Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen |A |Leyna Ash        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (September 2001) :

Leyna Ash
"En toute sérénité"
2001, Vodkasonik - Universal, 013 922-2

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Un peu d'innocence
2. Ultime evidence
3. Laisser aller
4. Les berges mortes
5. Au coeur du rubis
6. Les amants etrangers
7. A bout de charme
8. Le tempo de mon pouls
9. Ma difference
10. Heroïne
11. M'apprivoiser

Songs & teksten :
Kevin Morane, Leyna Ash, Frédéric Halbreich, Thierry Plas, Jean-François Delquignies)

Muzikanten:
- Thierry Plas (gitaar)
- Kevin Morane (keyboards, acc. gitaar, programmering)

Productie :
Kevin Morane & Thierry Plas
Opgenomen in Studio CMP (Brussel)

Design : Thomas Lagneau
Foto's : Romane Ninn
 

Mijn Mening:

Leyna Ash is een frisse verschijning, met roots in Tunesië (geboren in België, van haar 8ste tot haar 18de naar daar verhuisd, en dan teruggekeerd). Verwacht echter geen pop met arabische invloeden of raï, dit is gewoon commerciële franstalige pop.
Eerste vaststelling: in vergelijking met de covers van de singles van "Laisser Aller" en "Un Peu d'Innocence", is de cover van Leyna Ash's debuutcd bijzonder on-commercieel. Ik zet ze hier toch maar bij, omdat daarop beter blijkt "welk vlees we hier in de kuip hebben". Tweede vaststelling: in vergelijking met de genoemde singles stelt ook de inhoud van de rest van deze CD serieus teleur. Het minpunt aan "en toute sérénité" is zonder twijfel en "en toute sincérité" een gebrek aan tempo. "A bout du charme", "ultime evidence", "les berges mortes", "heroïne", "M'apprivoiser", het sleept zich allemaal voort als lome katten op een warme dag. Slechts een paar keer lukt het om uit deze brei van chanson, slappe rock en flauwe songs toch fijne franstalige pop tevoorschijn te toveren. Meer bepaald over "Un Peu d'innocence" en "Laisser Aller" zijn we niet te beroerd om een loftrompetje te trompetteren. Voor de rest is enkel "Le Tempo de mon pouls" nog een beetje spannend.
Met slechts twee backing muzikanten - en dus het grootste gedeelte geprogrammeerd op kleffe synthesizers - is de verklaring ook snel gevonden: de backing klinkt steriel, en vooral cliché. Nergens een klank te bespeuren die verrast (aangenaam of onaangenaam). Alsof Leyna Ash begeleid wordt door een "band in a box", of een of ander softwareprogramma als begeleidingsgroep heeft gekozen (alhoewel het hier nochtans gaat om Thierry Plas -zie Machiavel, Purple Prose- en Kevin Morane). De stem van Leyna Ash is beslist aangenaam, maar de songs overeind houden doet ze toch niet.
Lijkt mij dat ze kwaliteit genoeg heeft om hoger te grijpen dan dit, maar ook daadwerkelijk zal gebeuren zal er sterk aan liggen of ze ook songmateriaal van betere kwaliteit krijgt om te "interpreter". Op haar debuut heb ik het niet gevonden. Misschien u wel?

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op ...

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

Tot nog toe geen enkele bespreking van Leyna Ash "En Toute Sérénité" teruggevonden.

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 2 september 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
---
20
---
Proxis
650
0
650 Bef.
Proxis
Atrecordings
--
3$
--
Netbeat
--
2,77 euro
--

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over Leyna Ash:

- site : www.vodkasonic.com/leyna_ash
- contact : Vodkasonic, 75 rue Gillon, 1210 Brussels - Belgium
- mail : info@vodkasonic.com

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.
Meer CD-besprekingen.

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Leyna Ash
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up