Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | Alfabetische Index |M        
           
 

ALPHABETICAL LIST

Groepen & Artiesten (pagina's met een bio, audio clips, discografie, links & forum)

CD-besprekingen (cd-presentatie, bespreking, overzicht persreacties, prijsvergelijking ...)

De Mens "Liefde"
Frank Vander Linden slaat weer toe met 13 variaties op "le même t'aime". Opgepast: de liner notes bevatten naaktfoto's van Frank van der Linden en niet van gastvocaliste Tine Reymer (een verwittigd man is er twee waard)

Mauro "Songs from a Bad Hat"
Na het Belgische muzieklandschap overhoop te hebben gehaald met de Evil Superstars, en wat freelance werk bij Mitsoobishy Jacson, Kiss My Jazz en zelfs Kris de Bruyne, is Mauro nu de naam van een groep, en "Songs from a bad hat" het debuutCD ervan. En wat een CD ...

Miam Monster Miam "Hey Tank!"
Miam Monster Miam is het bijna-solo project van Luikenaar Benjamin Schoos, die nu 19 van de dromen die door zijn hoofd spookten op een surrealistische en psychedelische CD en reeks van collages zette. Syd Barret meets Magritte, zoiets.

Melon Galia "Les embarras du quotidien" 2 meisjes en 3 jongens uit het Brusselse met Engelse pop op Franse teksten, dat zijn zowat de elementen van deze uitstekende debuutcd van Melon Galia. Fris, zoet en sappig als een rijp meloentje.

Metal Molly "The Golden Country®" *** Vijf jaar na het grungerock snoepje van de dag te zijn geweest in de Lage Landen en een plotse split, zijn deze gasten volwassener geworden en opnieuw naar elkaar toegegroeid in een Welsche studio, met een nieuwe muzikale horizon en producer Mark Wallis.

Wim Mertens "Integer Valor Integrale" Driedubbele cd van een van de meest interessante minimalistische componisten. En toch ver van minimaal.

Mitsoobishy Jacson "Boys Together Out Rageously" *** Neem 1/3de Nemo, 1/3de Metal Molly en tenslotte 1/3de Evil Superstars. Goed mengen. Stevig schudden. Dit is het resultaat : een fijne cocktail.

De Mens "Sex verandert alles". Vierde plaat van het potente nederlandstalige powerrocktrio. Hun "Best of " is beter, maar dit komt toch dichtbij.

Moxie "Blue Sky, Maybe" Debuutplaat geproduceerd door Kyle Statham van de groep Fuck. Gitaarsongs met meisje-jongen zang.

Mambo Chillum ***. Debuut van groep die nu al gesplit is. Fifties rock, swampblues, bluesrock, swing, mambo, jive ...

Meer CD-besprekingen

Vers Talent (demo's & beginnende groepen)

Mildew "Chinaski"
Demo genaamd naar de bijnaam van Bukowski, en ook de andere songtitels zoasl "Barfly" en "German Hangover" halen daar de mosterd. De muziek ligt qua geluid ergens tussen Sonic Youth en metal, en zeker de titelsong is het waard eens beluisterd te worden.

Meer Demo's | Demo toevoegen

Links (naar groepen die (nog) niet op deze site staan)

- Mortifer : "Symphonic Horror Metal" (metal met klassieke invloeden), en een coole site >>>
- Mea Culpa, Folk pop music with mystic and Celtic influences >>>
- Maniacs, youth bigband from Kortenberg who play Jazz, Blues, Rock, Soul, R&B, etc >>>
- Mighty Pirates, reggae with a black conscience from Geel >>>

Meer Links | Voeg een link toe

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

 

   
 
A B C D E
F G H I J
K L M N O
P Q R S T
U V W X Y
Z        

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Muziekarchief.be

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up