dec 11 2009

Twitterinnovaties

Twitter Pack (Foto op Flickr van carrotcreative)Twitter – de microblogdienst die de harten van sommigen en de kostbare tijd van velen stal – gaat ook in 2010 keihard door met innoveren. Zo blijkt uit een supergeheim document van @ev dat de redactie van houbi.com geheel exclusief kon inkijken. Eat yer heart out, TechCrunch, Mashable en TheNextWeb.

Na de controversiële "retweet"-functie van de voorbije maand, komt er in de loop van 2010 een hele resem nieuwe features aan, zo blijkt uit dit document:

 • reshuffle. Verandert de leesorde van uw tweets van "nieuw" => "oud" naar van "minder belangrijk" => "totaal onbelangrijk"
 • respell. Functie om te gebruiken meteen na het verzenden van een tweet omdat ge dan pas de spellingsfouten zag staan.
 • rephrase. Functie om te gebruiken meteen na het verzenden van een tweet omdat ge u realiseert dat er een veel elegantere manier was om het te verwoorden
 • repent. Als ge u na het versturen van een tweet realiseert dat die eigenlijk ongepast was of een bij nader inzien erg slappe grap bevatte.
 • respect. Vervangt de gebruikersfunctie die erin bestaat een tweet te retweeten met de bijkomende vermelding van "+1".
 • retain. Een beetje als de favorites functie, maar dan anders. Dient om te signaleren dat ge een tweet wilt bewaren, maar toch niet waardig acht met een sterretje te pronken.
 • retry. Functie die ge kunt proberen als een "Please RT" in een tweet niet het verhoopte domino/tweetstorm/wereldveroverings-effect heeft geressorteerd.
 • receive. Vervangt de gebruikersfunctie die erin bestaat zijn status te laten misbruiken door allerhande social media campagnes, kansloze wedstrijden of idiote twitter-applicaties.
 • relocate. Een beetje als de "Locate" functie, maar dan terwijl ge aan het verhuizen zijt.
 • re:gmail. Een beetje als de “gmail is down!!!!!” functie, maar dan anders. Dient om te signaleren dat Gmail 1 seconde down was, maar nu terug up!
 • reLOL. Een beetje als de LOL functie, maar dan anders. Dient om te signaleren dat ge nog een napretje had, dat langer duurde dan de flauwe glimlach van 2 seconden die ge uitdrukte in uw eerste ROFLMAO.
 • rejoice. Een beetje als "Hurrah, a new version of Tweetie is out" of "Hurrah, the Apple Store is down" twitteren, maar dan met een button.
 • relive. Een beetje als "get a life again", maar dan na van een twitterverslaving af te zijn geraakt.

Er wordt ook melding gemaakt van het nog zoeken naar functies om te enten op de termen: report, release, reheat, recess, regroup, reregister, redo, repeat, revive, request, retreat, re-emerge, retrend, reset, retract, resize en revise. Dat zou dan eerder iets voor in 2011 zijn.

@atebits heeft al laten weten dat hij al deze functies in de volgende versie van Tweetie (3.0 voor de iPhone en 2.0 voor de Mac) al vorig jaar geïmplementeerd heeft.

3 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

Zou er ook ruimte zijn voor de functie 'resist':
Te gebruiken door degenen die tot nu toe weerstand heeft geboden tegen het fenomeen 'Twitter', en dat eigenlijk zo wil houden?

Comment by AnneTanne — 12 december 2009 #

En die respell-functie zou ik hier ook verdraaid handig hebben gevonden!

Comment by AnneTanne — 12 december 2009 #

Ik ben nu al fan van de rephrase functie! 🙂

Comment by Sara VdV — 16 december 2009 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...