Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Popnieuws | Archief | Mei 1999        
           
 

NIEUWSARCHIEF

Periode : 6 - 11 mei 1999
In dit deel : Soeur Sourire, Arid, Struggler, Sweater, Zap Mama, Stricktly Rockers, K's Choice, Stairway to Heaven, Dour Festival.

11 mei 1999

FILM OVER HET LEVEN VAN SOEUR SOURIRE
Stef Vanwoensel bracht in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen een paar dagen geleden het nieuws dat productiehuis Kladaradatsch! met vergevorderde plannen rondloopt om het leven van de zingende non Soeur Sourire te gaan verfilmen.
Het scenario werd geschreven door Luc Maddelein en Leen van den Berg, en zal focussen op de tegenkantingen die de zuster overal moest bekampen. De synopsis luidt dan ook "Lesbische non scoort wereldhit en pleegt 20 jaar later zelfmoord".
Overigens zou het van de grond komen van dit project de tweede film over deze Jeanine Deckers zijn, na de "twijfelachtige Hollywood-musical" uit de jaren zestig die al aan "Sister Smile" werd gewijd.

ARID & K'S CHOICE IN WERCHTER
Na de beslommeringen die Herman Schueremans van Rock Werchter zich had getroost om de Lilith Fair toer naar België te halen (en de mislukking van deze poging), is er toch een appel uit de kast gevallen. Hieruit vloeiden immers goeie contacten met K's Choice voort, die nu hebben geleid tot een "extra festivaldag", een week voor het eigenlijke gebeuren. Op zondag 29 juni zullen in de piramidetent op het festivalterrein Arid, K's Choice en een nog later bekend te maken groep ten dans spelen.
Prijzen zijn aan de gepeperde kant (950 ballen voor een optreden van 3 groepen in een tent), maar het zal naar verluidt wel de allerlaaste kans zijn om K's Choice dit millenium nog in België op een podium te zien staan. Bovendien zal de vraag wellicht het aanbod overstijgen vermits er in de tent in kwestie "maar" 5.800 plaatsen zijn (en Prins Laurent heeft al naar het schijnt al interesse betoont om te komen kijken naar die juffrouw Beddens).
Bron en kaarteninfo : On-Line With Rock, alwaar ze ook wisten te melden dat K's Choice binnenkort "If You're Not Scared" als single in de US zullen gaan uitbrengen en vanaf het najaar opnieuw de studio induiken voor een vierde plaat (release zeker na 2000).

9 mei 1999

Omdat we het vorige week qua popnieuws nogal geen klein beetje hadden laten afweten : alhier een superdikke driedubbelgespijsde editie :

STRUGGLER IS ALIVE & KICKING
De groep Struggler (begin jaren tachtig even bekend als een exponent van de coldwave in België samen met groepen als de Brassers en Siglo XX - de bekendste songs was "Night Fever") is terug actief geworden.
De groep zal later dit jaar opnieuw op Eurorock staan (wave-festival in Neerpelt waar vorig jaar onder meer Anne Clark en de Sisters of Mercey met zwart gevolg optraden). Meer zelfs, ze zijn klaar met de opnames van een CD-single, die eind mei op de wereld zal worden losgelaten.
In absolute exclusiviteit kan u hier alvast enige fragmenten uit "Life Update +", zoals het schijfje zal gaan heten, beluisteren : "Perfect Team", "Electronic Waves", "The Other Side"en "That's Your Dream".
Bij het beluisteren vielen ons spontaan namen als P.I.L., Bollock Brothers, The (early) Cure en Virgin Prunes te binnen. Waarvoor dank.
Contact Struggler : René Hulsbosch, Dijk 8, 3930 Hamont - tel : 0032.11.61.12.67

SWEATER GESPLIT
Een andere groep uit Limburg, van een heel ander gehalte wel, heeft dan weer de pijp aan Maarten gegeven. Ons bereikte zaterdag immers dit droevige bericht van Jo Smeets, de zanger/gitarist van Sweater : "Na 7 jaar houden we het voor bekeken. We haalden brons in Humo's Rock Rally '94. We speelden ongeveer 300 keer op grote en iets minder grote festivals. Parkpop Den Haag en Marktrock Leuven waren mooi, en dan vergeten we nog ronkende namen als Omeletterock, Broekrock, Minirock, Jospop en Kruiwagenrock. Studio Brussel maakte van 'Haunted Soul' en 'Lovebirds' bescheiden radiohitjes, waarvoor dank. Al onze singles, met uitzondering van 'Everything' , haalden De Afrekening. Waarom we stoppen? Wel, de rek was er een beetje uit en uiteindelijk blijft alleen Elvis bestaan. Bedankt voor uw aandacht. Bloemen noch kransen."

ZAP MAMA "A MA ZONE"
D'r is ook vrolijker nieuws : België's meest op de wereld georiënteerde popgroep Zap Mama heeft vorige week "A Ma Zone", haar vierde cd gelanceerd.
Veel meer nog dan op "7" is de groep hierop geëvolueerd tot een speelse Marie Daulne ondersteund door een groep muzikanten en zangeressen (nog verder dus van de oorspronkelijke acapella opzet). Dit leidt dan bijvoorbeeld tot perfecte Afrikaanse pop (de single "Yepe Yepe"), verrassende drum'n'bass (Songe), of ontpopt Zap Mama zich tot een warmbloedige versie van Björk (Call Waiting).
Aan de plaat werkten onder meer Manu Dibango, DJ Grazzhoppa, Ahmir Thompson & Black Thought, Richard "The Roots" Nichols en de bekende "vele anderen" mee.

STRICKTLY ROCKERS
Mogelijkerwijs zal het u een rotzorg wezen, maar Serge Feys, Rudy Cloet, Kloot Per W en Mirko Banovic (dat is 2/4 de TC Matic, 1/4de Belgische rockgeschiedenis en een veelgevraagde sessie-bassist) hebben een groep gevormd onder de naam "Stricktly Rockers". De naam van de zanger moet vreemd genoeg wel nog geheim blijven (Tom Barman met Island-verplichtingen??).
Blijkens de website van KPW hebben ze wel al een producer (Jean-Marie Aerts zal het TC-Matic gehalte nog wat komen opdrijven), maar zijn ze wel nog op zoek naar een (beter) platencontract.

K'S CHOICE GAAT OP LILITH FAIR-TOUR
Na het nochtans bescheiden succes van hun doortocht vorig jaar, werd K's Choice opnieuw uitgenodigd om deel te nemen aan een aantal etappes op de Amerikaanse Lilith Fair-tour.
Lilith Fair een initiatief van zangeres Sarah McLachLan is een soort "Women On Stage", bestaat dit jaar uit 40 data, met steeds wisselende namen op de affiche. De topacts dit jaar zijn Suzanne Vega, The Pretenders, Sheryl Crow en Shawn Colvin. K's Choice zal van de partij zijn voor acht optredens in Chicago, Toronto, Milwaukee, Minneapolis, Bonner Springs, Denver en Edmonton.
De plannen om met de tour ook het Europese vasteland aan te doen werden ondertussen weer opgeborgen.
Meer info : The Lilith Fair-website.

LOMMEL GOES "STAIRWAY TO HEAVEN"
Volgend weekend, 14 en 15 mei 1999 wordt in het Noord-Limburgse Lommel een festival gehouden met op de eerste dag een hoog Belgisch Blues-gehalte (Blues Lee, Sticks 'n Stones, Last Call, The Seatsniffers, El Fish, B.J. Scott en de Amerikaanse Walter Trout Band).
De dag nadien is het de beurt aan rock uit de lage landen met o.m. de Nederlanders van Burma Shave (We're all Hippies!) en Herman Brood (Saturday Night), en de Belgen van Das Pop, Gorki en De Mens.
Organisator van het gebeuren is Rock & Fun, Schamprood 111, 3920 Lommel. Fax: 011/54 68 39

"ENKELE NAMEN" VOOR DOUR.
Op ons maakt het de indruk van een bezoek aan een tweedehands rommelmarkt, maar de organisatie van Dour-maakte de "eerste namen" voor het Grootste Waalse festival bekend :

 • voor donderdagavond 8 juli : Freddy Fresh, Plastikman, Williman, Pushy, Krust, Aphrodite, Bailey, Geoffrey, Olivier Grosseries, A1 People, Adam F/J Magic & Mcmc, James Hardway, Gene Farris, Jeff Mills, Scott Grooves,…
 • Voor vrijdag 9 juli :
  - Een programma "World" met : Fabulous Trobadours New York Ska Jazz Ensemble, Amadou & Mariam, Matmatah, Faudel, Musafir, Natacha Atlas, Sergent Garcia, …
  - Een podium met Big Beat, Nu Funk en andere Funky beats : Spaceraiders, Derek Dah Large, Adam Freeland, Indian Ropeman…
  - Op het derde podium : Franse pop en electro-sounds. De volgende bands Mag je verwachten op: Mellow, Le Tone, Alex Gopher, Rhinocerose, Impulsion, Sexy Cool, Superfunk, Micronauts, Yvan Smaggle…
  - Op podium nummer vier is er aandacht voor nieuwe pop : Spain, Tarwater, Calexico, Dominique A, Kristin Hersch, Morphine…
  - Een selectie van veelbelovende Belgische bands en groepen van het label "Sonic Star" staan er op het programma voor vrijdagavond. Bevestigd : De Mens, 7 Zuma 7, Vandal X, Andre Williams & The Countdowns, Sloy, Queens Of The Stone Age…
  - En natuurlijk, zoals elk jaar op Dour Festival, een sterk Metal-Hardcore-Punk Programma. Komen zeker : Crawl Space, Void Section, Thumbs Down, Run Devil Run, Crowbar, Gang Green, Rykers, Earth Crisis, Pro Pain.
 • Voor zaterdag 10 juli :
  - "Natty Roots Saturday" een reggae podium met als blikvangers : Luciano, Pierpoljak En Jr Delgado. Binnenkort worden meer grote namen verwacht.
  - De tweede dag van het pop programma op Dou : The Delgados, Snowpony, Vincent Venet, Drugstore En Sophia.
  - Een Metal-Hardcore-Punk podium Met Enemy Of The Sun, Gwillons, Vitality, All Out War, Blood For Blood, Deviate, Satanic Surfers, Skarhead, Dropkick Murphys…
  - De zwarte raven zijn terug, en hoe : Aimless, Ataraxia, Hekate, Bis Ende, Kirlian Camera, Gittane Demon, Oomph, Das Ich, The Creatures…
  - De overige twee podia zijn nog niet rond qua line-up, maar al zeker is dat Tricky en Audioactive op een van deze podia zullen optreden.
 • Voor zondag 11 juli :
  - Veel grote namen op het hoofdpodium : The Toasters, Godflesh, Bloodhound Gang, Fun Lovin' Criminals, Ministry, The Residents
  - Het laatste deel van het pop / rock programma met : Daan, Cornelius, Rl Burnside, Mogwai, Swell.
  - Een hip hop podium met Rival, Pete Rock, Oxmo Pucino, 3eme Oeil, Peanut Butter Wolf, Pyroman, Company Flow…
  - Een Death Metal podium met Napalm Death, Vader, Mortiis, Immortal…
  - Een Gothic-Industrial-New Wave podium met Inkubbus Sukkubus, Malochia, Meira Asher, Legendary Pink Dots, Clan Of Xymox…
  - Eén podium is nog niet ingevuld. Maar SHRI& Badmarsh, NITTIN SAHWNEY En STATE OF BENGALE hebben al toegezegd op te treden.
 • Tickets kosten 1.600 BEF voor de vier dagen of 900 BEF voor een eendagsticket en zijn te koop in de gebruikelijke voorverkooppunten
 • Meer informatie : INFO LINE : (09)245 04 54 of de Dour-website : http://www.dourfestival.com

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hier vindt u de inhoudsopgave van het Nieuwsarchief.
Hier vindt u het meest recente nieuws.

 

 

    Nieuws-Archief

Meest recente nieuwsitems

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.