jun 14 2010

Ik emigreer

Vlaanderen trekt een gele kaart (en wallonië een rode). Waar is de tijd dat the day after iedereen de verkiezingen had gewonnen, en het land rustig oranje bleef kleuren? Van vader op zoon, en moeder op dochter.

Vlaanderen kleurt geel

Ik weg dus. Naar een plaats waar het wel nog ongenêneerd oranje kleurt. Nederland. Er is mij asiel beloofd. In een vluchtelingenkamp in het hoge Noorden. Ik stop mijn hebben en mijn houden in mijn koffer. En ik ben weg.

Landal Esonstad Anjum

Met dank aan Talking Heads en Holland.com, die het in hun malle hoofden kregen mij een reis cadeau te doen. Naar Anjum. Let’s roll.

2 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

Schone streek. Mijn triptips in de buurt: Groningen, Schiermonnikoog, Zoutkamp (als tussenstop, het ijskraam langs de kaai is een aanrader), en op de terug- of heenweg ook eens langs Giethoorn passeren (bestel zon, geen wind).

Comment by Marc — 14 juni 2010 #

En dan valt nog op dat precies in de kantons die tegen de taalgrens liggen, Vlaanderen er nog het kleurrijkst bijligt. Waar meent de rest van Vlaanderen dan toch van wakker te moeten liggen?

Comment by AnneTanne — 14 juni 2010 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...