Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | S | Stonedigger        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (Maart 2001) :

Stonedigger "A Collection of Headphone Songs"
2000 - Labelman - LM017

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Rainy Heart
2. Maybe
3. Katy
4. Space Oddity
5. Internet
6. You+me+happy
7. Cowboys and Astronauts
8. 4-track
9. Donor of Love
10. Paranoid
11. Blue Bus
12. Stargazer

Songs : Elen, S'Heeren, Mathues, Jacquet, Lammens, David Bowie

Musicians:
- Erwin Grossen (drums)
- Luc Mathues (bass)
- Steven s'Heeren (guitar, vocals, PX-5)
- Olivier Elen (vocals, guitar, keyboard)

Recorded at Art Sound Studio (Houthalen-Helchteren, Belgium)
Artwork : love_and_bob

 

Mijn Mening:

Nieuwe fijne CD dit (sinds de heren van Bonanza hun "nieuw fijn weekblad" gelanceerd hebben, is zijn de adjectieven "nieuw en fijn" al bepaald in waarde gedevalueerd, maar ik gebruik ze hier dan ook in de zin van "best te pruimen").
Niet alle songs zijn even "fijn" ("Katy" is flauw, "Blue Bus" ridiculous), maar de paar mindere worden in hun "minder-zijn" wel serieus in de schaduw gesteld door de de cover David Bowie's "Space Oddity", een vergissing zo enorm dat, mocht het gerechtshof ze op het spoor komen zeker tot een proces voor misdaden tegen de (oren van de) mensheid zou leiden. Ja, een blunder zo monumentaal dat als ze in Afghanistan lag onmiddellijk door de Taliban zou beschoten worden. De rest van de cd "A collection of Headphone Songs", de tweede van het redelijk anoniem door het leven gaande Limburgse gezelschap Stonedigger, is gelukkig van een veel beter gehalte, maar toch werpt deze misstap nog geen beetje een schaduw op het geheel. Maar alla, voor misstappen van die aard bestaan biechtstoelen, gevangenissen, zelfhulpgroepen en de skip-toets op de CD-speler.
Op de rest van de nummers huist de muziek van Stonedigger ergens tussen provinciegenoten Fence (zonder de humor), en het inmiddels al ter ziele gegane Nemo (maar dan ernstiger). Meest te spreken zijn we van het donkere en dreigende "Paranoid", de van de radio gekende single "Internet" (al weet ik niet op welke site die mannen gezeten hebben: "I order a pot of flowers, in seconds we talk for hours, at night we take lazy showers, on the internet"), en het sterk uitgewerkte "You & Me Happy". "Cowboys & Astronauts" is dan weer een rechttoe-rechtaan track van de soort waar De Mens een patent op leek te hebben. "4-track" is dan weer britrock die zelfs een zaal vol cockneys aan het hoppen zou krijgen.
Onthou dus gewoon : voorwaar een nieuwe en een fijne cd, deze van Stonedigger.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- gdv in Teek (ter beoordeling van deze recensie is het mogelijk wel relevant dat Olivier Elen bij dit blad werkt) : "Altijd catchy, vaak weemoedig, soms met een bitter ondertoon, en volkomen vrij van zelfgehaakte jurken en imaginaire soundtracks bij obscure Duitse films. Meer moet dat van bij ons niet zijn om ongegeneerd enthousiast te worden. Check it out!".
- Hans Maarten Post in Het Nieuwsblad (21/1/2001) : "Net niet genoeg om een cd lang de aandacht te blijven vasthouden. ... En had die flauwe Bowie-cover nu echt niet vermeden kunnen worden?"
- Kurt Blondeel in De Morgen : "De muziek doet bij een eerste beluistering opnieuw bedrieglijk eenvoudig aan en klinkt zelfs onopvallend. Tot het glinsterende stemmenwerk van Elen en S'Heeren je bij de lurven vat, gevolgd door de bescheiden maar doeltreffende melodieën. Hoewel de groep met ingetogen nummers als "Rainy Heart", "Blue Bus" of "Paranoid" wat vaker gas terugneemt, blijft Stonedigger bij uitstek geschikt om al springend je muizenissen te verdrijven".
- Peter Van Dijck in Focus (Knack) : "Even geeft Stonedigger - met de goeie hooks, de scherpe gitaarriffs en het fraaie stemmenwerk in Maybe - de indruk net als op het debuut iets knaps weg te zetten. Dit aanstekelijke nummer staat jammer genoeg alleen ... Potten zal deze plaat niet breken"
- Dirk Steenhout in Sherpa (De Morgen) : "Obelix in gitaarpopland. De muziek van Stonedigger is verwant aan die van Nemo en Metal Molly : bruisend, tintelend en kinderlijk naïef. Maar die cover van Space Oddity is duidelijk een beetje te hoog gegrepen."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 24 maart 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
631
80
711 Bef.
Proxis
583
70
653 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
---
2,77 euro
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- mijn bespreking van de eerste cd van Stonedigger
- contact Stonedigger : stonedigger2@hotmail.com
- site of the label Labelman
- booking : L&S Agency, Postbus 5, 3800 Sint-Truiden, tel +32 11673335, e-mail

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Stonedigger
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up