Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | D | Daan        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (December 2000) :

DAAN "Verboden te zuchten - O.S.T."
(2000, Labels/ Virgin, 7243 850476 2 6 )

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1.Gare du Midi (opening scene)
2. Diner Delon (restaurant muzak)
3. Contro (main theme)
4. Sons of Grey (trash concert scene)
5. Ocean (pacifique) (hotel chill-out scene)
6. Transport (café jukebox scene)
7. Traum A (Luzie's mobile dream)
8. Convertible Chaos ("dizzy" rave)
9. Lime tree, naked (on the road)
10. Marée noire (unused)
11. Stoemp + worst (unused restaurant, not enough muzak)
12. Lift (introspective scene)
13. Mondeling (parlophone scene)
14. Ni café ni hôpital (unused spiral driving scene)
15. Puces au marché (unused broken guitar scene combined with clochard scene)
16. Converted chaos (unused)
17. Ocean (basique) (unused original 1995 4-track first take)
18. Waves of grey (unused pathos)
19. La piscine (unused after party scene)

Songs : Daan Stuyven (& Shubert)

Muzikanten :
- Daan (drums, filterbank, upright piano, realistic moog, samples, hagström bass, electric guitars, soundcanvas, vocals, toy xylophone, phillicorda organ, phonorgan, lapsteel, plastic bag, van lier dead saxophone, sonette, e-bow, bath splashes)
en ook :
- Amid Chakir, Senne Roefaer, Stephanie Bodien, Stefan Perceval, Kristel Dotremont, Jean-Yves Izquierdo, Gilbert Magotteaux, Robbie Cleiren (statements, voices, dialogs, monologues)
- Wouter van Belle (strings, acoustic guitar)
- Guy Van Nueten (vox contentinental & hammond organs)
- Herman Gillis (chaosbank)

Artwork : Daan
Cover Photo : Michel Baudour

 

Mijn Mening

Een nieuwe Daan! Na de vorige solo-plaat van de man, Profools, is het iets om naar uit te kijken. "Verboden te zuchten" is - helaas - dit vervolg nog niet.
Het gaat hier immers om een CD uit het ras der "soundtracks". En alhoewel Daan Daan niet zou zijn als hij ook binnen dit genre niet buiten de lijntjes zou kleuren - in dit geval door er een aantal niet gebruikte tracks bij te zetten, en embryonale versies van stukken die in de film terecht kwamen mee op te plaat op te nemen - draagt "Verboden te zuchten" als cd enkele van de nadelen van de filmmuziek met zich mee.
Als daar zijn : wisselende stemmingen, die in de film wellicht hun functie hebben, maar alleenstand doelloos lijken; Het fragmentair of abrupt afgebroken karakter van een hele reeks songs; Een aantal tracks die worden vermengd met dialogen uit de film, die de door de muziek opgebouwde sfeer wat in de weg komen te zitten; En het onbegrip van degene die de film niet gezien heeft, hetgeen in dit geval vrij veel volk is, vermits een zaal te vinden waar deze film van Alex Stockman draait ongeveer even moeilijk blijkt als het vinden van een coalitieakkoord in Antwerpen.
Met wat creatief gebruik van de playlist-editor van uw cd-speler kom je echter wél tot een geslaagde, zij het dan wat korte plaat. "Convertible Chaos" kende u al van "Profools" (indien niet, shame on you), en is - door de inbreng van Filterbanken, Wouter Van Belle en Guy van Nueten ook de meest "uitgewerkte" track op de cd. De rest van de nummers bestaan immers vrijwel geheel uit Daan in solo-gedaante, weliswaar op een groot aantal instrumenten en andere dingen die geluid maken tegelijk. "Contro" is het niet erg opgewekte maar beklijvende thema van de film, en galmt - zoals het een filmthema sedert de heer E. Morricone betaamt - ook door een aantal andere tracks. "Ocean Pacifique" een naïef en lief melodietje, en "Transport" een knappe atmosfeer. Daarna wordt de spoeling wat dunner, tot "Ocean (basique)" - de oudere versie van het eerder genoemde "Ocean (Pacifique)" - en "Waves of Grey" de boel waardig afsluiten.
Verboden te zuchten, maar even blazen van "Pfff, was het dit maar", is hopelijk wel toegelaten? Maar dan nog eens luisteren en nog eens ... en toch weer verbaasd staan hoe Daan met een zo op het oog minimale inspanning toch opnieuw heel wat effect heeft weten te bereiken.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Nog geen cd-besprekingen van deze CD zien staan. Is het mogelijk?

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

   

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 9 december 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
688
0
688 Bef.
Proxis
639
0
639 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
16,49 euro
2,77 euro
776 Bef.

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- Quinten's pagina over deze CD op de Rudy's Great Ideas site
- Bespreking van de vorige Daan "Profools"
- Bespreking van Dead Man Ray's laatste "Trap"
- Dead Man Ray bio - official site
- Interview met Alex Stockman over de film
 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Daan
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up