feb 8 2012

Op = op

Van wat maakt men een curryworst?” is zo een van de vragen die een mens zich beter niet stelt. In het rijtje “Wie heeft deze t-shirt gemaakt“, “Op welke dieren heeft men allemaal proeven gedaan voor dit zalfje” en “Waar wordt het geld op mijn bankrekening allemaal in gestoken“. Kwestie van uw plezier niet te vergallen. Gekocht is gekocht, op is op.

Maar sinds vanmorgen weet ik het. En het valt mee. Geen kippedarmen, varkensoren, vermalen stierenkloten of aangespoelde potvis wordt er in de ons zo geliefde frikandel / curryworst gedraaid. Het geheim zat gewoon in mijn mailbox:

Hmmm, curryworst (moet hij in kleur of zwartwit?)

De geheime ingrediënten: papier en printerinkt. Voor “ne curryworst spéciale”, gebruik een kleurenprinter. 
3D-printing voor de massa’s, weeral een technologie die sneller is doorgebroken dan ik voor mogelijk hield.

Prachtig ook het contrast tussen de lekkermakende titel van de mail:

Voor IEDEREEN een GRATIS curryworst

en de kunstmatige schaarste creëerende call-to-action in de tekst:

Print HIER uw gratis curryworst snel af (OP=OP)

Of lopen bij Beckers al vooruit op de aankomende schaarste in print-toner als men hier in frietland en masse curryworsten gaat beginnen afdrukken? Even geduld, ik koop nu snel (op=op) nog wat aandelen van Hewlett-Packard en Canon.

Oh ja, mocht ge geïnteresseerd zijn in zo’n gratis curryworst bij uw volgende frituurbezoek, dit was de link. Snel klikken! Op is op.

6 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

Het woord curryworst leerde ik kennen in Brussel, alwaar een ijverige friteur zijn woordenboek er had bijgehaald om het woordje fricandelle te vertalen. 

Wanneer dumpte Vlaanderen de frikandel?

Comment by Mike Reys — 8 februari 2012 #

Dat is een vraag die ik zou voorleggen aan de in deze materie gespecialiseerde facebookgroep Het is CURRYWORST en niet FRIKANDEL: 
https://www.facebook.com/pages/Het-is-CURRYWORST-en-NIET-frikandel/122385087776189

Comment by Houbi — 8 februari 2012 #

Forward die mail eens ne keer, ik heb ook nog honger.

Comment by Stijn — 9 februari 2012 #

Ik ging dat eens onmiddellijk doen, Stijn, tot ik realiseerde dat mijn mail al in de Vuilbak had gezeten. Ik consulteer even Muffinman om te zien of je die nu nog veilig kan opeten.

Comment by Houbi — 9 februari 2012 #

Bah neen, laat maar dan. Spam dat uit de trashcan komt daar eet ik liever niet meer van. Zeker wanneer het al eens eerder geprint werd.

Comment by Stijn — 10 februari 2012 #

135 likes 🙂 QED

Comment by Mike Reys — 20 november 2012 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...