sep 3 2009

Sintercrisis

Online vriendjes met plannen. Het is wat.
Soms wat aan de verkeerde kant van de personal branding en egotripperij die de sociale media van een mens maken, zoals @ntone’s oproep om hem een jaar lang van kleding te voorzien (nadien gaan de spullen wel naar spullenhulp).
Maar soms ook aan de juiste kant, imho. Zoals @dominiek_be’s idee om een grootse Sinterklaasactie op touw te zetten. Speelgoed inzamelen in heel het land, mensen die in deze crisistijd problemen hebben om een mooie Sinterklaas te geven in kaart brengen via OCMW’s, armoedeverenigingen, vluchtelingenorganisatie e.d.m., en er dan langsgaan met het ingezamelde speelgoed.

Maar, ge gaat het zien: de oproep van @ntone, die gaat het maken. Want: amusant, geeky, en haalbaar. Persvoer.
En die andere oproep, dat grootse plan van een Sinterklaas voor iedereen, dat gaat blijven plakken in de planning. Te groot. Te veel. Te mega. Logistiek en organisatorisch. Zo’n actie zou wellicht bottom-up, jaar na jaar een beetje groter, moeten kunnen groeien. Kan op zo’n korte termijn maar slagen als er dadelijk een paar grote partners instappen. ’t Moet snel gaan.

Vandaar mijn oproep: bekijk de Sinterklaasactie-idee eens een keer, en ga na of gij ergens in dat proces iets kunt betekenen. Al was het dit project onder de ogen brengen van iemand die ergens in dat proces iets zou kunnen betekenen (Uw nonkel die een vervoerfirma heeft, uw neef die een baas heeft die een pakhuis heeft leegstaan…).

En als dat niet lukt, doe dan mee aan MIJN oproep aan de social media. Ik ga voor 1 jaar gratis booze. Please RT.

——

Update: mijn oproep is alvast goed begonnen: Baileys gaat hier binnenkort via TheInsiders een hoop staaltjes afleveren, zo laten ze mij weten. Ik gok dat mijn mening daarover gaat zijn: “Het smaakt naar meer”.

17 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

Word.

Ik ga trouwens voor een “spring elke dag van een gesponsord meubel af”. Lijkt me een leuk experiment dat toevalligerwijs mijn nood aan meubels ledigt (gratis). En de kringloopwinkel zal blij zijn met de lelijke meubels die ik weg ga schenken. Dubbel score!

Comment by SweetCharlie — 3 september 2009 #

mmm hoor ik daar booze… ik doe mee 🙂 (ah of was dat buiten de context van de post)
Neen, Houbi, nagel op de kop man maar langs de andere kant, laat de mensen toch maar hun dromen hebben, hun frustraties uitspuwen, btw, de beste ideeën komen toch uit grootste idealen die op het eerste zicht niet haalbaar lijken?
Tuurlijk de oproep van @ntone gaat het halen, dit is idd haalbaar, wie kan er nu es niet 1 kledingstuk missen en dat geven aan onze goede vriend. Ik zou het begot ook doen (natuurlijk met wat reclam op 🙂 ).
@dominiek zijn project is nobel maar moeilijk haalbaar, wie weet? Met een beetje hulp van één of grote multinational kan zoiets haalbaar worden, dan wordt dat een jaar of 2 gedaan en hup, in de vergeetput. Laat de mensen maar hun ideeën wereldkundig maken, het geeft ons leesvoer en ideeën voor andere projecten en misschien, heel misschien komt het ideale project ooit wel es uit de bus 🙂

Comment by Tom — 3 september 2009 #

Twitter Comment


RT @wwdj: Wat een super blogpost van @houbi , [link to post] #nagel #kop #tweemaal

Posted using Chat Catcher

Comment by bertrijken (Bert Rijken) — 3 september 2009 #

Twitter Comment


Geblogd over de social media oproepen van @ntone en @dominiek_be van vandaag: [link to post]

Posted using Chat Catcher

Comment by houbi (houbi) — 3 september 2009 #

Twitter Comment


Wat een super blogpost van @houbi , [link to post] #nagel #kop

Posted using Chat Catcher

Comment by wwdj (wie weet da jong) — 3 september 2009 #

Twitter Comment


RT @bertrijken @wwdj: Wat een super blogpost van @houbi , [link to post] #nagel #kop #driemaal

Posted using Chat Catcher

Comment by sasvangent (sasvangent) — 3 september 2009 #

Twitter Comment


RT @houbi: Geblogd over de social media oproepen van @ntone en @dominiek_be van vandaag: [link to post] Meedoen!

Posted using Chat Catcher

Comment by Pvw2180 (Peter) — 3 september 2009 #

Twitter Comment


RT @houbi: Geblogd over de social media oproepen van @ntone en @dominiek_be van vandaag: [link to post]

Comment by SweetCharlie (SweetCharlie) — 3 september 2009 #

Twitter Comment


RT @houbi: Geblogd over de social media oproepen van @ntone en @dominiek_be van vandaag: [link to post] (boenk erop maat!)

Posted using Chat Catcher

Comment by CraHan (Thomas Bouve) — 3 september 2009 #

Twitter Comment


RT @sasvangent @bertrijken @wwdj: Wat een super blogpost van @houbi , [link to post] #nagel #kop #viermaal

Posted using Chat Catcher

Comment by Steffest (Steffest) — 3 september 2009 #

Twitter Comment


RT @Steffest: RT @sasvangent @bertrijken @wwdj: Wat een super blogpost van @houbi , [link to post] #nagel #kop #vijfmaal

Posted using Chat Catcher

Comment by SweetCharlie (SweetCharlie) — 3 september 2009 #

Twitter Comment


RT @houbi: Geblogd over de social media oproepen van @ntone en @dominiek_be van vandaag: [link to post]

Posted using Chat Catcher

Comment by matthieucalu (Matthieu Calu) — 3 september 2009 #

Volgens mij zijn d'r al een pak van die “SinterCrisis”-projecten, maar dan op lokale schaal en in samenwerking met 't OCMW en zo. Bijvoorbeeld:
http://users.skynet.be/fa348781/pagina%27s/kind
http://ocmw.gooik.be/fb111alcf1187ogjc1pzic77.aspx
Etcetera.

Ik denk dat dit zelfs niet kan op nationaal niveau, dat het net de kleinschaligheid is die 't betaalbaar en werkbaar houdt. Om nog maar te zwijgen van privacy-kwesties etc.

Comment by Bert — 3 september 2009 #

Houbi, denk je nu echt dat ik zoiets doe uit egotripperij en personal branding? Moest het voor dat laatste zijn, zou het dan niet logischer zijn moest ik iets doen met tuin/ecologie etc? Daar zou ik eventueel iets aan hebben.
En egotripperij? Ik denk dat er wel andere dingen zijn om een ego te kweken/te laten strelen….

Mijn idee was even impulsief als constructief. Tijdens mijn mode-opleiding gingen we kijken naar de defilé van Spullenhulp. Heel leuke opzet, maar behalve dit, blijft het stil rond Spullenhulp. Ik dacht dat een actie zoals ik ze in het hoofd had, serieus wat aandacht zou trekken, aandacht die Spullenhulp ten goede komt. En samen met Spullenhulp ook heel wat andere 4de-wereld-organisaties.

Wist je trouwens dat Dominiek zijn idee perfect uit te werken is samen met Spullenhulp?

Comment by Ntone — 3 september 2009 #

Ik sluit me graag aan bij de nagels en de koppen. Heel nobel initiatief van Dominiek, en een, euh, nogal onnozel initiatief van Antoon.

Comment by Peter Dedecker — 3 september 2009 #

Bedankt voor wat inzicht in je beweegredenen… Die zijn nobel, het siert je.
Het ging er mij om hoe je idee/actie overkomt. En dat lijkt een beetje op freeloading.

Dat van die egotripperij/personal branding, dat verwijt ik jou niet alleen, dat is blijkbaar inherent aan de social media… Pleit zelf ook schuldig. Dominiek's actie – of eerder bvb. de bloeddonor-actie, of je guerilla gardening – is daar eens een mooi tegengewicht tegen.

Comment by Houbi — 3 september 2009 #

Nogthans, dankzij die Guerrilla Gardening sta ik in de Knack, handig voor mijn zaak, maar al de anderen die er mee achter zaten, vallen uit de boot. Daarbij heb ik een veel groter egotripperij-gevoel.

Comment by Ntone — 3 september 2009 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...