mrt 24 2010

Flunning

Vandaag gaan lopen, omdat het kon. En ook wel een beetje omdat in de Standaard stond dat smirting, de combinatie van roken en flirten, er sportief en gezond broertje bij heeft: flunning, of de combinatie van lopen en flirten. 1 op 3 joggers knoopt tijdens het lopen wel eens een flirterig gesprek aan met iemand van de andere sekse. Met als gevolg een doorslaggevende statistiek:

Lopers doen het ook beter in de slaapkamer. 1 op 10 lopers heeft minstens 1 keer per dag seks. Onsportievelingen moeten het stellen met 1 keer seks in de maand.

Nogal eens een verschil: “Lopen, nu met 96,7% meer seks“! Zeg nu zelf, wie dat weet, die blijft toch niet zitten! Al wie da niet springt is homofiel, nooit bewezen. Maar al wie dat niet loopt is eunuch, nu dus wel.

Mijn loopschoenen dus van onder een jaar of drie stof gehaald en op naar de Gentse Watersportbaan. Want daarvan stond dan weer in de krant dat die 33 meter korter is dan de altijd gedachte 5 kilometer. “Uw Watersportbaan, nu met 0,7% gratis“!

De eerste kilometer voelde … slecht. Als in roestig, tegennatuurlijk, onwennig en lastig. Maar de motivatie was er. Ik hoefde maar terug te denken aan de passage over de slaapkamer in het flunning-artikel, en daar was de motivatie al weer.

De tweede kilometer voelde … ellendig. Als in “waar ben ik aan begonnen?”. Slechts met de hulp van een mantra hield ik het vol. “Evy Gruyaert. Cho-co-la. Evy Gruyaert. Chocola. Evy Gruyaert. Chocola.” Weer 10 passen verder. Weer dichter bij het doel. Een meter of 100 voor me kreeg ik een meisje in het zicht. Zwarte training. Witte bloes. Elegantie. Gratie. “Evy Gruyaert! Chocola!”

De derde kilometer voelde … net iets minder rot. Ik denk dat ik in The Zone kwam. Een runners high had. Ik kwam erdoor. Mijn adem werd regelmatiger. Mijn stappen zelfzekerder. De kop van de Watersportbaan werd gerond. Wel tegen plan kwam het meisje van de vorige kilometer geen meter dichterbij. Integendeel. Vreemd genoeg liep ze ondertussen zeker vijfhonderd meter voor me uit. Een geoefend natuurtalent, zoveel was zeker!

De vierde kilometer voelde … te veel. The Zone was dicht, gesloten wegens failliet. De runners high een diep dal. M’n loopschoenen voelden zwaar. Niet meer op te heffen. Ik stak het op het stof van drie jaar. Wel schiep mijn altijd trager tempo nieuwe mogelijkheden. In plaats van een knap poepke in te halen, zou ik me natuurlijk ook in kunnen làten halen.

De vijfde kilometer voelde … als een ramp. De afstand werd oneindig uitgerokken. De tijd ging slow-mo. Vier keer. Vier keer werd ik voorbijgestoken. Door achtereenvolgens twee blonde joggende studentes, een snelwandelende dame van middelbare leeftijd in een strak pakje, door een goed geconserveerde maar licht zwalpende zestiger, en tenslotte door een strompelende eenbenige.

Met die laatste heb ik nog even kunnen flunnen, de rest had ik eerst niet gezien, was te snel of had mij niet gehoord met haar mp3-ding om de oren.” “Mooi weertje, niet?” riep ik. “Give me an L. Give me an O.” riep ze terug, “Give me an S. Give me an E. Give me an R”.
Al een geluk dat de Watersportbaan maar 4967 meter lang is in plaats van 5 kilometer, anders was ik er ingebleven.

Ik ga een lezersbrief schrijven, denk ik. Terwijl ik hier in mijn zetel lig met kramp in de kuiten. Dat er nog een nieuwe trend is opgedoken. Zwafgaan. Zwetend afgaan. Of iets dat “uitsloven” en “zielig” combineert. “Strompelen” en “modderfiguur”.

Vandaag geen seks, dus. Alstublieft. Evy Gruyaert en haar chocola. Ge moogt ze hebben.

6 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

Grijns 😉
Maar serieus. Zijt ge terug beginnen lopen?

Comment by Ellen — 24 maart 2010 #

Nee, zot! Met 6 gratis Tauro's bij de HUMO is er daar deze week geen plaats voor in mijn agenda.

Comment by Houbi — 24 maart 2010 #

In Lommel is er een bos en daar kun je geen drie stappen zetten zonder stevig geflunned te worden. Zelfs als je dat helemaal niet wil. Het kan ook zijn dat dat een andere variant is van running. Ranning. Running + Rape.

Comment by Thomas — 24 maart 2010 #

Een sixpack kan anders wel wonderen doen voor je populariteit als je naar het Citadelpark trekt ipv de watersportbaan.

Comment by Mike Reys — 25 maart 2010 #

Ja, daar leert ge inderdaad lopen. Hard lopen. Voor lijf en (onverhoeds bovengehaalde) leden.

Comment by Houbi — 25 maart 2010 #

waar is de tijd dat je met de bottines dezelfde watersportbaan met gemak rond rende ? bijna 20 jaar geleden, maar toch !

Comment by Rchaltin — 3 augustus 2010 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...