mrt 22 2008

Ik ben (niet zo) tolero!

Kathleen – schroef het vast want anders gaat het vliegen – Vanbrempt heeft wat te melden. Een nieuwe campagne:

“Met de slogan “F*ck holebi’s en hetero’s – Ik ben tolero” roept de campagne op om niet langer in vakjes te denken. Onderzoek heeft immers aangetoond dat 43,5% van de Vlaamse jongens een negatieve houding heeft ten opzichte van holebi’s, tegenover 23,5% van de meisjes.”

Fuck hetero's en holebi's, ik ben tolero!

Met een blog (op het HollandseGentse netlog. Skynetblogs en seniorennet waren precies weer niet hip genoeg…) en spots op TMF en Jim en zo.

Wiii! “F*ck holebi’s en hetero’s – Ik ben tolero”. Proef de tolerantie… voel de verdraagzaamheid. Draag het uit op een t-shirt hoe tolero u wel bent. Spread the love.
Faut-le faire: campagne tegen de hokjes-mentaliteit. En en passant enkele nieuwe hokjes oprichten. De Tolero (en de vriendjes van de Tolero’s). De Semi-tolero’s of solero’s. De Anti-tolero’s (“De eerste de beste die ik met zo’n t-shirt tegenkom, klop ik richting Toledo. Kan hij er de Bolero dansen”). De A-tolero’s.

En wat is dat dan voor een beest, zo’n tolero? Zegt Fuck tegen holebi’s, tegen homo’s, lesbiennes én biseksuelen. Fuck tegen hetero’s. Maar wat blijft er dan nog over? Motherf*cker.

Damn. Ik wordt precies een beetje intoloro en recalcitro van al dat getolero. En dat was geloof ik niet de bedoeling.
Wel positief: volgend jaar kan er dan nieuw onderzoek gedaan worden, hoeveel procent van de Vlaamse jongens en meisjes een negatieve houding heeft ten opzichte van tolero’s.

Noot voor de slechte verstaander, u daar: ik zeg dus niet f*ck tegen de lovenswaardige bedoeling van de campagne – positiever staan tegen de ho-mo of les-bo – ik zeg het enkel tegen de klo-jo van reclamebu-ro.

5 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

Groot gelijk, ik krijg het ook van dat tolero gedoe.

Comment by Suiadan — 22 maart 2008 #

Euhm, Netlog is op-en-top Belgisch hoor, Gents zelf.

Comment by Javache — 22 maart 2008 #

excellentero! 😉

Comment by e-Mino — 22 maart 2008 #

“Maar wat blijft er dan nog over? ”
Je snapt het echt niet h.. dat is juist de bedoeling dat er niets overblijft.. Die slogan verwijst naar het hokjesdenken. Hetero stoppen ze ook in een hokje (terwijl niemand anders dat doet), holebi ook, .. Dus ze stellen hetero & holebi op dezelfde plaats qua waarde. En ze richten hun eigen hokje op, ‘tolero’.

En ocharme, netlog als ‘hollands’ beschouwen.
Zegt genoeg over de betrouwbaarheid van je blogs.
Best dat je nog enkele pientere gasten hebt die hier even een reactie komen neerzetten.

Comment by Olivier — 3 april 2008 #

Wat is tolero ?
Als ik vraag krijg ik antwoord, fuck the..
Wat is tolero

tlijkt me leuk !

Comment by levi — 30 juli 2008 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...