Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | P | Polyphonic Size        
           
 

POLYPHONIC SIZE

Synthpop groep uit de jaren tachtig.

 
Songs
 

"Winston and Julia"
92,2 sec. - 180 Kb.
song : Polyphonic Size.
Year : 1982
Produced : Jean-Jacques Burnell
Record co. : Lark

From "Walking Everywhere" :

"Walking Class Hero"
92,2 sec. - 180 Kb.

"Irrigation"
55 sec, 130 Kb.

both songs : Vandevoorde, Burnell, Buxin
Year : 1983
Produced : Jean-Jacques Burnell
Record co. : Virgin

 
   

Aan de basis van het project lag Roger Marc Vandevoorde, later wisselde de bezetting sterk, met daarbij onder meer Luc Van Acker (op de debuut-LP) en Kloot PerW (live en op de 2de cd). Zoals deze laatste later vertelde "werd de groep nooit echt bekend in Vlaanderen, maar in Wallonië, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk hadden we heel wat succces. dat duurde een paar jaar, en het bewijs ervan vind je op CD's zoals de "Club Classics" van Antler.". Ze slaagden er nooit in door te breken naar de Angelsaxische wereld, alhoewel hun producers uit die richting kwamen : "Walking Everywhere" werd geproduceerd door Jean-Jaques Burnel (The Stranglers), "The Overnight Day" door Nigel Gray (eerder met the Police and Siouxsie and the Banshees).

 

Een redelijke beschrijving van de groep vond ik bij sonicnet :

"Polyphonic Size is Belgisch; Hun eerste plaat werd geproduceerd door Strangler Jean-Jacques Burnel, die ook meehielp met de bas en vocalen. ... Meestal in het Frans gezongen door een man en een vrouw, ondersteund door simpele (niet rudimentaire, maar voorzichtig obgebouwde en subtiele) electronica, herinnert dit aan het vroege werk van Orchestral Manoevres in the Dark. ...
Een ingehouden aanpak - lieflijke, haast tedere zang en langzame tempo's - maken van Live for Each Moment een beleving die zo relaxerend is als een heet bad, maar zonder de verveling ervan dankzij de resolute toewijding aan popstructuren. Een heel mooie plaat.
De Mother's Little Helper 12-" singles verzameling bevat vijf nummer, waaronder een grappige electronische reïnterpretatie (niet zo verschillend van de Flying Lizards) van de gelijknamige Rolling Stones' klassieker.
Een nieuwe, vier man sterke bezetting, werkend met Nigel Gray (Police, Siouxsie and the Banshees) op Walking everywhere en The Overnight Day, stuurde de groep later in licht commercieel popwater - een minder grillige Plastic Bertrand of misschien een Vlaams antwoord op Nena (sic!). De fluisterende mannelijke en vrouwelijke stemmen (in het Frans of Engels met een licht accent) en de ingehouden muziek maken de platen zonder uitzondering heel plezierig, maar ietwat te krenterig met karakter om van Polyphonic Size een internationaal bekende groep te maken."

Leden (1981-1985) :
- Roger Marc Vandevoorde : Guitar, Keyboards, vocals
- Martine Bourlée : Bass, Keyboards, vocals
- Ann Vandewalle : Keyboards, vocals
- Kloot per W : Bass guitar, keyboards, decor, vocals
- bijkomende leden : France L'Hermitte (vocals), Luc Van Acker (drums, keys, guitar, vocals), J.J.Burnell (bass, vocals), Dave Greenfield (Keyboards), Daniel B (synths programming), P. Gillet (synths), Glen (zang, bas).

Albums :
- Live for each moment (Sandwich - 1982)
- Mothers little helper (EP) (Enigma - 1982)
- Walkin' everywhere (Virgin - 1984)
- The overnight day (New Rose - 1988)

Websites :
- Polyphonic Size discografie van Stephane Werquin.

Forum :
- Lees de berichten over Polyphonic Size
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Polyphonic Size toe

 

 

   
Polyphonic Size
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up