Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | C | Chow Chow        
           
 

CHOW-CHOW

De bio van Chow-chow kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/Chow-chow

New-wave groep uit het midden van de jaren tachtig, voorloper van het later erg populair geworden Won Ton Ton.

 
Songs
 

from "Hide" (1984) :

"Mekka"
1 min 12 sec. - 142 Kb.

"Hide and smile"
60,1 sec. - 118 Kb.

"Enemy Gods"
1 min 3 sec. - 124 Kb.

Songs : Chow-Chow
Production : Roland Beelen
Year : 1984
Record Co : Antler

"This is about love"
44,0 sec. - 86 Kb.
song: Chow-Chow
Production : L. Van Acker
Year : 1984
Record co. : Antler

 
   

Begonnen ergens in 1981-82 als "Chow-chow en de Eskimo's", speelde ze de Eskimo's al snel ergens kwijt. Een deelname aan de rock-rally van 1982 was een fiasco en leverde de groep ook nauwelijks aandacht op.

 

In 1984 probeerden ze het echter opnieuw. Bea Van Der Maat hierover : "Twee jaar later zaten we wel in de finale, we waren er zelfs van overtuigd dat we gingen winnen. De fotograaf van de Morgen was daar ook van overtuigd : kom, zei die, we gaan een fotosessie doen, want jullie winnen zeker en vast. Wij in een roes. Vergeet het : we zaten niet eens bij de eerste drie. We waren stikjaloers op de camionette die Elisa Waut kreeg en die wij juist zo goed hadden kunnen gebruiken."

Gevolg was wel dat ze nu met hun demo's terecht konden bij platenmaatschappij Antler. Roland Beelen produceerde een mini-LP, genaamd "Hide".

Enkele maanden nadien werd de single (maxi) "This is about love" uitgebracht. Deze song, een productie van Luc Van Acker, groeide uit tot een bescheiden klassieker. Het werd een dikke radio-hit en een entreekaartje voor de zomerfestivals. Toch geraakte de groep nooit echt weg uit het allerkleinste clubcircuit. Eind 1985 werd de groep dan ook ontbonden, en werd er een meer professionele weg ingeslagen met Won Ton Ton (met opnieuw Van der Maat en Biesemans als vaste kern)

Bea hierover in Knack "Chow Chow was een groep in de echte betekenis van het woord : vier vrienden die muziek maakten vanuit hetzelfde idee. Dezelfde trots, dezelfde motivatie. In het begin van Won Ton Ton konden we die lijn nog een beetje doortrekken, maar toen begon het stadium van het semi-professionalisme, en dat was uiteindelijk funest. Het was dezelfde geest niet meer."

Leden :
- Bea Van Der Maat - zang
- Jan Biesemans - bas
- Ronny Timmermans - gitaar
- Raf Ravijts - drums

Albums :
- Hide (Antler - 1984)
Singles and 12''
- This is about love (Antler, 1984)

Websites :
- none found

Forum :
- Lees de berichten over Chow Chow
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Chowchow toe

 

 

   
Chow-chow
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up