Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | MP3's van Belgische groepen en artiesten op het Net        
           
 

MP3's

Op deze pagina zal ik trachten om zoveel mogelijk links te leggen naar Belgische groepen en artiesten die zo slim waren een stuk van hun muziek te delen met ons, surfers, in het MP3- of een ander hoge kwaliteits-audioformaat. En ik spreek hier over volledige songs, niet over miezerige 30-seconden fragmentjes of zo.
Het spreekt vanzelf dat hier wel alleen songs aan bod komen die door de artiesten, hun management of hun platenfirma's zelf, of met hun toelating, op het net werden gezet.

Als jij nog ergens andere files op het net weet, ziet dat er toch een niet-officiële site door de mazen van het net is geglipt of dat er een dode link tussenstaat, stuur me dan een een bericht. Veel plezier ermee ...

Legende : = MP3, = real-audio stream, = Macromedia flash met audio erin

 • dEUS keert terug tot het land der levenden na twee stille jaren met een plotse stortvloed van releases: "No More Loud Music" een singles-verzameling uit op 22 november, "No More Video", een DVD met video's en data uit in December, en "Nothing really ends", een nagelnieuwe singel uit op 9 november. Op de site van Mao kan je er al naar luisteren en kijken:
  - Nothing really ends
  - de Videoclip van dezelfde song
 • Venus in Flames is Jan de Campenaere, een eenmansgroep die een blijvende indruk maakte op de Rock Rally. Nu heeft hij een groep bijeengesprokkeld en begint eindelijk op te nemen en singles uit te brengen. Plus hij geeft ze weg als MP3 via z'n website. Toffe peer:
  - de nieuwe single "Safehaven"
  - Cynthia's Gone
 • Millionaire is de groep die Evil Superstars gitarist Tim Vanhamel oprichtte nadat Mauro deze helden ontbonden had en na een tour op het podium met dEUS. Het is wild, het rock, het funkt en het groovet, en het is onweerlegbaar wreed goed. Niet overtuigd? U kan het gehele album "Outside of the Simian Flock" debuutalbum beluisteren via de site van Mao Magazine. Niet tevreden, geld terug:
  - Body Experience Revue
  - Aping Friends
  - Me Crazy, U Sane
  - Champagne
  - Blindfold
  - Come With You
  - She's A Doll
  - Petty Thug
  - Her Gender (fixed)
  - Flame Me Up
  - Nothing Left
  - Summer Pass Me By
 • Mintzkov Luna wonnen Humo's rock Rally in 1998, maar hebben tot nog toe nog maar een single in hun dus bescheiden discografie. Op hun (onhandige maar schattige) website geven ze een goed voorbeeld van hun muziek via hun inzending voor de Stubru-wedstrijd de beste TC Matic cover neer te zetten:
  - Putain Putain (De Prijs inzending)
 • Monza is de nieuwe groep van ex-Noordkaap breedsmoelkikker Stijn Meuris. De debuutCD van deze rock/prog band met Nederlandse teksten gaat "Van God Los " heten en komt eraan op 28 september, maar de promomachine is al aan het rollen. Op de websites van Humo & Stubru verspreiden ze één mp3 en een reeks real-audio smalband-streams:
  - Viva Las Vegas
  - Zijn Naam Veel Te Luid
  - Scheiding Kerk en Staat
  - Reden Tot Zang
  - Mitrailleur
  - Naïviteit
  - Tegenstand is mooi
  - Parvenu
  - Alleen te zijn en hoe ermee om te gaan
 • GidovanGent is een wereldreiziger uit Gent, die teruggekeerd is naar zijn hometown om de blues/country/zijn songs te spelen. Zijn titelloze debuutCd (een productie van dirk Blanchart) kwam eind augustus 2001 uit, en op z'n website presenteert hij er twee tracks uit:
  - Mayuko (een Hank Williams klassieker in het Gents)
  - Plant den boel moar vol
 • Ghinzu is een Brusselse band met een redelijk indrukwekkend debuut-album (bespreking hier). Op hun website kan je stukjes van alle nummers daaruit beluisteren, maar er staat ook een mp3-verwennerijtje:
  - R2D3 (Das Pop remix)
 • Gore Slut is een van de menigte bands waarin Rudy Trouvé (bekend geworden uit de tijd dat hij lid was van dEUS) de voornaamste rol speelt (zoals Dead Man Ray, Kiss My Jazz, Cynthia Appleby, etc...). De hardste van deze projecten is Gore Slut, waarmee hij al 3 albums maakte. Op de site of Mao-Magazine laten ze ons luisteren naar 3 tracks van hun jongste album, genaamd "Girl + Turtles":
  - Crawling to Target 1
  - Moon
  - Stop
 • Eden beweren ongeschonden het vertrek van de foxy Roos van Acker overleefd te hebben, en de "replacement girl" Nathalie lijkt inderdaad erg op haar (in klank en haar). Een nieuwe Eden is in voorbereiding, maar in augustus kwamen ze al naar buiten met een single, die gratis in MP3-formaat werd verspreid via tal van kanalen (Stubru, Humo, Telenet ...)
  - Push-Up (link vanop de site edenmusic.be)
 • Flexa Lyndo, vriendelijke gitaarock uit Namen, hebben net hun 2de CD getiteld Little Everyday Masterplan klaar (een bespreking van de 1ste "45 minutes" staat hier). Hier en daar geven ze enkele mp3's weg van de nieuwe songs:
  - Obi (openingstrack van het nieuwe album, vanop hun eigen site)
  - Slacker's Revenge (vanop een mini-site bij webzine Nameless)
  - Fat Ass (vanop dezelfde plaats, met een prijs voor de langste MP3-filename)
 • Chitlin Fooks is de samenwerking tussen zangeres Carol van Dijck (van het fijne Nederlandse groepje Bettie Serveert), met Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove), geholpen door mensen van El Tattoo del Tigre, The Sands, Flowers for Breakfast & The Kids (Pascal Deweze, Pieter van Buyten, Stoffel Verlackt, Guy Van Nueten). Hun country-getinte album is al uit in de States, maar wij moeten het voorlopig stellen met een paar full-length audio stukjes vanop hun site :
  - How Many Times
  - Homework for sale
  - Seen it all
  (van een pagina over de groep bij Vitaminic)
 • Automatic Buffalo is de nieuwe uitlaatklep van Luc De Vos (Gorki), begeleid door vrijwel de hele ex-Ashbury Faiths (die ondertussen ook spelen in Yum, Angelico, Camden ...), en nu met teksten in het Engels. De eerste 4-track EP werd uitgebracht in juli 2001, maar de titeltrack ervan is vrij te krijgen op Automatic Bufalo site:
  - All Men Are Equal
 • Sioen wordt weleens omschreven als "Man Pierlé", een mannelijke versie van An Pierlé achter de piano. Zijn stem en stijl zijn echter verschillend genoeg, en beloven goeds voor de toekomst. Op het web geeft deze marketeer de eerste songs weg die hij in de studio opnam (op de media pagina van zijn website):
  - Souvenir / Too good to be true / See you naked / Sixteen ladies / On the move / Wild wild West / Shy
 • Jaman! is een reggaegroep uit Gent (of zoals ze het zelf zeggen "JAMAN! is 7 kaukasian rasta’s from the Belgian Ghent surroundings (or was it outer space?)". Op het web presenteren ze een aantal MP3s van "Topless gangbang lessons" (op de audio pagina van hun website)
  - Respect ("if you got sensimillia, you ain't need viagra to feel allright")
  - I've been lonely for so long
  - Talk talk
  - Yellow shine
 • DobroJean is de naam van een getalenteerde lapsteel-gitarist. Hij presenteert een aantal realaudio files en een paar MP3's van zijn nieuwste album "D Capital J" op zijn officiële website.
  - Hard to get bored (op de audio pagina)
  - No Nothing (op the audio pagina)
 • Rock Herk is een festival in het noisy/gitaar genre, en promoot zichzelf jaarlijks met een CD. De laatste 2 edities van de CD staan gewoon online op de Rock Herk Website in MP3-formaat (met groepen als Modest Mouse, Rasmus, 7Zuma7, Senser, Osdorp Posse ...). Tracks van Belgische groepen aldaar zijn:
  - Geschmackverstärker - Atomic Fuck
  - Zornik Breknov - Killed in the end
  - Reiziger - Grab and nailed
 • Boenox is een groep uit Kasterlee die vaak met Die Anarchistische Abendunterhaltung wordt vergeleken, omdat ze ook muziek met een drive weten te toveren uit klassieke instrumenten. Op de site van management Petrol-Mo, bieden ze de single uit hun debuutalbum aan:
  - Summer City Lounge
 • Sharko (aka David Bartholomé) zou in Frankrijk gedistribueerd gaan worden door Les Disques Mange-Tout, maar uiteindelijk werd het toch Bang die "Meeuws" er verspreidt. Op de site staat er wel een Cheap Trick cover, live in the "Olympic" in Nantes:
  - I want you to want me (op de audio-pagina, onderaan)
 • Filip Kowlier, een van de twee MC's van de West-vlaamse hiphopband 't Hof van Commerce is solo gegaan en werkt aan een solo-cd. Z'n eerste promo-single "Kwestie van Organisatie" kan je afhalen van de site petrol-mo.be (onderaan de pagina, in de drop-down box).
 • Bar 8 (Bart Amand & Co) presenteren 2 MP3's op de site van Wald&Schutz:
  - Serious Clown (on the MP3-page, top left), the debut single from the album "Dwarfish Spectacles"
  - Dancing Figure (on the MP3-page, top middle)
  - there's also a solo-song by the singer Bart-Amand: Young man Falling Sour (on the MP3-page, bottom left)
 • Airlock, triphop band with three belgian producers and Scottish-Turkish singer Esra Tasasiz, present an "Airlock Sampler" in real-audio on their page at their English label "One Little Indian". The songs presented here are also included on their debut album.
  - DJ Risk vs. Airlock (on the Airlock page)
  - Facedown (idem)
  - Quiet Hour (idem)
 • Wawadadakwa, a funny partyband from Antwerp, present 2 MP3's at the site of Wald&Schutz:
  - Emilio (on the MP3-page, top middle), a song that's also on their debut album "Voor Mama"
  - Volla (on the MP3-page, top right), live-recording from Radio1-show 'Levende Lijven'
 • Bherman English singer-songwriter who waited some 20 years to begin producing music offers 2 MP3's on his official site
  - Only One (on the home page, 2nd block from the right)
  - Solitary Vine (on the home page, rightmost block)
 • Kamino, band from Antwerp, present two covers of Kisrty MacColl songs they recently included on the flipside of the single "I have got to love me" (from the fine album "Universal Love Music") at their site:
  - They don't know (on the MP3-page)
  - Solitary Vine (on the MP3-page)
 • C.O.E.M. staat voor Coin Operated Entertainment Machine, and is a one-man band which has put up some MP3-track from their album "Wizzel Wo" up at their (german) site :
  - Put on Some Music (on the Music-page)
  - Small Signals of Love (on the Music-page)
  - d'r staat ook een knappe live video (real) van "The Good Captain" van VPRO's club Lek
 • The Dill Brothers, Belgian ska-band present some older tracks at their official website:
  - Judge Dread (on the MP3-page)
  - Kafou (on the MP3-page)
  - Brown Man (on the mp3-page)
 • Give Buzze, the blues-live band par excellence in this country, gives away two tracks from their one and only album at their official site
  - I'm Riding (on the music-page)
  - Maureen (on the music-page)
 • Kommil Foo (cabaret duo with musical talents) gives away 1 song (and a number of 1min fragments) at their fine official site www.kommilfoo.be
  - Spits (on the page about the album "Plank")

 

   

Deze pagina in het Nederlands

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Muziekarchief.be

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up