okt 1 2010

Mening

Ik wou dat ik kon zeggen dat ik voor eenkindsgezinnen ben. De enige manier om iets te doen aan de krankzinnige overbevolking van de aarde.
Ik wou dat ik kon zeggen dat ik tegen dieselauto’s ben, en zeker van die veel te grote.
Ik wou dat ik kon zeggen dat ik voor het wonen in de stad ben, dicht op elkaar, energieëfficient en openbaar-vervoer vriendelijk.
Of dat de overheid moet afgeslankt. De actieve bevolking voltijds aan de slag moet.

Zoveel dat ik wel wil menen, maar niet kan. Klokken die ik niet kan slaan.
Want ik kan ze dus niet hebben, die meningen. Bevind me “on the wrong side of the argument”.

En dus verdedig ik net zo lief het tegendeel.

Dat eenkindsgezinnen een beetje zielig zijn, niet voor de ouders, maar voor de kinderen. En dat de overbevolking van de aarde niet geholpen is met minder kinderen in arme streken en meer kinderen in rijke delen, maar omgekeerd.
Dat dieselauto’s uiterst efficiënt zijn, als je er maar genoeg kilometers mee maalt. En grote auto’s perfect te verantwoorden zijn als je er maar genoeg volk in vervoert.
Of dat wonen in de stad vervreemdend werkt. Werkelijk alles aangesleept moet worden.
En dat de overheid het land rechthoudt, erzonder de economie op zijn gat zat. De actieve bevolking vooral een oplossingen verdient die passen bij hun levensfase en gezinssituatie.

Kortom: ik ben van mening dat een beetje flexibel zijn in uw meningen een deugd is. Dat de waarheid zelden zit in het zwart en het wit van de mening, maar in het grijs van de realiteit.

En toch viert de mening hoogtij. Absoluut geponeerd, overal.
Moet je een mening hebben over de parachutemoord. De mogelijkheid tot samenleven met “de islam”. Ben je als Vlaming verplicht van mening voor financiële verantwoordelijkheid voor regio’s te zijn. Je moet een mening over Android. Over Mark Zuckerberg. Clenbuterol. Over de school van Lukaku.
Alsof het er toe doet. Druppels op een plaat die heet staat.

Geen mening hebben, dat verdient pas respect. Of is geen mening hebben laf, vreemd, opportunistisch, gortig? Ik zou het niet weten, ik heb daar geen mening over.

 • Hoow

  Mensen kunnen ook teveel meningen hebben.
  hou het bij een paar, dan zijn ze meestal beter.

 • Oscar Wilde : ‘Ik heb zoveel meningen, vergeef mij dat ik er soms eentje vergeet!’… mooie post, tikje absurd, me like!

 • De struggle for an opinion… Soms zou de mens beter gediend zijn van wat empathisch vermogen, alvorens een mening te hebben. Bijzonder fijn en toepasselijk nummer: Coldcut – Walk a mile. http://www.youtube.com/watch?v=aU5ppDlnLgE

 • Serge van Ginderachter

  En ik die dacht dat ik gewoon een idioot was. Blijkt dat ik voortaan mag gerespecteerd worden!

 • Door dit (anders puike) stuk hier neer te poten heb je alleszins een duidelijke mening! 😉

 • Mooie post! En euh, ‘hear hear’!

 • Ik zou begot niet weten wat ik hierover moet vinden.


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...