Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | X | X-Session        
           
 

X-SESSION

Men neme : een "hunk" en een "babe" die kunnen zingen en men zet deze op een podium met een een dancer. Men make: een mix van pop, dance en rock. Kruiden met enkele "yells" en men heeft : X-Session.

 
Songs
 

"Algemeen Beskaafd Nederlandz"
61,5 sec. - 121 Kb.
song : ABN + Def P
Productie :??.
Jaar : 1998
Record co. : D-Jax

"Politie Polutie"
66,8 sec. - 131 Kb.
song : ABN
Productie :??.
Jaar : 1998
Record co. : D-Jax

 
   

De Belgische dansgroep X-Session is al lang geen onbekende meer in de Belgische muziekwereld. Met hun muziek die kan ondergebracht worden onder Pop-Dance met een klassiek tintje scoorden ze al meerdere hits op rij. Niet verwonderlijk want Gene en Cassia, het voormalige duo, hadden al heel wat ervaring in de muziekwereld. Zo is Cassia van Braziliaanse afkomst en zette ze haar eerste stapjes in de muziekwereld bij de Hollywood Bananas, Cassia was tevens full-time model en artieste. Gene was ooit lead-zanger van de Belgische band 'Ship of Dreams' en is ook nog backing vocalist geweest op de tour van Chelsy.


In 1995 brachten ze hun eerste single uit. Gene en Cassia, het voormalige duo, scoorden pas hun eerste hit in 1996 met hun derde single 'Bang Bang', welke meer dan 36 weken (een half jaar!!) in de Belgische hitparades stond. De opvolger 'To the sky' werd eveneens een brokkenmaker in de hitparades.

In 1997 kwam er een professionele breuk tussen Cassia en Gene. Cassia moest wegens familiale verplichtingen de groep verlaten. Er werd naarstig gezocht naar een geschikte vervangster en dat werd Gina, die ooit nog bij Zucchero en Right Said Fred in het achterkoor zong. De eerste single van Gene en Gina samen werd 'Say Yeah', welke tot vandaag toe de grootste hit van X-Session is geweest. Verdere hitparadenoteringen: 'Pump it', 'The sound' en 'Baby, it's you'. Momenteel hebben ze de single 'On and on' uit. Al deze hitsingles zijn trouwens terug te vinden op hun full-cd 'A trip to Xanigy'.

X-Session is trouwens een zeer creatieve groep en ze werken ook zeer hard aan hun imago. Ze ontwerpen hun podiumkledij zelf en Gene is de drijvende kracht achter de choreografie.

Het idee om het ook in het buitenland te proberen kwam van hun manager (die trouwens ook de manager van Sash, Paradisio en 2 Unlimited is). Hij spoorde hen aan om ook andere landen eens te verkennen en hij was meer dan bereid hen daarbij te helpen. Frankrijk, Nederland, Zweden, Japan en zelfs enkele clubs in New York vielen reeds voor de charmes van X-Session.

Dit succes hebben ze zeker te danken aan hun live-optredens, waar ze een verbazende dance act brengen en dit met een verbluffende lichtshow.

Tijdens de zomer van 1999 scoren ze een dikke hit met On & On en even later weer met Hot Shot. Oktober '99 verschijnt hun tweede full-cd en die heet By Me. Maar het succes van X-Session blijft duren, ook in 2000. Zo zijn er hits als Welcome To My World en Number One.

X-Session blijft GREAT, ook in 2001!

Leden :
- Gene (in real life: Gunther Thomas)
- Cassia / Gina
- Serge
- Marc Cortens

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- Lucky Number (M - 1995 - Dance Pool)
- Give Me The Power (S - 1995 - L&T)
- Bang bang (S - 1996 - L&T)
- To The Sky (S - 1997 - CNR)
- Say Yeah (S - 1997)
- A trip to Xanigy (CD - 1997)
- On & On (S, 1999)
- Hot Shot (S, 1999)
- By Me (CD, 1999)
- Welcome To My World (S - 2000)
- Boogie Man (S, 2000)
- Number One (S, 2000)
- Back To Basics (CD, 2001)
- Destiny (S, 2001)

Websites :
- X-session fansite
- Interview met Gene & Gina in 1996 bij Move-X
- X-Session bio'tje bij de Showbizzsite
- Nog een stukje X-Session-bio bij King International
- VJ Gene bij TMF

Forum :
- Lees de berichten over X-Session
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over X-Session toe

 

    X-Session
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up