Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | M | Mitsoobishy Jacson        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (Juni 1999) :

MITSOOBISHY JACSON "Boys Together Out Rageously"
(Heaven Hotel 1999, HH99019)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Lena Love
2. Mitsoobishy Jacson
3. Insatiable
4. Let's go swinging
5. Violence (don't fail me now)
6. Compilation tape
7. Memory Fast
8. Brink Returns
9. Jesus Cried
10. Dirty Cowboy
11. Map To The Stars
12. Put Your Love Jacket On
13. Foodchain of love
14. Mountain Glider
15. Beer
Bonus :
16 : For Your Recycling Heart
17 : My Favourite Crime

Written by Peter Houben, Mauro Pawlowsky & Paskal Deweze

Muzikanten :
- Peter Houben
- Mauro Pawlowsky
- Paskal Deweze
met :
- Guy Van Nueten (keyboards)
- Hermand Houbrechts (drums)

Artwork : Herman Houbrechts (Beeldzorg)

Mijn Mening

"It's all a lot of horseshit and no blue pearls" zingt Mitsoobishy Jacson op "Map To The Stars". Een bekwame samenvatting van deze cd, zullen sommigen die de Antwerpse scene geen warm hart toedragen beamen. Want alhoewel er enkel geïmporteerde Antwerpenaars op deze plaat meespelen (Peter Houben komt van de planeet Nemo, Mauro Pawlowski van Venus en Paskal Deweze van Werchter) is dit toch een typisch voorbeeld van iets wat als in Nederland als de "Antwerpse school" wordt omschreven. "Arty Farty", van de hak op de tak, vooral proberend niet té populair te worden, poppy & catchy maar toch tegendraads ... al deze kwaliteiten/gebreken zijn op "Boys Together Out Rageously" van Mitsoobishy Jacson (die naam en titel alleen al) zwaar van toepassing. Weet echter dat "Horseshit" hier in de apeland momenteel zowat de enige dioxine-vrije shit is die er te krijgen valt, en dat deze plaat vergeven is van de "Blue Pearls".
Deze gasten hebben het trucje een aanstekelijke song te schrijven immers geweldig goed beet. Net als op bijvoorbeeld "Profools" van geestesgenoot Daan lijken ze de catchy tunes uit de mouw te schudden tegen het tempo waarop Geert Hoste grappen verknoeit. Minstens de helft van de nummers op deze cd is wel het soort van potentiële radiohit waarvan je er donder op kan zeggen dat het er nooit een zal worden.
Uiterst geknipt voer voor muziekcritici ook, die zich een breuk lachen bij de ongegeneerde en ontwapenende manier waarop Mauro en co zichzelf belachelijk durven maken. Luister bijvoorbeeld eens naar "Mountain Glider" - waarin een waf-waf op een vette funk-bas overgaat in een rochelende rokershoest - of naar "Insatiable" - over een of andere "Lesbian 16 in a jacuzzi" of "Brink Returns", om maar de drie waanzinnigste tracks te noemen.
Luister echter beter niet naar songs "Beer", "Dirty Cowboy", "Foodchain of Love", opener "Lena Love" en de "bonustrack" "For your Recycling Heart", want deze songs draaien en reutelen helemaal nergens heen.
Er staat echter ook heel veel bloedmoois op, zoals het breekbare "Map to the stars", of de song "Mitsoobishy Jacson" - iets over weed, maar ook met de mooie regel "Buy a parachute the color of the sky, a running joke for you and I" - of "Violence (Don't Fail Me Now)" en "Jesus Cried" - Beatles aan de Dender - "Compilation Tape" - Lou Reed in een vrolijke bui - of naar "Memory Fast" - à la Mad Dog Loose. En weet u gewonnen.
Slotsom : Als het op dit soort plaatjes aankomt zijn wij redelijk "Insatiable". Lange Leve Mitsoobishy, en geef Jacson er ook ene.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- BVD in Het Nieuwsblad, 29 mei : "Ook op deze cd geeft MJ niet meteen de indruk dat ze per se de wereld willen veroveren. De cd doet sjofel aan en heeft een hoog we-doen-maar-wat-aan gehalte. ... MJ doet nauwelijk aan Metal Molly denken, nog minder aan Nemo en al helemaal niet aan Evil Superstars, maar so what. De groep brengt fraaie melodieën, die uitblinken in hun eenvoud. Een ode aan de popmuziek."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze artieste :

- De pagina over Mitsoobishy Jacson in dit archief.
- Contact : via Heaven Hotel (+32.3.4582993) of Beeldzorg.

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 7 juni 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
727
0
727 BEF
HVH-Megastore
---
54
---
Proxis
606
95
711 BEF

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Mitsoobishy Jacson
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up