Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | L | De Lama's        
           
 

DE LAMA'S

Controversiële groep die een paar hitjes scoorde in 1994-1995.

 
Songs
 

"Blijf binnen"
47,6 sec. - 96 Kb.
song : Delfosse, Slabbynck, Meulders, Per W, Decaesstecker, De Cort
Producer : Kloot Per W
jaar : 1993
Record co : Donor

"De ideale penis"
1 min 15 sec. - 147 Kb.
song : Theys, Delfosse, Slabbynck, Meulders, Per W, Decaesstecker, De Cort
producer : Per W, Serge Feys
jaar : 1994
Record co : Donor

"Elke centimeter"
1 min. 3 sec. - 124 Kb.
song : De Cort, Decaesstecker, Slabbynck, Per W
Producer : Per W, Serge Feys
jaar : 1994
Record co : Yellow Yellow

"Breinstorm"
1 min 6 sec. - 129 Kb.
Song : De Cort, Slabbynck, Meulders, Per W
producer : Per W, Serge Feys
jaar : 1995
Record co.: Yellow Yellow

 
   

De groep onstond in 1993, met Peter Slabbynck (ex-Red Zebra, ex-The Boy Wonders), Kloot Per W (ex-Employees, ex-Polyphonic Size en nog altijd Kloot Per W ...), Karel Theys (ex-Employees, ex-Clouseau) en Steven De Cort (ex-Mama's Jasje). Later verving Joris Decaesstecker bassist Karel Theys, en kwam Mies Meulders erbij als Lolita Lama.

 

Na een eerste EP in 1993 (Blijf Binnen, Laatste Woorden, Grootste Fan) brak de groep door met de song "De Ideale Penis" (the ideal penis). Dit werd een grote radio-hit, dankzij de controversiële tekst ("Soms, liet hij het hoofd hangen, voelde hij zich slap. Soms, had hij geen verlangen, had hij geen sap. De ideale penis, hij bestaat niet. Te dik, te dun, te kort, the lang, te groen, te paars - ja ja het is allemaal van belang") en de aandacht die Studio Brussel eraan besteedde in het programma Hallo Hautekiet. Normaal gezien zou de plaat ook in de Vlaamse Top 10 hebben moeten verschijnen, maar, volgens Kloot "daar besliste de censuur anders over. We mochten ook niet in 10 om te zien".
Na een derde single "Elke centimeter" (die nog meer airplay en verkoopscijfers opleverde), brachten ze een full cd uit in februari 1995. "Edele Delen", met een kattenreet op de cover, kreeg vernietigende besprekingen van de rock-critici : wijlen Jacky Huys schreef "What the heck are we to do with the ordinary, puberastic, badly played & recorded metal of The Lama's ? It's pathetic" en Humo schreef "Is Edele Delen nu een gewaagd, gedurfd, controversieel en provocerend plaatje ? Absoluut ! Wij zouden er niet eens mee over straat durven lopen."
Het eerste nummer van de plaat bevat een waarschuwing door de bekende vlaamse schrijver Tom Lanaye "Opgepast, deze cd bevat woorden als kut, penis, baarmoeder en Eric Melaerts" (voor uitleg bij dit laatste, zie Soulsister, of Yasmine). Alle singles staan erop, naast enkele verassende vertalingen en bewerkingen van de punkklassiekers "I wanna be your dog" van Iggy Pop & The Stooges (hier "Hond") en "12XU" van Wire (hier "wat de neuk"). De teksten handelen over moord, krankzinnigheid, sado-masochimsme en masturbatie. De muziek is een mix van metal, crossover en punk.

 

Aan het eind van 1995 was het verhaal van de Lama's al gedaan. Zoals Kloot Per W wat later verklaarde : "Na mijn jaartje bij de Kreuners heb ik de 'Lama's' uitgedacht en opgericht. Dat is nu op zijn gat gevallen. Niet bij gebrek aan succes of zo maar juist omdat het teveel succes had en dat al die gasten in die groep nog tal van andere activiteiten te doen hadden. We hadden nog een contract om 2 elpees te maken, samen met nog een live-elpee, maar dat is er dus allemaal niet meer van gekomen. Peter Slabbynck heb ik uit de groep gezet omdat het zo niet verder kon. Ik bedoel maar dat je niet zomaar van het ene paard op het andere kan springen juist op het moment dat het heel goed begint te gaan met de groep. Vergeet niet dat we eigenlijk zeer weinig steun van de media hebben gehad maar des te meer geapprecieerd werden door het publiek en die kunnen het natuurlijk nooit mis hebben. Het is eigenlijk veel te lang om allemaal goed uit te leggen omwille van de vele intriges."

Een andere verdienste van de Lama's is dat via deze groep Mies Meulders bekend werd. Negentien en bijzonder boos ten tijde van het Lama-succes, werd ze opgepikt door Studio Brussel (Metalopolis, Keineig). Op muzikaal gebied was ze ook nog te horen bij de Wetterse hardcoregroep Crumb en op de single "Vel tegen vel" van de Boerenzonen Op Speed. Daarnaast tracht ze ook een carrière als actrice van de grond te krijgen (hoertje in Het Verdriet van België, Wittekerke).

Leden :
- Peter Slabbynck (zang)
- Lolita Lama AKA Mies Meulders (karakterzang)
- Kloot per W (gitaar, haar, samples, programming)
- H. Joris Decaesstecker / Karel Theys (bas)
- Steven De Cort (drums)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Edele Delen (Yellow Yellow, 1994)
Singles & Maxi's
- Blijf Binnen (Donor, 1993)
- De Ideale Penis (Donor, 1994)
- De Penismixen (Yellow Yellow, 1994)
- Elke centimeter (Yellow Yellow, 1994)
- Breinstorm (Yellow Yellow, 1995)

Forum :
- Lees de berichten over de Lama's
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over de Lama's toe

Websites :
- De Lama's komen aan bod op de Kloot Per W dot com site.

 

   
de Lama's
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up