nov 21 2007

Gisteren, op Vlaamse blogs…

Even diep adem halen, want wat leert een momentopname van n dag in de Vlaamse blogosfeer?

Over het (hopelijke) einde van de Steven Feys meme

Dat Huug Steven Feys ontmaskert als zijnde Bram, of was het nu Johan. Asfaltkonijn doet mee. En dan kan de pitbull-Blogoloog uiteraard niet achterblijven… En dat Metatale en hun blog top 100 dus waarschijnlijk aanstichter zijn van deze blogsoap met iets te veel afleveringen.

Dat de Ondernemer in Gent in comments elsewhere zegt dat Netlash niet Metatale is en dan snel overgaat – subtiel afleidingsmanoeuvre Bart – naar de avonturen van zijn kroost op een piratenbrug ergens ten lande.

En Michel dan zegt dat “En zo is alle arrogantie vergeven, en is iedereen (euh, vooral Netlash-slash-Metatale, op welk vlak het al een tijdje verdacht rustig was) er beter van geworden.”
En dat iedereen dan plots als een gek metatale-widgets op zijn site begint te zetten. Vreemde jongens, die bloggers…

Over de Site van het Jaar verkiezing meme

Dat Lilith van Tales from the crib terug is uit Zweden, en een pakske heeft gekregen van een bloglezeres om haar te troosten dat ze d’r niet bij was dit jaar…

Dat i. en Henk nog worstelen met hun al dan niet terecht wel of niet genomineerd zijn voor verschillende beetje wel- beetje niet-belangrijke prijskampen.

Dat Bruno precies een partij slechte paddestoelen heeft afgeleverd gekregen van zijn dealer en nu met schuim op de lippen “rant” over Gerda en Eddie en iedereen die zijn neus op zijn blog binnensteekt, als waren het Hollandse wildparkeerders voor zijn deur.

Dat Pietel een uitdaging mist en gaat stoppen met bloggen en zich op iets anders gaan smijten. Nu weten we tenminste waarom hij niet meer genomineerd was voor site van het jaar: Clickx had al door dat dat daar op z’n laatste benen liep 😉

Dat Imke Dielen een feest met 2000 aanwezigen heeft georganiseerd, en dat ze die nu allemaal gaat spammen met de vraag voor haar te stemmen.

Maar (insert door meme’s opgewekte geeuw here) gelukkig ook over …

Dat Wio van De Portables een kleintje heeft, genaamd Pita. Het arme ding werd verwelkomd met de grappigste geboorteaankondiging ooit “Oh and btw remarks containing the words erop, met, alle and groentjes will not be appreciated by the proud parents. Allah snackbar!

Dat Eve zich werpt op de rechten van het kind met een verbetenheid als was ze nog bezig met een hoederechtregeling voor haar oogappel.

Dat de Eskimokaka’s gelukkig weer veel interessante links zijn tegengekomen en dat Nicodemus een meetling is. Eraan denken hem geen hand te geven bij een eventuele ontmoeting, dat is volgens mij besmettelijk.

Dat Michel een upgrade van Ubuntu installeert en wacht tot dat gedaan is. Lang wacht. Hl lang wacht. Ubuntu upgraden en gras zien groeien, n strijd.

Dat Dykes And the City – enigszins toepasselijk – naar Rufus Wainwright gingen, en het fantastisch vonden.

Dat Veerle Pieters de geheimen van een seamless pattern creren in Illustrator kent. Snel bookmarken! Misschien nog ooit bruikbaar als ik behangpapier ga ontwerpen…

Dat iemand van Gent Blogt ging eten in een Surinaams restaurant genaamd Faja Lobi en mij dus weer deed watertanden.

Dat De Bitches zich opwinden over de vreselijke Pizza Hawa en spaghetti die te zien waren in in Man Bijt Hond en twee Italiaanse restaurants aanraden. Aan hun vaste lezers, die blijkbaar allemaal bewoners van dezelfde stad zijn, want waar dat staat er niet bij…

Dat eMich zijn viral over in n hap verorberen van clmentinnekes even onderbreekt om zich op te winden over studenten in witte jas op weg naar Sint-Verhaegen. Hij stoort zich hieraan omdat hij ze “altijd beschouwd als aandachtskindjes die absoluut erkenning nodig hebben, op welke belachelijke manier ook“. Cool. Wat misschien ook wel gezegd kan worden van hen die hun eigen bakkes met een volledige clmentine in filmen en op ’t internet plaatsen?

Dat Getwist en Gezeur de nieuw gelanceerde e-book-lezer Kindle van Amazon eens onder de loep nam, en die meteen naar het museum verwees.

Dat Kladblog een remake van A for Andromeda heeft gezien. Ikke nog niet, en de bespreking van Kladblog bevat niet echt genoeg “jus” om mij warm te maken voor een bezoekje…

Dat Stew ging kijken naar American Gangster, en wel wat meer info meegeeft.

Dat Lamazone naar Roisin Murphy (die zotte doos in een doorkijkbloes) is geweest, en dat zoiets afgunst kan opwekken bij degene die niet geweest zijn (zoals ik dus).

Dat Lien weer gecharmeerd was van haar kleine uk en middels een paar foto’s ons probeert mee te charmeren.

Dat de Smiling Cobra van Losse Flodders minder stoer is dan zijn nick doet vermoeden, als de dood voor iemand die ballonnen opblaast. Misschien eens voor “Viva Victoria” naar Irak of zo sturen, om zijn angsten te overwinnen?

Dat Vuur weer een woelig weekje dat ze achter de rug heeft, niks meer heeft met een jongen, maar wel met zijn ouders, culinair is klaargekomen en een jeans gekocht heeft. WTG Vuur!

Dat Jos Vorkmans van NoDesktopHero een grappige reclame heeft gezien voor wet suits.

Om ter saaist de Waalse komiek Franois Pirette ontdekte, maar precies niet begreep dat die genadeloos de vlaamse hypocrisie blootlegt.

Dat Clopin plots met andere ogen naar blinde mensen begon te kijken nadat hij er eentje op de trein ontmoette. En dat hij nu ook zijn website eens met de ogen van een blinde gaat bekijken.

Dat Painfully Redundant met nostalgie terugkijkt op de punkgolf van 1994. En dat ik precies een andere punkgolf zou kiezen om nostalgisch naar terug te kijken.

Dat Sereniteit ontdekte dat Merriam-Webster gestart is met een on line Engelstalig beeldwoordenboek.

Dat Smetty de reeks In Europa van Geert Mak online volgt, en ons allemaal adviseert om dat ook te doen… Je specialisme is online onderwijs of het is het niet, h.

Dat Tante Annie een lange neus heeft en graag van neuzeneuze doet.

Dat Koen Fillet schrok van de reacties op zijn mening over Chuck Berry, maar dat was jammer genoeg niet een even mooie post als die over z’n verjaardag de dag ervoor.

Dat Yet Another Blog (prijs voor de korste vlaamse blogurl) meldt dat er al 23 inschrijvingen zijn voor een blogdrink.

Dat er Youtube video’s werden gepost bij aaiboek (iets over Samimterklaas kapoentje),
bij Buzzing Bees (over Heidi Klum’s boobies), de Communicatiemannen (iets over Miele en hoe goed dat wel suckt zo’n stofzuiger), bij En nu even ernstig (iets over een oude video van U2), One.Point.Zero, De Sloddervossen (over Eddy Wally op Youtube) en bij
Ivan Den Boom (keek naar Sesamstraat).

en, nagekomen want die zaten bij de tuinblogs maar zijn alletwee mee van mijn favoriete blogs:

Dat AnneTanne de aandacht vestigt op een Oxfam-actie voor eerlijke handel “De Groene Sint“. Helaas enkel in Nederland voorlopig.

Dat Bart van Eigenwijze Tuin nu al begonnen is met het voederen der vogelkes. En dat ik dacht dat je daar moest mee wachten tot echt in putteke winter.

Maar helaas ook …

Dat er gisteren eigenlijk niks interessants gepost werd bij aardling, analoog, bnox, Claudia Schiepers, de vlooienfluisteraar, Dikkie, Dominiek, Dramoghe, EddiefromOhio, Fuckhedz, Gigadesign, Goeimorgen, mijnheer/mevrouw, Hanenwurger, Ishku, Cabanier, Ntone, Oker, Polskaya, Tender feelings, Unexpected, Venijntje en helaas ook niet bij Zinloos.

Conclusie

Ooit komt er een dag dat ik me zal afvragen waarom ik dat anno 2007 allemaal interessant en lief en leuk en grappig en ontroerend en cht en fijn en ook wel soms belachelijk of vervelend of banaal vond. En er zelfs zelf door verleid werd om ook een een blog te beginnen schrijven.
Ooit komt er een dag dat men zich zal afvragen of er ook maar aan n ding van al het bovenstaande een touw vast te knopen was, en waarom dat in 2007 allemaal zo belangrijk was dat dit aan het internet moest toevertrouwd worden.
Maar die dag is niet vandaag.

En dat er eigenlijk iemand zou betaald moeten worden om zo’n dagelijks blogoverzicht met veel linkliefde te produceren, dat zou nogal wat feedreader tijd sparen!

En nu?

En eigenlijk was dit allemaal maar gewoon om te zeggen dat iedereen die hierboven gelinkt staat opgenomen is in mijn feedreader en dat die dus in mijn ogen heel regelmatig iets interessants te vertellen heeft.
En dat als ge er niet bijstaat en toch zelf een schone blog meent te hebben, dat ge dat dan maar moet melden, hier in de comments of naar dirk.houbrechts@gmail.com
En dat als je er wel bijstaat, dat je uiteraard welkom bent om te delen in de linkliefde en van wederzijds te doen. Much appreciated!

41 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

Super post!!! 🙂

Comment by Imke Dielen — 21 november 2007 #

Dat Karel Webpalet een interessante tool heeft om je emailadres te beveiligen zodat je geen spam krijgt wanneer je het publiceert online.

Comment by Pietel — 21 november 2007 #

Hebt mij nog niet gezien als ik cht verbeten ben! Dit is hoogstens een milde vorm van gedrevenheid. Toffe post, als ben ik gelukkig niet ondergebracht bij de ‘helaasjes’, die ik wel ga lezen om te zien of je wel gelijk hebt!

Comment by E.Ve — 21 november 2007 #

Mooi, mooi. (Hoewel ik vrees dat het einde nog niet in zicht is.)

En over jouw vraag om dit regelmatig te doen: Stefke doet dit elke week.
http://weblog.studiostefke.be/

Comment by Bart — 21 november 2007 #

Dagje verlof genomen?

Comment by Dieter — 21 november 2007 #

Hahahahaha, geweldige post. Wat een linkliefde zeg 🙂

Comment by lamazone — 21 november 2007 #

Dat Smiling Cobra genoten heeft van je overzicht en graag meegeeft dat er bij cobra’s, net als bij de mensen, ook minder stoere exemplaren rondscharrelen.

Comment by Smiling Cobra — 21 november 2007 #

Amai, aan de hand van de reacties hier ga je een mooi overzicht uit kunnen bouwen van wie allemaal zichzelf trackt in Technorati of Google blogseach 😉

Groeten van een lieve pitbull die nog steeds het Feys-spoor volgt en niet zal rusten voor hij harde bewijzen heeft gevonden.

Comment by Maarten Schenk — 21 november 2007 #

Ge hebt gelijk. Ik dacht daar in de bus vanmorgen nog aan.

Comment by Mich — 21 november 2007 #

ik weet niet hoe het komt, maar ik voel mij plots ferm oninteressant. :/ Mijn vermelding is erg weinig rock ’n roll naar mijn goesting.

Maar wel een leuke post en al. (y)

Comment by lilith — 21 november 2007 #

Hehe inderdaad zeer origineel 🙂 en ge hebt mij juist gepakt op een “bad blog day” :-D…

Comment by Unexpected — 21 november 2007 #

Gisteren wast inderdaad gene vette bij mij 🙂
K had wel paar dingen te zeggen, maar ben ze vergeten voor t zover was.
Shit happens.

Nu pas heb ik trouwens door dat k bij DE Houbi zit 🙂 DE Houbi die mij dikwijls nuttige info heeft verschaft aangaande Belgische muziek. Thanks dude, ik heb zoveel aan uw Belpop-archief gehad!

Comment by ntone — 21 november 2007 #

Een leuke verzameling Belgische blogs.
Zoals eerder door Pieter opgemerkt: een dagje mee bezig geweest zekers…

Comment by Tom — 21 november 2007 #

zelfs in 1001 links niet opgenomen, moet precies dringend wat aan mijn blogbekendheid gaan werken

Comment by sideburns — 21 november 2007 #

Moest gij elke week zo’n post maken, ik zou er verdorie veel tijd mee uitsparen. Ik krijg de “mark all as read” niet over mijn hart 😐

Comment by Marnik — 21 november 2007 #

Een schande is het.

Neenee, just kidding, neem mij nu maar op in die lijst. 😀

Comment by Beau — 21 november 2007 #

Dat wij gisteren niks gepost hebben komt voornamelijk door de eenzame stakingsactie van onze postbode. Hij, Udo Zahnbrecher (1955), smeekt namelijk om een loonsverhoging, en die kan hij mooi op zijn muil krijgen.

Comment by Riix Hanenwurger — 21 november 2007 #

Jawadde, zoveel tijd heb ik er nog nooit in gestoken. Dat lezen, dat gaat nog, maar om er dan zelf nog over te gaan schrijven… Toffe blogpost.

Comment by Karel — 21 november 2007 #

o jee!
niets voor mij dus!
(en hoe kwam ik hier weer terecht?)

Comment by sodade — 22 november 2007 #

Iedere dag een bericht plaatsen is niet zo mijn ding.
Kwaliteit over kwantiteit.

Comment by Stijn — 22 november 2007 #

Een time-saver van jewelste. Herhalen graag!

Comment by Kristoff — 22 november 2007 #

Leuk overzicht, en ik sta inderdaad niet in je lijst. Kom misschien toch eens kijken? Je weet maar nooit dat er iets interessant staat te lezen?

Comment by ludwig — 22 november 2007 #

Omdat er plaats was voor nog ene berichtje 😉

Comment by Imke Dielen — 22 november 2007 #

Wow, hoe lang is hier dan aangewerkt?
Mooi gedaan, dat is zeker.

Comment by Christophe — 22 november 2007 #

Ben ik dan zooooo saaaaaai?? Zooooo’n typisch meisje? 😉
Arghh!

Comment by niets.dan.vuur — 22 november 2007 #

Ow, half gans bloggend Vlaanderen is hier precies al in de comments gepasseerd. Tijd dat ik er ook tussen sta 😀

Comment by Sara — 22 november 2007 #

Niets interssants bij ons te lezen.
hmmm..
verduidelijk ‘interessant’ graag…

Comment by Anne — 22 november 2007 #

Of het een schone blog is, weet nie – eigen lof stinkt, niet? Bij dezen: welkom dus in The Sausage Machine! Ene ‘leerblog’. En hopelijk gaat nu niet iedereen lopen …

Wat hebben we zoal te bieden? Coming soon! Morgen of overmorgen, op een Vlaamse leerblog … een onversneden interview met de Blogoloog – live in a real classroom in Flanders!
Allen daarheen?!

Comment by janien — 22 november 2007 #

Een paar reacties op ’t bovenstaande:

@Anne van Tender Feelings: Anne, ik lees jouw/jullie blog zeer regelmatig. Er is dus wreed dikwijls iets interessants te lezen. Maar dinsdag kon ik aan geen van de posts een touw vastknopen. Is natuurlijk erg subjectief, maar zo ben ik (en wellicht iedereen als hij niet zijn objectieve hoed opzet).

@Vuur en @Lilith: niks saai! You girls rock!

@iedereen die vroeg hoeveel tijd ik erin had gestoken: te veel uiteraard (lees Huug & Druug’s Gowdemn al dat werk voor niks). Een uur of vier toch zeker.

@Pietel. Sinds gmail zit ik daar zo niet meer mee, met het blootgeven van emailadressen.

@Bart: Wat studiostefke doet is de meme’s vermelden (gebeurt ook bvb. op Blogium.be). Maar naast de meme’s zijn er elke week honderden soms veel interessantere posts op blogs hier te lande. En daar gaan er veel van “verloren” (ttz krijgen niet de aandacht die ze verdienen). Op deze blog bijvoorbeeld staan er veel posts die ik interessanter, belangrijker of beter vind dan deze, maar die halen lng niet evenveel bezoekers of commentaar als dit soort meta-blogposts.

Comment by Dirk — 23 november 2007 #

‘k voelde me behoorlijk vereerd met je vermelding, en behoorlijk genspireerd door dit overzichtje…
als ik veel tijd heb in ’t WE eens een bloemlezing van deze in mijn feedreader posten…

Comment by AnneTanne — 23 november 2007 #

Wil je iets meer weten over het milieu, energie, hoe je minder zuurverdiende centjes hoeft uit te geven,… Ga dan maar eens regelmatig kijken naar http://www.groenhuis.org . Overwegend elke dag kun je hier de actualiteit volgen ivm milieu, mens en geld besparen, krijg je tips over dingen die we zelf al doen (bvb. led-verlichting, zonne-panelen,…)

Comment by carinegovaert — 24 november 2007 #

http://weblog.studiostefke.be is inderdaad gefocust op technieuws en wat er gebeurd in de Belgische blog-o-sfeer, nogal vrij logisch aangezien deze blog mijn bedrijf Studio Stefke ondersteunt

de nieuwe “deze week in Google Reader” komt trouwens iedere vrijdag online en ik hou dat nu toch al een paar maanden vol 🙂

als ge meer voor fun gaat of ge wilt iedere week een nieuwe blog ontdekken (zie rubriek blog van de week) dan moet ge op een andere blog van mij zijn: http://www.watmijopvalt.be

Comment by Studio Stefke — 24 november 2007 #

Tof overzicht. Ik weet eigenlijk ook niet meer hoe ik hier terechtgekomen ben.

Comment by Artemis — 25 november 2007 #

Nog een weekske en we zijn een jaar later…. Wat denk je ervan Houbi?

Comment by Ntone — 14 november 2008 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...