijdtussendoor — 7 januari 2010 #

Het kan niet genoeg gezegd/geblogd worden.

http://blogderzuchten.wordpress.com/2010/01/07/

Ergerlijk.

Comment by Aïda — 7 januari 2010 #

Hypocriete blogpost.

Comment by denidorm — 12 januari 2010 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...