Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen |Y |Yum        
           
 

Buy this album at ProxisBINNENKORT BESPROKEN:

Yum
"MonoKid"
2001, Sony/Epic, EPC 5018282

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Caught it alive
2. She said
3. Green lightbulbs
4. Break your hands
5. Fake
6. What's your secret
7. Monokid
8. Lose your head
9. Happy
10. Fade away
11. Day one
12. So cold
13. Summer ends

Songs & Lyrics:
Lennard Busé, Reinert D'haene

Muzikanten:
- Reinert D'haene (drums, synths)
- Lennard Busé (vocals)
- Geert D'haene (programming, synths)
and
- Matthias van der hallen (guitar)
- Patrick Hermans (guitar)
- Jan Schryvers (guitar)
- Carmen (double bass)

Productie : Reinert & Geert D'haene, addiotional production by Gary Langan

Artwork : Niko Bruggemans
Photo's : Cassandre Sturbois
 

Mijn Mening:

Nog niet klaar.Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op ...
Je naam of nick:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Reinout Vangeel voor Uptomusic : "... 'Monokid' is een plaatje met internationale klasse en speelt met invloeden en genres dat het een lieve lust is. Net als bijvoorbeeld 'Vapor Trails' van Autopulver heeft ook 'Monokid' iets ongrijpbaars, iets ondefinieerbaars, iets waar je niet echt je vinger op kan leggen. Als je ons toch vraagt om er een stempel op te plakken, dan situeren we de industrial pop van Yum liefst ergens in de côté van Girls Against Boys, Depeche Mode of zelfs Nine Inch Nails, en dat is een groot compliment, geloof me!"
- Sasha van der Speeten in Rif-Raf (ned. editie) : "Platenfirma Sony weet verdomd goed welke singles ze uit "monokid" moet plukken ... Yum laat de elektronica iets te vaak op de songs primeren en dat is jammer. ... blijkt dat melancholie Yum's sterkste troef is. En wederom een leuke Belgische band erbij".
- lg in Rif-Raf (ed. fr.) : "Ce disque est censé nous emporter dans des nuées aériennes et une ferveur que l'on n'ose plus depuis Tear For Fears, mais s'écrase lamentablement dans la convention. ... d'une fadeur triste et prévisible".
- E.H. in Knack (Focus) : "Net als Das Pop teert Yum op elektropop met een ferme knipoog naar de eighties. Maar daar houdt de vergelijking op. Terwijl Das Pop een ruime blik heeft, verzandt Yum te nadrukkelijk in de synthesizerpop van groepen als Haircut 100, The Buggles of Heaven 17. .... Er lijkt meer tijd in soudn dan in songs gestoken te zijn. Jammer, want de single Fake is uitstekend en slaat moeiteloos de brug naar 2001. ... Geef hen de tijd om rustig te composteren."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !
 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 23 september 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
866
20
886 Bef.
Proxis
794
0
794 Bef.
Proxis
Atrecordings
--
3$
--
Netbeat
--
2,77 euro
--

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over Yum:

- officiële website : www.yum-music.com
- Yum bio in het Belgisch Pop & Rock Archief
 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.
Meer CD-besprekingen.

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Yum
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up