Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home |Groepen & Artiesten |K |Kandahar        
           
 

KANDAHAR

Jazz-rock groep uit de jaren zeventig.

 
Songs
 


"I'll still have my soul"
1'17 sec. - 131 Kb.
song : J. De Visscher, K.Bogard
Jaar : 1975
Record co. : EMI/Dwarf

 
   

Kandahar ontstond in het Gent van de jaren zeventig, waar op dat moment blijkbaar een gunstig klimaat heerste voor de vermening van jazz en rock, een mengsel dat leidde tot progrock. Via tal van kruisbestuivingen onstonden er allerlei groepen en groepjes, zoals Bunker, Quark, Red Mole, 5th Ball Gang e.d.

Spil in tal van deze groepen was Karel Bogard, bluesman die na een aantal blues- en skiffle experimenten in he Leuvense begin jaren zeventig naar Parijs was getrokken en naar België was teruggekomen met de straffe plaat "Blues from over the border" en om deze te uit te brengen een eigen label uit de grond stampte: Dwarf Records (met daarop onder andere Tjens Couter, Cos, 5th Ball Gang, Solis Lacus, e.d., allemaal projecten met raakpunten naar jazz en blues).

In Kandahar werkte hij samen met jazzmuzikant Pol van Gijseghem en gitarist Jeff De Visscher, die op dat moment ook al een hele tijd bezig was als gitarist in tal van groepjes, en in de jaren zestig nog aan de zijde stond van een van de eerste Belgische rock'n'roll helden Dan Ellery.

 

In deze eerste bezetting nam Kandahar twee LP's op die op het eigen Dwarf label werden uitgebracht: Long Live the Sliced Ham in 1974, en het al even vreemd getitelde "In The Court of Catherine Squeeze".

Daarna ging de groep echter ten onder samen met het Dwarf label (dat failliet ging en dan werd opgeslokt door EMI - IBC). Karel Bogard maakte nog wel een aantal solo-LP's, maar nam dan naar verluidt verbitterd afscheid van het muziekwereldje: hij was immers ingenieur van opleiding en vertrok met een baggerbedrijf naar het buitenland (Singapore en het Verre Oosten).

De naam Kandahar werd wel verder gezet door Jeff De Visscher, en ging fungeren als huisband van het Gentse Arena-theater. Met een nieuwe bezetting werd er nog een LP opgenomen "Pictures from the Past" en een EP voor het Fakkeltheater. Veel later verscheen er ook nog een CD die terugblikte op deze latere jaren van Kandahar. Jeff De Visscher is daarnaast ook verbondne aan het Vlaams Muziekcentrum, maar heeft enige tijd geleden de muziek moeten stilleggen wegens een ernstige ziekte.

Leden :
- Jef De Visscher (gitaar)
- Karel Bogard (zang, bas, toetsen, ...)
- Pol Van Gijseghem (blazers)

Albums :
- Surfin' Boogie (S, Dwarf, 1974)
- Long live the sliced ham (LP, Dwarf, 1974)
- I'll still have my soul (S, EMI/Dwarf, 1975)
- In the Court of Catherina Squeezer (LP, EMI/Dwarf, 1975)
- Pictures from the Past (LP, Gip, 1978)
- Just Call me Billy (EPS, EMI, 1978)
- Ghent, somewhere in Europe (CD, CBS, 1991)

Websites :
- geen gevonden

Forum :
- Lees de berichten over Kandahar
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Kandahar toe

 

    Kandahar
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up