Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | S | Sarah        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (Maart 2001) :

Sarah - Starlite diner
2000 - EMI Music Belgium - 7243 29896 1

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Blown away
2. I'll find a way to love again
3. Soul power
4. You're the reason I breathe
5. Halfway to heaven
6. You don't own me
7. Be your own best friend
8. Make you laugh
9. One look at you
10. Immune to you
11. The last great hope is love
12. These boots are made for walking
13. Pass me by

Songs : Ann Preven, Scott Cutler, Van Buggenhout, Mannaerts, Corbesier, Marc Vanhie, Rick Barron, Kim Tribble, Jan van der Mey, Beaty, Ad Vanderveen, Dwayne O'Brien, Wauters, Lee Hazlewood, Eliza Gilkyson

Muzikanten:
- Sarah Decoster (vocals)
- Satindra Kalpoe (drums)
- Wilbrand Meischke (bass)
- Ad Vanderveen (acoustic guitars)
- Ron Roelofsen (electric & slide guitars)
- Pete Dembrowski (solo guitar)
- Koen van Baal (keyboards / arrangements / programming)
- Fokke de Jong (percussion)
- Dana Keller (pedalsteel)
- Bandersnatch (backing vocals)
Gasten:
- Rudy Higgins (vocals)
- Nicole Yarling (backing vocals)
- Wendy Petersen (backing vocals)
- André Houtappels (pedal steel)
- Dan Warner (acoustic guitar)

Opgenomen in New River Studio's (Ft.Lauderdale, Florida, USA) & Commodore Studio (Zelhem, Nederland)
Geproduceerd door Erwin Musper

Foto's : David Childs voor Las Olas Models & Talent, Guus Fluit
Design : Seven Productions

 

Mijn Mening:

Sarah (Decoster) bekend van heur ogen, heur parelwitte tanden, heur kastanjebruine lokken en van heur hit(je)s "True love is tough" en "He's the one" werd in showbizzmiddens op enig gejuich onthaald toen ze een jaar of twee geleden debuteerde met "The State I'm In", een plaat vol songs van Marc Vanhie (vroeger The Bet) en diens Amerikaanse vrienden. En dat gejuich was nog niet eens zo onterecht, want een zeker "talent" (een in die middens veelvuldig verkracht begrip) is haar niet vreemd.
Voor de tweede cd was er blijkbaar "een budget" beschikbaar en dat werd zo te horen geheel en al opgesoupeerd door een "famous producer", in casu de Nederlandse Amerikaan Erwin Musper, een man die zijn status verdiende als studiotechnicus voor minkukels als Bon Jovi en Van Halen, Normaal, Toontje Lager en The Scorpions en zijn productiewerk voor Anouk. Hij heeft daarmee intussen een optrekje in Fort Lauderdale USA, verdiend, en werkt nu bij voorkeur vanuit die broeierige provincie. Het feit dat de trip naar Florida al het beschikbare budget opmaakte leidt ik niet zozeer af uit kennis van de feiten, of uit het feit dat hij een geweldige productie heeft neergezet, maar wel uit het feit dat er precies geen al te groot budget meer was om "songs" te kopen. "Starlite Diner" klinkt alsof het voor 80% werd gemaakt in vergaderzalen ten kantore EMI in plaats van in de studio. Op vrijdagavond, om 4 uur.
Sarah's stem kwam op haar eerste CD, waar hij meer centraal stond, beter tot zijn recht dan temidden van deze cleangelickte rockriffs, schoongebefte drumticks en afgezeverde keyboardloopjes. Alles klinkt tweedehands, en hangt aan elkaar van cliché's en voorgekauwde songwendingen. Het resultaat ligt ergens tussen Shania Twain en Anouk, tussen rock en country, maar dan zonder de sex-appeal van de eerste of de gemeenheid van de tweede. Ondanks de vele gitaren is dit immers krachteloze poprock, zo vervelend dat het enige doelpubliek dat ik ervoor kan bedenken geheel en al bestaat uit boekhouders en postzegelverzamelaars.
13 confectiesongs, die er bij het brede publiek wel zouden zijn ingegaan als er een levensgrote hit als trekpaard van de cd had opgestaan, maar ook naar zo'n hit heb ik tevergeefs gespeurd. Best te pruimen van al vind ik nog "Be your own best friend" en "Immune to you", maar het zijn pleisters op een houten been. Dat ik hier 780 fr. aan uitgegeven heb, heb ik al dikkement spijt van. Any takers?

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Rif-Raf (ed-fr, december 2000) : "Véritable catastrophe, on se permettrait de de conseiller à Sarah qui a déjà laissé son nom de famille en coulisse d'envoyer son prénom le rejoindre à jamais; on se le permettrait si l'on n'était pas convaincu que cette pauvre Cosette est victime d'un système. Ni rock ni variété, c'est du jus de MTV, tainté d'Eurovision et produit par celui qui commet Bon Jovi".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 24 maart 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
819
80
899 Bef.
Proxis
738
70
808 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
---
2,77 euro
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- Deze cd werd ook uitgebracht in het "Super Audio CD" formaat (SACD): persmededeling
- Een interview ten tijde van "The State I'm In"
- bio'tje van Sarah Decoster op de Showbizz-site
- Booking & Concerts : Mail - tel : +32(0)16 63 96 56 / Fax : +32(0)16 62 93 02.

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Sarah
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up