Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen |K |Flip Kowlier        
           
 

Buy this album at ProxisBINNENKORT BESPROKEN:

Flip Kowlier
"Ocharme Ik"
2001, Petrol (Distr. EMI), 5 425007 630033

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Ik ben moe
2. Kwestie van organisatie
3. Welgemeende
4. Ti wao
5. Min moaten
6. Moeder lieve moeder
7. Ocharme ik
8. Slichte mins
9. Vredeslied
10. Verkluot
11. Barabas
12. In t park
13. Welgemeende (arodaz remix)

Songs & Teksten:
- Flip Kowlier

Muzikanten:
- Pieter van Buyten (contrabas, bas)
- Karel de Backer (drums, percussie)
- Peter Lesage (piano, gitaar)
- Wouter van Belle (hammond, synth)
- Wietse Beels (viool)
- Lazy Horse ("redneck guitar", pedal steel)
- Carlo Willems (vibrafoon)
- Flip Kowlier (stem, gitaar, piano, bas, mondharmonica, melodica, spacedrums, synth, mellotron, bastuba, harmonium)

Productie : Peter Obbels, Wouter van Belle
Opgenomen in Haacht

Illustraties : frow
Design : neatlittlefellow.be
 

Mijn Mening:

Nog niet klaar.Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op ...
Je naam of nick:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Peter van Dijck in Knack - Focus : "Er schuilt veel zelfrelativering, maar toch ook melancholie en woede in dit album. De toon is veelal akoestisch en rootsy. Kowlier etaleert een brede smaak: countryfolk, blues, reggae, fanfaremuziek, gypsy-jazz, bossanova en een enkele keer punkrock ... de vondsten zijn nooit opdringerig op deze warme en spontane plaat. Pretentieloos entertainment."
- jsp op Stubru.be : "De Willem Vermanderens in ons komen ruimschoots aan hun trekken, maar de onderwerpen vindt Kowlier op heel andere plaatsen. ?t Gaat van diepmenselijke thema's als zijn vrienden en zijn moeder, over de gebruikelijke sex tot de herwaardering van het vloeken."
- gvn in Humo : De eerste zeven songs van 'Ocharme ik'zijn verbluffend goed. Er is opener ‘Ik ben moe’, dat iets heeft van Willem Vermandere die bij Mogwai zingt. Ooit een plaat horen beginnen met 'Als er een nieuwe hype is, moet je zeggen dat ze in uw voorprogramma hebben gespeeld, da werkt wel'? Wel, het werkt wonderwel. ... Over de rest van de plaat zijn wij minder te spreken. ... Passons, het eerste deel van 'Ocharme ik'is een lap die vanuit het totale niks komt, zeven dosissen waarheid bevat, alvast één met gemak de provinciegrenzen overstekende massakreet van de orde van ‘Yo de mannen’ aan ons opdringt, én prima zit ingemetseld in een puike productie van Peter Obbels en Wouter Van Belle."
- OV voor de Muziekkrant : "... Zijn West-Vlaamse teksten, die stukken beter bekken dan wanneer ze in het "mooi Nederlands" zouden zijn gezongen, hebben hem al vergelijkingen opgeleverd met Willem Vermandere en eigenlijk is dat zo gek nog niet. Stel dat Vermandere vandaag debuteert, is de kans niet gering dat hij ongeveer zo zou klinken. ... Wouter Van Belle, nooit ondergetekendes favoriete producer geweest, had zichzelf op deze plaat goed in de hand. Alleen de bonustrack, een idiote remix van "Welgemeende" dat doet denken aan een gedrocht van Jermaine Jackson en Pia Zadora, is er teveel aan."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !
 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 15 oktober 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
699
20
719 Bef.
Proxis
775
0
775 Bef.
Proxis
Atrecordings
--
3$
--
Netbeat
--
2,77 euro
--

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over Flip Kowlier:

- Flip Kowlier bio in het Belgisch Pop & Rock Arevhief
- flipkowlier.be, de officiële site met concertagenda e.d.
- Management: Petrol - www.petrol-mo.be - Tel +32 (0)3 290 80 10
 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.
Meer CD-besprekingen.

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Flip Kowlier
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up