Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Popnieuws | Archief | Juni 1999        
           
 

NIEUWSARCHIEF

Periode : 29 juni - 4 juli 1999
In dit deel : Deviate, Q, Helmut Lotti, Walter de Buck, Eurosong, Boerenzonen op Speed, Noordkaap, Move-X Dance Awards.

4 juli 1999

EXCUSEER
Van vrijdag tot zondagmorgen was het grootste deel van deze site onbereikbaar wegens een hard-disk crash by Simplenet (het bedrijf dat deze site herbergt). Op dit ogenblik is enkel nog een stuk van het forum niet bereikbaar. Erger is evenwel dat de berichten en antwoorden op berichten die gepost werden in de periode tussen 28 juni en 1 juli voorgoed verloren zijn.
Wij zouden ons hierbij voor eventueel ongemak willen verontschuldigen, willen plechtig beloven dat het waarschijnlijk nog wel eens ooit zal gebeuren, en zouden iedereen weillen bedanken die ons trouw is gebleven tijdens deze moeilijke momenten (waaronder u, vermits u dit momenteel leest).

DEVIATE RELEASET NIEUW ALBUM
Deviate (soms ook geschreven als DV8), het hardcore-crossover-metal gezelschap uit Brussel, heeft vorige week zijn vijfde CD op de wereld losgelaten (zonder daarbij een Japans live-cd en een Amerikaanse compilatie te tellen).
"State of Grace" werd opgenomen in de Hautregard Studio's met André Gielen en Lionel KDR, en is uitgebracht op "I Scream Records". Ze zullen deze nieuwe plaat - "het hardste dat Deviate ooit opnam" - voorstellen op het Dour-festival volgend weekend, tijdens een Belgische en Nederlandse club tour in September a Japanese tour later on in the year.
Tracklisting, some MP3's and more info at the Deviate-website.

2 juli 1999

Q "JELLY"
Dit vijftal uit de Antwerpse Kempen debuteerde zopas met de knallende single "Jelly".
U kon Q al kennen van hun energieke doortocht op een reeks talentenwedstrijden (vb. finale van de European Rock Prize '98 in Athene, 3de plaats Marktrock Podium '99, finale Emergenza-festival) of gewoon van hun stomende optredens in het Belgische en Nederlandse clubcircuit. Nu kan het voor het eerst ook via een plaat - geproduceerd door Reinert D'Haene van Ashbury Faith - te verkrijgen en uitgegeven op het Duitse label CODE-music.
Wil u Q live meepikken, kan dit op zeer korte termijn in :
- de 7de Hemel, Oudemansstraat in Antwerpen (op 3 juli)
- de Gevangenis, Begijnenstraat in Antwerpen (op 4 juli, wat zouden ze de 3de van plan zijn??)
Later ook op een reeks zomerfestivals (Malmejock in Oostmalle - 30/07, Suikerrock in Tienen - 01/08, Marktrock in Leuven ..)

HELMUT LOTTI GOES AFRICAN
Vandaag trommelde Helmut Lotti en zijn management de Belgische pers bijeen om de plannen uit de doeken te doen van wat de volgende carrièrestap in de loopbaan van de Elvis-imitator, Vlaamse zanger, licht-klassieke tenor, ideale schoonzoon en wereldster Helmut Lotti zal worden : deze keer worden de pijlen op het Afrikaanse continent gericht.
Er werd al een groot stuk van "Out Of Africa" ingeblikt - met een aantal Afrikaanse gasten - met daarop songs zoals "Nkosi Sikelele" (het Zuid-Afrikaans volkslied), "Malaika" (Tanzaniaanse traditional. Hit voor Boney M geweest, meen ik), "Pata Pata" (Miriam Makeba) en "Asimbonanga" (Johnny Clegg & Savuka). Eind augustus zal daaruit een eerste single verschijnen en in oktober zou de full-cd in de winkel moeten liggen. Ook al vast staat dat Helmut zal trachten om Vorst driemaal vol te laten lopen (17, 18 en 19 december) voor een programma rond deze CD (Tickets : 0900/00.991). Volgende week al zal hij aantreden in het Casino van Knokke (11 juli - Tickets : 050/63.05.05)
Voorlopig blijft zijn officiële site hierover nog stom.

WALTER DE BUCK WORDT 65
Een van de nestors van de Vlaamse folkmuziek, de Gentenaar Walter De Buck, wordt zondag in Gent voor zijn 65-ste verjaardig uitgebreid gefêteerd. In het Volkshuis in de Sleepstraat wordt er door vrienden immers een openbaar verjaardagsfeest ingericht, waarbij er ook een hele reeks volkse optredens staan gepland vanaf 15h30. Of op deze gezegende leeftijd Walter's eigen "Vlieger" nog omhoog zal gaan, valt af te wachten natuurlijk.

BELGIË TOCH OP EUROSONG
Vreugdevuren worden onstoken, de dioxine-crisis is vergeten, de hoerastemming straalt van de Belgen: volgend jaar mag er toch een Belgische deelnemer naar het Eurosongfestival in Zweden.
Na de vrij teleurstellende prestatie (puntsgewijs) van Vanessa Chinitor in Israel was er immers gevreesd dat België 10 punten te weinig zou hebben om nog tot de groep van 25 te worden toegelaten. Inmiddels zijn er echter blijkbaar genoeg afzeggingen van wél geplaatste landen om België toch het groene licht te geven vanwege het organiserende committee. Het is deze editie aan de franstalige RTBF om een deelnemer aan te duiden (als opvolger van Melanie Cohl met "Dis Oui" dus).

1 juli 1999

BOERENZONEN OP SPEED ZIJN NIET MEER
De geestige punkers van The Boerenzonen op Speed - best gekend van hun verrassende triphophitje uit 1996 genaamd "Vliegtuig" - hebben besloten de groep op te heffen.
In een persmededeling stekens ze het allemaal op de dioxine-crisis die de Belgische boerenbevolking danig teistert ("Het ministerie van Volksgezondheid vreest Europese reacties en heeft opdracht gegeven om te vernietigen"). Ze zullen hun fans vaarwel zeggen met drie gratis optredens op de grote markten van respectievelijk Vilvoorde (donderdag 8 juli), Turnhout (vrijdag 9 juli) en Dendermonde (zaterdag 10 juli). Ook Tom Lumbeekc van Belgian Asociality zal deze droevige gebeurtenis komen bijwonen. De groep roept zijn fans op om zich een allerlaatste keer eens goed te komen misdragen.

30 juni 1999

STIJN MEURIS IN HET ZIEKENHUIS
Alhoewel hij zich vanavond in de 7 hoofdzonden op Canvas nog van zijn strijdlustigste kant liet zien, zingt Stijn Meuris op dit moment een toontje lager : hij werd namelijk gehospitaliseerd na problemen met de pancreas en galstenen
Door zijn ziekte moest Noordkaap al een optreden op Parkpop in den Haag laten schieten (250.000 toeschouwers), en komt nu ook het langverwachte optreden op T/W van volgende zondag in het gedrang. In een interview met Belang van Limburg liet hij alvast optekenen dat hij "desnoods met een brancard op het podium" zal komen.
Beter nieuws is dat de groep ondertussen de prachtsong "Geweldig Mooi Lied" op single heeft gezet (na het vrijwel ongemerkt voorbijgaan van "Rode LED's").

MOVE-X DANCE AWARDS
Magazine Move-X - gespecialiseerd in commerciële en club beats, gratis te verkrijgen in een aantal grote platenzaken - overhandigde verleden weekend haar jaarlijkse "Move-X Dance Awards" in de Antwerpse Zillion.
Winnaars werden Mackenzie feat. Jessy (beste dance act), Milk Inc (beste dance single met "Promise me"), Push (beste club single voor "Universal Nation"), Fiocco (beste dance cd), Solid Sounds (beste compilatie), I Love Techno (beste event), M.I.K.E. (beste producer), Yves Deruyter (beste DJ), Trance 'n Dance (beste radio programma), MegaDance (beste TV-programma).
Een "Lifetime Achievement Award" ging verrassend genoeg niet naar La Esterella, maar wel naar Pat Krimson (2 Fabiola, Nunca, Leopold 3 ...).
Meer info op de Move-X-site

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hier vindt u de inhoudsopgave van het Nieuwsarchief.
Hier vindt u het meest recente nieuws.

 

 

    Nieuws-Archief

Meest recente nieuwsitems

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.