Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | A | Arid        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (april 1999):

ARID "Little Things of Venom"
(Double-T Music 1999, DTM 911108-2)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. At The Close Of Every Day
2. Too Late Tonight
3. All Will Wait
4. Little Things Of Venom
5. Believer
6. Dearly Departed
7. Me And My Melody
8. World Weary Eyes
9. Life
10. Elegy

geproduceerd door Dave Anderson
All songs by Jasper Steverlinck & David Du Pré

Muzikanten :
- Jasper Steverlinck (vocals, guitar)
- David Du Pré (guitars)
- Steven Van Havere (drums) ( bekend van Gorki btw)
- Filip Ros (bass)
Gasten :
- Dave Anderson (keyboards)
- David Dewaele (lap steel & slide guitar)
- Martin Ditchum (percussion)
- Steve Sidwell (trumpet)
- Audrey Riley (cello)
- Leo Payne (violin)
- Susan Dench (violin)
- Liz Partridge (viola strings)
- Piet Goddaer (string arrangements)

Opgenomen in ICP Studio's, Brussel en Lansdowne Studios - London.

Artwork : Herman Houbrechts, Foto : Maarten Vanden Abeele

 

Mijn Mening

Tien songs. Tien kleine giftige opdondertjes. Acht om naar te luisteren en u verbouwereerd achter te laten (enkel "Life" en "World Weary Eyes" lusten wij niet echt). En een stuk of vijf om te koesteren, te bewonderen, te bejuichen ("Too Late Tonight" - de eerste single - "All will wait", "Dearly Departed" en "Me & My Melody", zeker ook "Believer"). Dat is voor mij de "bilan" van de debuutcd van het Belseelse groepje Arid.
Uit het niets komen ze niet echt, maar ze namen wel velen bij verrassing : kenners bemerkten de groep al een jaar of drie geleden in de finale van de Rock-Rally, toen ze nog grossierden in een soort emotionele heavy-metal. Het "heavy" is er ondertussen vanaf geamputeerd, en het "metal" is aan het roesten gegaan zoals koper groen uitslaat en zilver een patina krijgt : wat overblijft is een soort warme, emotionele rock met Amerikaanse roots en ambities.
Arid staat bij deze dan ook niet meer voor "dor, droog, onvruchtbaar", maar wel voor "Jasper Steverlinck en co". 't Is geen rip-off, maar onmogelijk te ontsnappen aan de Jeff Buckley-vergelijking in zijn delicate passages, even onmogelijk voorbij te gaan aan de Freddy Mercury-klankkleur in de luidere uithalen. Laten we hopen dat deze jongen zich ver houdt van zwemmen in rivieren of het dragen van vrouwenjurken én snor.
Dat deze groep wel eens héél groot zou kunnen worden, zoals je in de wandelgangen hoort fluisteren, zal ons een zorg wezen ... als ze dit soort prachtmuziek blijven produceren (nog beter mag ook natuurlijk), hebben ze onze onvoorwaardelijke steun. Ons consumentenadvies in deze luidt dan ook : koop deze cd. Mits u voldoet aan de systeemvereisten van twee werkende oren en een minimum aan muzikale smaak, zal u het zich geen moment beklagen.
Of zoals de house-dj's het destijds al zeiden : Ariiiiiiiiiid.

Ingezonden meningen

"Arid....... Zalig dat er nog mensen zijn die ons een manier geven om te kunnen wegdromen na het soms verschrikkelijke en onbenullige lawaai van elke dag. Ik kijk al uit naar de volgende songs.....mijn zetel en sigaretten staan al klaar en dan gewoon luisteren en alles en iedereen even vergeten..... Thanks for making things easyer.............." het grote oor.

Na het kopen van hun super goeie cd zijn we naar het concert van ARID op moederdag in Paridiso geweest. Je kreeg het idee dat je bij een prive-concert van een vet grote band stond. Live kwam ARID nog beter uit! Over een poosje als ARID op Werchter komt spelen staan wij zeker helemaal vooraan.
Luister naar deze cd, ieder nummer is perfect. De stem van Jasper zal je zeker raken.
Don't be ignorant and listen to their fabilous music!!!!!
Gerda en Carolien, Holland

Ik ben er helemaal weg van. Dat smaken verschillen, wordt hier trouwens bewezen; ik vind 'life' namelijk een schitterend liedje en zou eerder 'Elegy' samen met 'World Weary Eyes' op de achtergrond zetten (het blijven wl goede nummers). 'All will wait' en vooral 'Me & my melody' zijn mijn favorieten. De plaat in n woord: een juweeltje.
Bert (kortjak@hotmail.com)

Ik vind "little things of venom" een van de beste platen van dit jaar als het dan al niet de beste plaat is. Het genre doet me keifel aan Jeff Buckley denken (vooral Jasper zijn stem) en vermits Jeff Buckley de beste zanger ooit is, vind ik dat erg positief. De stem van Jasper geeft me de kriebels en is om urenlang bij weg te dromen. Ook de muziek zelf (vooral de guitaren) klinken fantastisch goed, niet saai of zo, het is bij elk liedje wel iets anders. Het is gewoon een fantastische plaat en groep trouwens ook.
Ik heb ze zondag (27/6) op het voorprogramma van K's choice aan het werk gezien en live zijn ze echt nog beter dan hun plaat laat blijken. Er zit inderdaad ook iets Radiohead- en Counting Crows-achtig in (dit laatste vooral dan bij "Too Late Tonight").
Volgens mij gaat deze groep de richting van K's choice uit (op vlak van populariteit dan wel) en het zou me niet storen want ze zijn de beste nieuwe groep van het jaar.
Anneleen Vandenbossche (anneleen@mail.dma.be)

"little things of venom" is de meest grandioze plaat ooit! Iedereen die hem al gehoord heeft is er weg van, ik zal hem in een CD-speler met slot moeten steken of ik kan er zelf niet eens meer naar luisteren!!!
Laura xxx (Lies.Bogaer@rug.ac.be)

Ik had op KinK fm het nummer "Believer" gehoord .. hee das leuk dacht mijn gedachte en toen ik later bij @lter 8 het nummer "Life" hoorde dacht ik RENNEN naar die platenzaak en sindsdien ben de trotse bezitter van "little things of venom".
Als dat cd'tje nog niet grijs was geweest had ik hem wel grijs gedraaid en dat geld zeker voor "World Weary Eyes" wat een prachtnummer !
PS: Waarom komt al het goede uit Belgie (SOULWAX, dEUS, K's Choice) zo 'ontdek' ik ze altijd veelste laat
Patty van Ruijven (Ruijven@kabelfoon.nl)

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Tim Coene in "Shuffle" : "Little Things Of Venom bulkt van het potentieel. Arid, het wordt wat. Alles moest zo droog en sober mogelijk klinken. Zoals de platen van Ben Harper, vertelt de bio. Een lovenswaardig voornemen, maar waarom blijven songs van Ben Harper in het geheugen kleven, terwijl die van Arid als fonkelende dauwdruppels verdampen bij het eerste zonlicht?".
- mvs in Humo "Uit de RR van '96 herinneren we ons vooral ... de open mond waarmee we toen stonden te kijken naar zanger Jasper Steverlinck, begiftigd met een intense uitstraling en een door Moeder Natuur zelve met veel zorg ingeblazen, bijna spookachtig mooie nachtegalenstem zoals we er sinds Jeff Buckley geen meer hadden gehoord. Drie jaar geleden miste Arid nog de songs ... nu ... zit er geen enkele mindere tussen. ... Een heel mooi en voor een debuut zelfs onwaarschijnlijk sterke plaat."
- Uptomusic : "Er is plaats voor zowel heerlijk gevoelige momenten als voor passionelere en meer rockende nummers die de huiskamer en menig concertzaal onvoorwaardelijk zullen doen capituleren. 'Little Things of Venom' is een bijzonder overtuigend debuut van een groep die alles in huis heeft om het te maken."
- Plato Mania - Free magazine by/for music lovers, no. 121, April 23, 1999, by Louk Vanderschuren : "We benoemen bij deze de debuutplaat van het Gentse Arid tot Lenteplaat Van Het Jaar. Hoe komt dat zo? Arid, moet u weten, heeft de theatrale neigingen van U2 en Jeff Buckley samen met het talent om verslavende posongs te schrijven. ... Little Things Of Venom is dus een enorm volwassen popplaat, waarmee Arid fans van zowel Counting Crows als dEUS aan kan spreken. Doordat Arid spannend en toegankelijk tegelijk is, kunnen ze, als ze zo doorgaan, heel groot worden. De Amerikaanse deal met Columbia is al binnen, dus grijp uw kans en geniet van Arid-toen-ze-nog-klein-waren nu het nog kan!"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze artiest :

- Arid-Bio op deze eigenste website.
- Blijkbaar nog geen website beschikbaar. Double T heeft ondertussen wel een domeinnaam geregistreerd (www.double-t-music.com)
- een verslag van de eerste Amerikaanse reacties op Arid bij Het Nieuwsblad
- Contact : +32/9/223.67.03

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 29 april 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Snel-link
Azur
753
0
694 fr.
HVH-Megastore
678
54
732 fr.
Proxis
598
95
703 fr.

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

Uw Mening

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

- - - - - - - - - - - - - -

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 


 

   
Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Arid
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up