Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | F | La Fille d'Ernest        
           
 

LA FILLE D'ERNEST

Uit Brussel komend groepje met een Afrikaanse zangeres die in 1992 bijzonder sterk uit de hoek kwamen met het opzwepende "Système D". Bovendien hadden ze met "Tout bouge" een verrassende maar terechte zomerhit te pakken.

 
Songs
  "Tout bouge"
31,7 sec. - 62 Kb.
song : Mazimpaka, Vanbinst.
Jaar : 1992
Producer : Jean-Marie Aerts
Record co. : BMG-Ariola
 
   

De groep werd opgericht door Lack, ex-Strings en voorganger van Willy Willy bij The Scabs. In Zaventem liep hij de - toen 16-jarige - Vévé Mazimpaka ("Shake" voor de vrienden) tegen het lijf. Samen met deze onweerstaanbare "Belgo-Zaïroise" (ma is van Vilvoorde, pa komt uit Bukavu) begon hij nummers te maken. Lack : "Na een tijd merkten Shake en ik dat we met iets speciaals bezig waren. Dat Afrikaanse en die Rock & Roll samen, dat had wel iets. Ik liet bandjes horen aan mijn maat Bruno - we hadden nog samen bij The Strings gespeeld - en hij kende Julien nogal goed. Julien heeft zijn halve leven in Congo gewoond, de zwarten hebben hem leren drummen. Het klikte meteen en opeens hadden we een echte groep." Bruno Melon, waarvan hier sprake, debuteerde ook ooit met The Strings, en speelde daarna onder meer mee in Red Zebra en the Wolfbanes vooraleer Fille d'Ernest te vervoegen.

 
Humo beschreef destijds de muziek als "een drukke mengelmoes van aanstekelijke Afrikaanse ritmes en gestresseerde Westerse gitaren : Talking Heads met zicht op de savanne".
De titel van de plaat, "Système D", overigens alweeral een productie van Jean-Marie Aerts, is een verwijzing naar de Afrikaanse gewoonte zich in alle situaties te "Débrouilleren", zijn plan te trekken.

Na dit nochtans uitstekende debuut en de daaropvolgende zomer vol festivals (onder meer Marktrock), heb ik van de groep niks meer vernomen.

Albums :
- Système D ( BMG-Ariola - 1992)

GroepsLeden :
- Vévé Mazimpaka (zang)
- Lack (drums & percussie)
- Julien Colpaert (drums)
- Jurgen Surinx (bas)
- Bruno Melon (gitaar)

Forum :
- Lees de berichten over La fille d'Ernest
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over La fille d'Ernest toe

 

   
Fille d'Ernest
Bio
Leden
Releases
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up