Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | B | Boerenzonen Op Speed        
           
 

The Boerenzonen Op Speed

De bio van The Boerenzonen Op Speed kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/TheBoerenzonenOpSpeed

Pretpunkgroep uit Kessel-Lo die bekend werden met een triphopnummer, een combinatie die - naar eigen zeggen - triphoptractorpunk opleverde.

 
Songs
 

"Vliegtuig ('k ga u komen halen)"
1 min 8 sec. - 124 Kb.
song : E. Lesire, J. De Rijck
Jaar : 1996
Record co. : Dino

"Eén voor u (en 2 voor mij)"
1 min 16 sec. - 149 Kb.
song : Erik Lesire

"Zaaien"
51 sec. - 101 Kb.
song : E. Lesire, J. De Rijck

"I love you"
1 min 27 sec. - 171 Kb.
song : Erik Lesire

Jaar : 1997
Record co. : Double T Music

 
   
 

Het nummer in kwestie was "Vliegtuig" uit 1996, ondertussen een Vlaamse klassieker, met zijn parlando vocalen, slome beat en smeuig accent (da'k a geire zien, gij da'k het meen, me u alleen). Dit nummer was naar verluidt een wat uit de hand gelopen grap, maar wel een die aansloeg (6 weken in de Afrekening). "De nieuwe stijl betekende namelijk meer optredens, en optredens staan voor gratis eten en drank! Hun nieuwe stijl bezorgde hen zelfs een tournee in Bosnië. Iets wat bezwaarlijk benijdenswaardig kan genoemd worden, aangezien één van hun gitaren nog steeds een kogelgat als herinnering aan deze tour bevat!".

 

In 1997 werden dan de daaropvolgende singles gebundeld met nog ander moois op de CD "100% EMO (200% AMU)", uitgegeven bij Double T. Daarop ook een aantal verrassende covers (Tom Waits "Martha" wordt hier een ontroerende tekst over "onze pa is dood, hij reed met zijnen traktor door het rood", het Louis Neefs bekende "Jennifer Jennings", een flard Sex Pistols) en gastbijdragen van onder meer Mies Meulders (zie Lama's) en Tom Lumbeeck (zie Belgian Asociality). Botergeile teksten, en nummers in stijlen die variëerden van caberet tot rock, van jungle tot metal, van triphop tot ambient, iets wat aanleiding gaf tot zo diverse reacties als :
- "Een aardig plaatje dat enkel een beetje lijdt onder het feit dat er meerdere zangers aan het werk zijn. De jongen van "Vel tegen Vel" is een fantastische diseur met een schattige dialect tongval. De andere zanger is aanzienlijk minder origineel, waardoor het niveau nogal eens durft af te glijden. Redelijk debuut dus, al had er gewied kunnen worden" (Jacky Huys in Knack).
- "Erik van Neygen die, na een fout gelopen LSD-experiment, in de waan leeft dat Sanne een weergaloos lekker dier is waar je twee keer per minuut schuimbekkend overheen moet, zo klinken de heren. "Tien om te Zien" met een vette knipoog, maar geen schaamhaar beter. The Boerenzonen op Speed is een domme grap waarvan wij onderweg de pointe hebben gemist, een scheet in een fles van een op hot & spicy verlekkerde Indiër." (mvs in Humo)

Na enige jaren toeren langs de verschillende podia in Vlaanderen gaf de groep er in de zomer van 1999 de brui aan.

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- 100% EMO (200% AMU) - (Double T, 1997)
Singles :
- Vliegtuig (ik ga u komen halen) (Dino, 1996)
- Vel tegen vel (Double T, 1997)
- Zaaien (Double T, 1997)
- Eén voor u (en Twee voor mij) (Double T, 1997)

Websites :
- De sinds 1996 niet meer aangepaste Boerenzonen homestal.

Forum :
- Lees de berichten over Boerenzonen Op Speed
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over B.O.S. toe

 

   
Boerenzonen
Bio
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up