Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | F | Flexa Lyndo        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (April 1999) :

FLEXA LYNDO "45 minutes "
(62 TV Records 1999, cat n° : 28299)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Girls on the Screen
2. Get In Touch with You
3. Kind of ...
4. Birth of Sara
5. We/Don't/Wanna/Have/fun
6. Sunny Dreams
7. Happy as You See
8. Instrumental n° 1
9. What Sound ?
10. Instrumental n° 2
11. Empty Spaces
12. Superstar
13. Garbage is Garbage
14. Instrumental n° 3
15. So What ?

geproduceerd door Federico Pellegrini
All songs by Gaël Bertrand & Loïc Bodson

Muzikanten :
- Loïc, Gaël, Gaëtan (gitaar, bas, drums)
Gasten :
- Sailor (unplugged electrical guitar)

Opgenomen in "Soundstation", Liège en thuis op 4-track tussen september 97 en oktober 98.

Artwork : Pauline & Loïc

Mijn Mening

Flexa Lyndo is een nieuwe naam, edoch geen nieuwe groep. Enkele jaren lang opereerden deze mensen immers onder de naam "De Profundis", maar omdat dit een publiek van dode kraaien en andere ongedierte bleek aan te trekken werd in 1998 gekozen voor de korte pijn ipv het langzame sterven : enter Flexa Lyndo.
De groep grossiert in gitaarsongs in de overbekende Amerikaanse traditie van Pixies en co (luister eens naar "Birth of Sara") ... Goeie referenties, dat wel, maar de andere kant van deze medaille is dat er iets al te enthousiast naar deze buitenlandse voorbeelden werd geluisterd : zelden op deze cd gaat er een song voorbij zonder dat je je zit af te vragen of je dit niet al ergens eerder hebt gehoord.
Een paar keer levert dit goudklompjes op, een paar keer gaat de groep jammerlijk uit de bocht. Zo zijn bijvoorbeeld "Girls On The Screen" en "Happy as you See" opgebouwd rond een zelfde luid-stil-luid concept, maar levert dit bij het eerste een hoogst aanstekelijke song op, en bij het tweede een pijnlijk schouwspel dat om de mantel der liefde vraagt. Mooi zijn ook "Empty spaces", "Sunny Dreams" en "Garbage is garbage" (Shirley Manson zal blij zijn) en de afsluiter "So What?".
Ik denk dat speciaal voor dit soort cd'tjes de woorden "tof", "verdienstelijk" en "net niet" zijn uitgevonden.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Frédéric Lorge in The Ticket, april/mei 1999 : "Ze serveren ons een album vol prikkelende gitaarpop. We betreuren echter het volslagen gebrek aan verrassingen : de eerste akkoorden zijn gewoonlijk dezelfde als de laatste ondanks het feit dat de melodiëen geregeld afdwalen en op zijpaadjes belanden. Het album klinkt af en toe wat verstikt en geeft een wat onhandige indruk".
- Kloot Per W in Stage, maart 1999 : "Een groep die goed naar de Pixies en meer recentelijk naar Grandaddy geluisterd heeft en de speelse gekte die deze bands zo leuk maakt(e) goed begrepen heeft. Ik hou wel van deze pretentieloze gitaarrock en van hun amusante teksten en muzikale onnozelheden. ".
- BDK in de franstalige Rif-Raf, maart 1999 : "Dit zijn de nieuwe Beatles, de spirituele zonen van Pavement, de nieuwe naam van de Pixies. De productie is ongelooflijk, de arrangementen zuiver en prachtig in hun creativiteit. Men heeft de indruk beurtelings in een garage en kathedraal te zijn, pervers en engelachtig tegelijkertijd. ... 45 minuten stereo-geluk in Kuifjesland."
- jg in mofo, maart 1999 : "Girls on the screen" (met de "Yeah" van Franco Pellegrini, gitarist-zanger van Little Rabbits) was al een goed voorteken voor deze vermakelijke, niet-revolutionaire cd. Driekwart uur oprechtheid en frisheid"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze artieste :

- De officiële website van de groep is te vinden op www.flexalyndo.net
- Ook op de website van het bescheiden platenlabel 62TV records staat er heel wat info.
- foto's van Flexa Lyndo op het Nandrin-festival 1998
- Contact : Nada at phone +32/2/534.71.84, fax +32/2/534.71.76 en email phdecoster@infonie.be

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 25 april 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Rechtstreekse link
Azur
---
0
---
HVH-Megastore
---
54
---
Proxis
561
95
656 BEF

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer recente CD's
Uw release hier aankondigen ? Klik hier voor de practica

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Flexa Lyndo
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up