mrt 5 2008

Moeilijke tijden voor zuiderse bomen

Olijfboom van sp.a-voorzitster Caroline Gennez meteen ontworteld” kopt De Morgen vandaag. De reacties op de proefballon van de Mechelse om de regering Leterme I er een te maken met christen-democraten, socialisten en groenen – naar italiaans voorbeeld een olijfboom-coalitie genoemd – logen er inderdaad niet om: “Niet serieus”, “niet de moeite om op te reageren”, klonk het bij de liberalen. “Veel te laat en niet geloofwaardig” bij de CD&V uit de mond van Etienne Schouppe, “Er zijn nu al bijna tien maanden voorbij sinds de verkiezingen en de politici moeten ophouden met spelletjes te spelen” de reactie van Mieke Vogels van Groen!.

De tweede boom die het hard te verduren kreeg was de vijgenboom van Ada. (ik vermoed een nieuwe schuilnaam voor Gerda die Gerdernissen deed tot ze de neus werd afgebeten over wat blogkritiek, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan dus is ze ondertussen al lang weer goed bezig op haar Blog der zuchten). In de vermakelijkste blogpost sinds het uitvinden van het vermakelijk blogposten, verhaalt ze hoe er tijdens werken aan haar voortuin plots niet meer te ontsnappen viel aan de kwezelcommentaren van de buren, die nu vrijelijk konden zeggen dat ze haar vorige voortuin maar niks vonden, en blijkbaar ook nog nooit een olijfboom van dichtbij hadden gezien:

Wa bum es dadde? (10x) Variatie: Wa bum eije dor in de plosj gezetj? (2x)
Ne vogenbum? Wat es da ver iet? Da kennekik niet. Dor emmek ik na nog nut nie va gurd.
Allei maaan , ne vogebum, dat es vr in de wremmelanden!
Oeieoei, ne vogebum, gauje da kinnen agen ier?

Ik schat dat ze niet ver van Kerksken woont.
Ze was bij de keuze van boom nochtans niet over een nacht ijs gegaan. Kostelijk. Man bijt Hond in blogvorm.

Awel, ik wil toch een lans breken voor beide exotische boomsoorten.

Voor die van Caroline, want ze heeft gewoon gelijk in haar argumentatie dat “Brussel-Halle-Vilvoorde zal niet opgelost raken binnen de huidige meerderheid. De MR van Didier Reynders zou er twee zetels en haar kartel met het FDF door verliezen. Misschien moet daarom het bord worden afgeveegd en moet de politiek op zoek naar een formule die wel kan werken. En mogelijkheid is alvast nooit ernstig bestudeerd: een olijfboomcoalitie met oranje, rode en groene partijen. Een dergelijke coalitie heeft federaal n in de regios een meerderheid. Potentieel kan die coalitie wl het probleem BHV oplossen en in elk geval kan ze een coherent sociaal beleid voeren.

En voor die van Ada/Gerda. Want het gaat schun staan op haren opritj.

1 reactie tot nu toe. Reageer zelf...

Ontmaskerd

🙂

Comment by Ada — 6 maart 2008 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...