Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | K | Kamino        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (Februari 2001) :

Kamino "Universal Love Music"
(2000, Labelman, LM015)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. How Can I Miss You If You Won't Go Away
2. I Have Got To Love me
3. Boysbands Are Everywhere
4. Tuduptup Girls
5. Rockafeller
6. All I Want = All I Lost
7. Undercover Lovers
8. Are You Ready?
9. Where Do You Want Me?
10. Great Lost Love

Muziek/Teksten: Van Rompaey / Van Rompaey / Schrooten / De Schepper

gasten:
- Herbert Lanckhorst (viool)
- Ineke 23 & Wim dB (backing)
- Joke Temmerman (backing)
- Bart Maris (trompet)
- Richard Dielen (lap steel guitar)
- Winuk Seresia (Percussion)

Opgenomen in de Alta Touche Sound Recording Studios & Motormusic door Jo Francken, Tom Slegers & Kamino
Artwork : Susesh Bayat

 
 

Mijn Mening:

Naar het schijnt gaat de liefde van de man door de maag. Daarom zal ik - nu deze "Universal Love Music" van het sympathieke Antwerpse groepje Kamino (overblijfselen van de groep Nancy) ter tafel ligt - maar eens ongegeneerd toetasten.
De eerste happen zijn exquis, succulent, delicieus (en luisteren naar de narcistische titels "How Can I Miss You If You Won't Go Away" en "I Have Got To Love Me").
Het volgende gerechtje (Boysbands are everywhere) is dat al wat minder.
Bij de volgende track (Rockafella) is het even schrikken, maar dit hartige hapje smaakt toch ook naar meer (en meer van dit stond bijvoorbeeld op "Glittering 2000" waarop een aantal Belgische rockers onder impuls van Hans van Rompaey, de voorganger van Kamino, songs uit de Glam-periode coverden).
Dus vervolgen wij een beetje gulzig onze dis (met Tuduptup Girls, de beste soort die d'r is).
Maar dan, als het hoofdgerecht zou moeten starten, dringt langzaamaan de wetenschap door dat nog meer van hetzelfde (Lloyd Cole op siroop, maar dan net iets minder goed) veel kans op een indigestie geeft, en slaat de stemming om (undercover lovers, are you ready?).
Bij stuk 10 overheerst dan ook de opluchting dat deze gesuikerde taart helemaal op is.
Even spoelen (helpt altijd) en dan kan je met een volle maag, maar toch onvoldaan gevoel terugkijken op "Universal Love Music".
Onze verloren sterren in de Michelin-gids gaan we met Kamino niet terugwinnen (daarvoor is de kok te braaf en vertrouwt hij teveel op bestaande recepten). Maar met een beetje meer kruiden en de "universal love" wat meer "saignant" geserveerd, volgende keer, en u hoort ons niet meer klagen ...

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Erik v/d Berg in Oor "Kamino schrijft simpele, maar zeer subtiel en geraffineerd uitgewerkte popliedjes die in vocal opzicht naar Daryll-Ann neigen en stuk voor stuk op bloedmooie melodieën leunen. In Vlaanderen, Wallonië en Engeland begint Kamino nu langzaamaan ontdekt te worden, dus we moesten als land van België-spotters maar eens haast gaan maken..."

- Patrick Vincent in P-magazine "Wat mij betreft is "How Can I Miss You If You Won't Go Away" niet alleen met voorsprong de leukste songtitel, maar in één moeite door ook de beste single van het jaar. Perfecte gitaarpop zoals we die niet meer gehoord hebben sinds de hoogdagen
van Crowded House ... Kamino, dat momenteel vreemd genoeg bezuiden de taalgrens scoort, heeft een wondermooi debuut gemaakt en het wordt tijd dat ook de Vlamingen dat beginnen te beseffen.
"

- Andy Stevens voor Uptomusic : "Vervelen doet dit schijfje geenszins, maar echt origineel is het ook niet te noemen. De nummers hebben mooie arrangementen (leuke synthesizerklanken), maar ze zijn dikwijls nogal vlak en geraken moeilijk uit de startblokken... Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ze een beetje te braaf klinken."

- pdl in Rif-Raf "Leuke Belgische pop dit. Niet de schijf waarover we binnen 3 jaar nog praten, maar hoeft dit dan ook altijd. ULM lijkt echt een A- en B-kant te hebben ... de eerste vier nummer kan je rustig beschouwen als een zomerplaatje dat een beetje aan de late kant is ... na het 5de nummer "Rockafeller", naar eigen zeggen een poging tot de "Song 2" van de 21ste eeuw, slaat de sfeer volledig om en is het plots Herfst in het land der Kamino's."

- jub in Humo : "Niet alle songs op "Universal love music" zijn even sterk, maar minstens vijf ervan krijgt u na twee luisterbeurten met geen kerststronk meer uit uw hoofd : uistekende melodieën, catchy refreinen, links en rechts gekruid met een scheut relativerende humor. ... Flanders Expo noch Vorst Nationaal hoeven zich voor te bereiden op de komst van Kamino ... maar uw kerstboom verdient "Universal Love Music".

- Hans Maarten Post in Het Nieuwsblad "Kamino klinkt als een beschaafde versie van het Britpopbandje The Auteurs, schrijft hier en daar best een aanvaardbare song, maar brengt te veel zoetigheid en te weinig kippenvel. Rockafellar probeert tussen al die toffeesongs ter afwisseling een ruwe kandijklont te zijn, maar dat blijkt al helemaal een vergissing"

- Peter Van Dijck in Focus (Knack) - "Op hun debuut staat twee bijna-klassiekers "How can I miss you" en "Boysbands are Everywhere". In dat laatste nummer komt de groep dicht in de buurt van The The. Helaas zien andere tracks wat bleekjes om de neus en heeft het album als geheel een gebrek aan spankracht. Maar het potentieel is er".

- Willem Jongheneele in Oor (live review): "Ook al zijn veel van de liefdesliedjes van het zeer toepasselijk Universal Love Music getitelde album met computers en knip- en plakwerk ontstaan, live blijken de songs de krachtige transformatie naar twee gitaren, bas en drums prima te doorstaan. .... Maar de ware kracht van Kamino schuilt toch in de ronduit prachtige melodieën. Dat de band verder een beetje braaf oogt en soms wat Brits klinkt, maakt dan niets meer uit. Lieve jongens met mooie liedjes. Het publiek van Das Pop weet dat terecht te waarderen."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 14 februari 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
613
0
613 Bef.
Proxis
583
100
683 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
---
2,77 euro
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- Boeken : toutpartout ( +32 11 25 60 36 - info@toutpartout.be )
- Band Site : users.online.be/kamino
- Contact : kamino@online.be
- Kamino toen ze nog in de debuutfase zaten
 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Kamino
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up