|
||||||
![]() |
|
Archief van oktober 2010:
okt
1
2010
MeningIk wou dat ik kon zeggen dat ik voor eenkindsgezinnen ben. De enige manier om iets te doen aan de krankzinnige overbevolking van de aarde. Zoveel dat ik wel wil menen, maar niet kan. Klokken die ik niet kan slaan. En dus verdedig ik net zo lief het tegendeel. Dat eenkindsgezinnen een beetje zielig zijn, niet voor de ouders, maar voor de kinderen. En dat de overbevolking van de aarde niet geholpen is met minder kinderen in arme streken en meer kinderen in rijke delen, maar omgekeerd. Kortom: ik ben van mening dat een beetje flexibel zijn in uw meningen een deugd is. Dat de waarheid zelden zit in het zwart en het wit van de mening, maar in het grijs van de realiteit. En toch viert de mening hoogtij. Absoluut geponeerd, overal. Geen mening hebben, dat verdient pas respect. Of is geen mening hebben laf, vreemd, opportunistisch, gortig? Ik zou het niet weten, ik heb daar geen mening over.
okt
7
2010
Off the recordKijk, een intelligent opiniestukje in De Standaard (abonnees only) van vandaag: Over de roddels in Dag Allemaal over de Antwerpse VLD’ers Annick De Ridder en Ludo Vancampenhout, en over de off-the-record commentaren van de Vlaamse en Franstalige onderhandelaars over elkaar in La Libre Belgique. Premisse van het artikel:
En de conclusie:
Schitterend, dat een krant ervoor kiest om, in plaats van die wederzijdse beschuldigingen in zijn krantenkolommen te herhalen, er een kritische kanttekening over te plaatsen. Niet mee te gaan in de roddel, maar aan de zijlijn te gaan staan en meewarig het hoofd te schudden over zo laag bij de grondse praktijken. Tot mijne frank viel. Want waar had ik gisteren geleerd over die straffe uitspraken van Vlamingen over Walen en vice versa, over de eyeliner van Elio, de debiliteit van Joëlle en Laurette en de wafels van Bart de Wever? Op www.destandaard.be. Maar wat ik me dan afvraag is wie er zich hier “buiten de werkelijkheid” plaatst? In welke werkelijkheid is het achteloos uitpakken met iets op de ene plaats en het genadeloos neersabelen van datzelfde op een tweede plaats een uiting van consequentie en rechtlijnigheid? Of ook: hoe lang denkt men nog het verschil tussen een kwaliteitskrant en een kwaliteitssite in stand te kunnen houden, zonder dat de reputatie van de ander de een gaat besmetten en naar de moeizaam opgebouwde vaantjes helpen? Het argument van Peter Vandermeersch en zijn opvolgers dat enkel de “faits divers” (de opkomst yoni-massage, de mac van Evi Hanssen, de single van mevrouw Crombé, het lief van Evy Gruyaert die ook de ex van Lynn Wesenbeek is, etc etc… ) op de site een beetje losser mogen dan in de krant, gaat hier immers niet op: dit is Wetstraatnieuws. Of is zowel lezers en als clickers bereiken echt alleen mogelijk met een onmogelijke spreidstand?
okt
9
2010
Clair en duidelijkDe colloque singulier, de goeie gewoonte dat uit een gesprek met de Koning niets mag uitlekken, werkt niet echt met een N-VA’er aan het andere eind van de tafel. En dus kunnen wij het bezoek van Bart de Wever aan het Paleis in Laken van gisteren al tamelijk goed reconstrueren: Koning: “Wie is daar? Bart de Wever, I presume?” Koning: “Ah, Bart, zet u. We zitten wel met een serieus probleem, nu gij de onderhandelingen hebt opgeblazen” Koning: “Hoe moet het nu verder?” Koning: “Maar met wie wilt ge dan praten? Met de 7, met de liberalen?” Koning: “Maar wìl de N-VA eigenlijk wel een akkoord, de Franstaligen twijfelen daaraan”. Koning: “En eet gij echt zoveel wafels als dat ze zeggen?” Koning: “Wel knap dat gij de onderhandelingen in het Frans doet”. Koning: “Hebt gij zonet de peilingen al gezien: uw partij lijkt nog altijd verder te groeien”. Koning: “Ik was wel blij te lezen dat 16% van de mensen die voor u stemmen terug naar een unitair België wil”. Koning: “Allez, ik zal u dan maar het veld insturen, VandeLanotte wil toch niet. Maar met welke titel?” Waarna de Koning vertwijfeld de handdoek in de ring gooide, Bart benoemde tot Koninklijk verduidelijker / clarificateur Royal, en zuchtend nog een Dafalgan of 2 in een glas water gooide.
okt
17
2010
Alle dagen brood’t Was aangekondigd dus een verrassing was het niet ècht, maar vanmorgen toch even paf gestaan. Om half negen werd er hier immers een ontbijtkorf afgeleverd om ONTBIJTKORF tegen te zeggen. Baby included for size: Vol met allerlei broodjes, brood, koekjes en beleg van bakkerij Hemelsoet in Oostakker. Met informatieve vlagjes over de broodsoorten en hun al dan niet darmflora-bevorderende werking en al. Lekker! Dat alles ter aankondiging van de dag van het brood:
Alle dagen brood? Wij zitten in elk geval goed tot woensdag!
okt
18
2010
Reyers LaatGe weet, voor een doorwrochte en gefundeerde media-analyse, voor diepgaande en tot het bot snijdende televisiekritiek zijt ge hier altijd aan het goede adres. Vandaag bijvoorbeeld: Reyers Laat. Serieus, Dirk Abrams, nog nooit heb ik iemand met zo’n mengeling van desinteresse en ontevredenheid op een televisieset weten zitten als u. Of het moet die keer geweest zijn dat de voorzitter van de Vereniging voor Acute Apathici geconfronteerd werd met het hoofd van de Associatie van Professioneel Malcontenten. Wordt gij tot die uitzendingen gedwongen met een wurgcontract? Heeft Canvas ermee gedreigd uw familie een kopje kleiner te maken als ge niet de opvolger van Phara wilde worden? Zit er een producer voortdurend grapjes over kaalhoofdigheid in uw in-ears te maken? Update 25 oktober:
okt
20
2010
Kleedje1 model (Maud), 1 kleedje met verwisselbare kraag, zoom en zakje (van Juggle Angels). Fotoshoot! Erg slim idee van deze twee brusselse dames. En dan bedoel ik niet alleen dat ze ons dit kleedje bezorgden, maar ook het hele concept dat ze bedachten: ze verkopen er maar 1 kleedje (in vier kleuren) en 11 kits die het kleedje een heel andere sfeer geven. En in 1 klap 44 mogelijke combinaties. Voor elk meisje wat wils.
okt
21
2010
Schaam uw lipWeet ge wat wij zeiden, in Genk in mijn jonge jaren, als iemand iets doms gezegd had? Wij zeiden dan “Schaam uw lip, jong”. Het geeft 0 resultaten op Google. Dus ofwel is die uitdrukking radicaal en met succes uit het geheugen der mensheid gewist, wegens al te schamelijk, ofwel was het enkel in ons vriendengroepje dat “schaam uw lip” een staande uitdrukking was. En hoe ik daarbij kwam: omdat Bob Guccione dood is. De man die Penthouse – en wellicht nog een paar andere kutbladen – uit de grond stampte in 1965. Doorging waar Playboy stopte. De uitvinder van de full frontal nudity, althans toch in boekskes voor een breed publiek. Als Conscience zijn volk leerde lezen, dan was Guccione het de die de wereld leerde liplezen. En hoe ik nu lees dat die man in 1979 ook medemaker van Caligula was. Guccione produceerde die film aanvankelijk met als regisseur Tinto Brass, maar veranderde zijn rol later naar regisseur door het toevoegen van enkele zeer expliciete sexscènes tussen het hooggestemde acteerwerk van bijvoorbeeld Peter O’Toole, Malcolm McDowell en Helen Mirren door (lezenswaard hierover: the greatest con in Hollywood history). En hoe ik daar pas nog aan had zitten denken, nu ik op Prime de serie “Spartacus, blood and sand” volg. Brood en spelen. Het leven zoals het is, volksgunst. Duim naar beneden. Slaven en Romeinen. Fabula acta est. Schaam uw lip.
okt
23
2010
The SuburbsEr belde een hond aan. Hij vroeg “Heeft u even tijd?” Hij vroeg “Heeft u eigenlijk al een encyclopedie in huis, een papieren encyclopedie bedoel ik?” Hij vroeg “Of ik soms koffie dronk?” Hij vroeg “Wie maakt die mooie muziek die er hier staat te spelen?”. Hij zei “Dan ga ik maar weer eens.” Ik stak een kind in bad en dan in bed, keek drie minuten Flikken Maastricht en dommelde in.
okt
25
2010
LetterbombardementHet principe van het letterbombarderen ofte “Facebook letterbombing” is simpel:
Neem nu de vrolijke jongen en meisjes, samenstellers, presentatoren, redactiemedewerkers en websitebouwers van Studio Brussel. Hadden vorige vrijdag concurrent Q-music beet met een geslaagd kluchtje: operatie letterbombardeer. Interessanter nog, de vraag hoe Q terug gaat slaan. En of ze terug gaan slaan. En of ze het eigenlijk al gezien hebben. En of ze daar weten van het bestaan van hun eigen Facebook-pagina. Afijn, ik loop niet over van vertrouwen. That’ll teach ‘em. Terzijde, maar ook grappig: zò heel simpel zijn de principes van dat letterbombarderen toch niet, als je deze poging van Radio Talent FM (what’s in a name) op de wall van Radio Klara ziet. Letterbomb-fail. Update: Zou dit de wraak van Q-music op de Studio Brussel-letterbom kunnen zijn? Iets met de wiskundige formule: Duck Sauce + Barbara Streisand + Studio Brussel + Jacky Lafon & Q-Music = hipnessfactor rapidly approaching 0.
okt
27
2010
Nee, Google, neeIk weet niet of u het ooit doet, maar ik praat soms tegen mijn computerscherm. Lol en wtf en hmm hmm als het goed gaat, iets breedsprakiger als het slecht gaat. Vandaag bijvoorbeeld: Typ typ: www.google.com Nee, Google, nee. Hotmail was niet waar ik naar op zoek was. typ typ: ow Nee, Google, nee. “How to do just about everything“, was het niet waarvoor ik kwam. Ik had iets ietsiepietsie specifiekers in gedachten. typ typ: do Nee, Google, nee. “How do you know” suggereren, terwijl nu al uit drie van uw suggesties blijkt dat ge er helemaal geen fluit van weet. “How do you come up with all these suggestions“, was dichterbij de waarheid geweest. typ typ: I Nee, Google, nee. “How do I take a screenshot in Microsoft Windows” was het niet waar ik naar zocht. Als ge deze blogpost zou lezen zou ge dat trouwens al geweten hebben, want er staan al screenshots in, met van die Mac-chrome errond. typ typ: turn off th Nee, Google, nee. Ge komt geen meter dichter. typ typ: i Nee, Google, nee. Ik was toevallig vandaag niet op zoek naar een manier om dat hele internet eens af te zetten. Die zoekopdrachtsuggestie moogt ge reserveren voor uitgevers die boeken willen blijven uitgeven, platenmaatschappijen die als vroeger cd’tjes willen verpatsen, Microsoft-personeel dat denkt aan de reputatie van hun bedrijf voor Internet Explorer, and the lot. Ik dacht het nog even te blijven gebruiken, dat internet. typ typ: s Nee, Google, nee. Ik typ nu al mijn vingers lam aan “How do I turn off this” en alles wat ge denkt begrepen te hebben is dat ik naar de definitie van “turnoff” op zoek was. Wel als dat “one that causes loss of interest or enthusiasm” is, dan zijt ge goed bezig. Nieuwe slogan ipv “do no evil”, “Google, your turnoff on the internet“. typ typ: g Nee, Google, nee. Zijt ge er nu gewoon met uw klak naar aan het smijten, of hoe zit dat? “G-quadruplex facilitated turn-off fluorescent chemosensor” lijkt mij niet helemaal het antwoord te bevatten op mijn eerder simpele vraag. A for effort, wel. typ typ: o Nee, Google, nee. Ook “Turning off the Firefox Go-button” was niet het onderwerp van mijn query. typ typ: o Nee, Google, nee. “How do I turn of this goo” was niet het eindpunt van mijn zoektocht. Interessant dat ge er zoekresultaten over weet voor te schotelen, en al. Zelfs Realtime dinges. Wist niet dat er zoveel mensen problemen met hun goo hebben. typ typ: gle Bijna, Google, bijna. Warm, ge zijt warm. typ typ: ins Ja, Google, Ja. Eindelijk. Ge zijt waar ik u wilde hebben. Uw instant. Call me old-fashioned, maar mij 12 schermen met volledige zoekresultaten voorschotelen, voordat ik aan mijn query ben, ik vind dat veel, en niet zuinig. Google Instant is als een gast aan tafel die, als er iemand zegt “Daarvan krijg ik stenen kl” onderbreekt met een verhaal over hoe zijn kloten ook meer dan eens van steen geweest zijn en welk zalfke hij er toen opgewreven hebt en dat dat een beetje pikte, tot de verteller er eindelijk nog eens tussen geraakt en blijkt dat die brave mens gewoon iets wilde vertellen over de stenen klompen aan de voordeur. Kortom, you suck. En ja, ik wist al dat ge dat kunt afzetten door dat “Instant is on” dingske rechts van de zoekbalk te veranderen in “Instant is off”. |
![]() |