Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | V | Walter Verdin        
           
 

Walter Verdin

Beeldenkunstenaar die begin jaren tachtig ook enkele niet onverdienstelijke stappen in de muziekwereld zette.

 
Songs
 

"Storingen"
50,1 sec. - 98 Kb.
song : W. Verdin, J. De Pauw
Jaar : 1979
Record co. : Polydor

"Er is iets"
53,7 sec. - 103 Kb.
song : W. Verdin
Jaar : 1980
Record co. : Polydor

"Chocolat Dansant"
43,0 sec. - 84 Kb.
song : W. Verdin
Productie : Stoy Stoffelen
Jaar : 1980
Record co. : Polydor
 
   

Hij werd geboren in Anderlecht in mei 1953 en studeerde Kunstgeschiedenis aan de KUL. Via het maken van affiches en platenhoezen kwam hij zo in contact met het Belgische muzikantenmilieu.

 

In 1979 vormde hij zo het korstondige project "Specimen en The Rizikoos", samen met Jean-Marie Aerts en Stoy Stoffelen (beiden lid van de groepen die de begeleiding deden van Raymond van het Groenewoud, Big Bill, Split, ...) en Karel Vereertbrugghen (Stewball, Kris de Bruyne, later bekend bedenker van grappen en televisieformats). Als Specimen en de Rizikoos namen ze zo "Storingen" op samen met acteurs/actrices als Josse De Pauw en Hilde Wils.

Zelf had hij ondertussen ook een muziektheater "grasgroen", waarbij ook zijn zus Mieke Verdin (tegenwoordig actrice bij "dito'dito") en Carla Vanparys als "de citronella's" de backing vocals deden. Die Carla Vanparys was in 1981 ook de zangeres op "Dark in the Shadow" van "De Kreet" in feite de tweede single van "Carla & Specimen" (nummer terug te vinden op "Big in Belgium" en een Parsley compilatie).

 

De doorbraak naar een breder publiek wist hij evenwel met solo-werk te bewerkstelligen. De single "Er is iets" scheerde hoge toppen en haalde in 1980 een zomerhit als "Beste Debuut" (en dit vóór Lio), een nummer 1 in de Vlaamse Top 10 en een nummer 30 in de Belgische Top 30. Bovendien werd deze single gevolgd door de goed onthaalde LP "Cinema", vol met frisse Nederlandstalige pop, reggae, disco en luisterliedjes.

Enkele jaren later zou Verdin al helemaal een mediafiguur worden tengevolge zijn deel in Pas De Deux, de groep (samen met Hilde Van Roy en Dett Peyskens) die in 1983 naar het Eurovisie Songfestival werd uitgestuurd met "Rendez-vous".

Vanaf 1985 zei hij de popexperimenten vaarwel, om vanaf dan zijn creatieve lusten bot te vieren op de videokunst. Zijn meest bekende project hierbij werd "Videorhythmics".
Hij werkte free-lance voor de K.U.L. en andere bedrijven en leverde bijdragen voor de kunstprogramma's van de BRT. Ook maakte hij tientallen onafhankelijke theater- en dansvideo's. Gedurende verschillende jaren was hij een van de gevreese "culturele ambassadeurs van Vlaanderen".

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Cinema (Polydor, 1980)
Singles :
- Er is iets / Zin om in de muur te kruipen (Polydor, 1980)
- Chocolat dansant / 't is wel fijn (Polydor, 1980)

Specimen (De Kreet, Specimen & The Rizikoos)
- Storingen (samen met Rick Tubbax & The Taxi's "Bojangle Plays Tonight" op single uitgebracht) (Disk-O-Grino, 1979)
- Dark in the Shadow / De zus van Adeline (Parsley, 1981)

Forum :
- Lees de berichten over Walter Verdin
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Walter Verdin toe

 

   
Walter Verdin
Bio
Releases
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up