mrt 31 2008

Naar de botten

Net nog eens van tuinsafari gedaan. Het voordeel van een grote wilde tuin als de onze (4000m2 tuin, groententuin, huis, schapenwei en vijver + 2000 m2 bos) is dat er precies wel altijd iets te ontdekkenn is.
Weinig nieuwe bloemen sinds de vorige fotosafari met Pasen, des te meer botten. Al dat fris groen, ook een plezier om naar te kijken. Teer, maar toch vastbesloten en onstuitbaar.

Haagbeuk
Haagbeuk

20080331-_DSC1377
Een mij onbekende struik, met bijna gele blaadjes

Kersen in bot
Kersenboom, met spin

Brem
Brem

Zwarte bes
Zwarte bes

  • Heb je een kweepeer in de tuin? Daar lijkt die ‘onbekende met bijna gele blaadjes’ namelijk zeer behoorlijk op…
    Hier zijn de bottende blaadjes overigens net iets kleiner. Maar in tegenstelling tot jouw tuin, is er hier sinds Pasen wl behoorlijk veel opengekomen.

  • Gisteravond realiseerde ik me plots dat wat ik al een tijdje aanzag voor wortelopslag van onze kweepeer, toch net iets anders is. Wellicht hetzelfde als jouw onbekende? Ik hou het in de gaten, en probeer te ontdekken wat het dan wel is…

  • Toch anne, mijn eerste gedacht bij die onbekende was ook de kweepeer, met zijn grillige takken en toch wel vrij typische bladeren in deze tijd van het jaar. Struikvorm, boom ??
    Mooie foto’s trouwens…


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...