Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's | T | Voylords        
           
 

VERS TALENT - JUNI 1999 :

VOYLORDS "Can't Stop "
(1999 - Five-O Records - 50CD0001 )

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. Can't Stop
2. Shoemaker-Levy9 Remix

Geschrevend dor T. Goethals
Groepsleden :
- Jan-Jaak Smagghe
- Tom Goethals
- Nico Goethals
- Jeroen Spitaels
- Maarten Spitaels

Opgenomen in Magnetic
Productie : Wim Arys

Persmededeling

Wie zijn Voylords?

Jan-Jaak Smagghe en Tom Goethals studeren allebei muziek en zaten in een groep genaamd "The Nothing Bastards", maar na de bekende 'artistieke meningsverschillen' in die groep (en het feit dat ze hun eigen instrument nog niet konden bespelen), besloten ze om naar de groep van Tom's broer Nico over te stappen.

Minder bekend zijn wellicht Jeroen en Maarten Spitaels uit Halle. Beide hebben een opleiding in de klassieke muziekwereld genoten en hebben jarenlang zitten oefenen vooraleer ze klaar waren om het aan de wereld te tonen.

Hun invloeden variëren van David Bowie tot Kyuss en Monster Magnet, van jazz tot hip hop. Wat hen onderscheidt van de rest van de Belgische muziekscene is dat ze je rocken als de beesten maar er toch in slagen het poppy te laten klinken.

Waar komt 'Voylords' vandaan?

Het verhaal gaat dat 'Voylords' oorspronkelijk een film was van twee studenten aan de filmacademie. Ze wilden iets nieuw en origineels doen met het genre van de porno b-movie. Hun leraars zagen dat echter niet zo zitten zodat de film nooit in het openbaar is vertoond. Maar hij was goed ...

De jongens van de groep zagen die film eens en beslisten die naam te adopteren als naam voor hun nieuwe groep. De Voylords waren geboren.

The recording sessions

Tom en Laurens kenden producer Wim Arys nog heel goed uit de tijd van de 'The Nothing Bastards', dus vroegen ze hem voor dit project. Wim zag het potentieel van de groep en nam 4 songs met hen op. Een eerste single "Don't Stop" verscheen zo op Five-O Records.

 

Mijn Mening

Voylords, de naam, het klinkt als een vergeten episode van Star Trek. Voylords, de muziek, klinkt als ... ja wat eigenlijk. De eerste track lijkt op een kruising van Sexmachines en Soulwax (om in Gent te blijven met de vergelijkingen). Op de tweede track, de "Shoemaker-Levy9-remix", doet enige drum'n'bass de intrede en is het resultaat behoorlijk "spacey". Veelzijdige jongens, blijkbaar.
Interessant om weten is misschien ook dat deze single de eerste release is van een nagelnieuw onafhankelijk platenlabel uit Gent - Five-O Records - en dat dit blinkende schijfje uitsluitend via het net besteld kan worden.

Contact :

- De single kopen : http://users.skynet.be/magnetic/order.htm
- De groep op het web : http://users.skynet.be/magnetic/voylords.htm
- Booking & Management : tel : 32.(0)476.42.33.20
- Five-O Records, Kerselaarstraat 52, 9820 Merelbeke. Tel : 32.(0)9/231.19.10. Email : Wim Arys.

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up