aug 19 2008

De verstatest

Ik versta daar dus niks van, van de verstatest…

Wordt ik eerst naar seniorennet gelokt door het vrt-nieuws. Dat er een unieke gehoortest online werd gezet door de senioren. Maar dat versta ik nog, want Lapperre gehoorapparatenPascal Vyncke heeft zijn publiciteit altijd goed verzorgd en het is tenslotte komkommertijd voor iets.
Maar dan ga je er dus naartoe, luistert naar 10 woorden die met een achtergrondsgeluid van white noise worden uitgesproken, duidt aan erg
on-senioren-achtig tempo de woorden aan die je dacht te horen, en wacht dan met ingehouden adem op het verdict:

8/10. Proficiat!
Uw verstaanbaarheid in lawaai is in orde!

Pardon my french. Mijn verstaanbaarheid in lawaai?
Maar ik heb helemaal niks gezegd! Zat muisstil te luisteren naar die woordjes. Wàt hebben ze dan precies verstaan?

Alsof je uw baby meeneemt naar Kind en Gezin, ze daar het gehoor testen en de dokter u als resultaat van het onderzoek meedeelt dat je kindje luid en duidelijk te horen is als ze huilt.

Inderdaad een unieke en innovatieve test daar bij seniorennet. Nu is het enkel nog wachten op de oogtest die me meldt dat mijn zichtbaarheid dik in orde is, op de online reuktest die me meldt dat ik aangenaam naar lavendel geur, of op de impotentietest die me gerustelt dat het bij mij allemaal nogal meevalt met de symptomen van de menopauze.

5 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

Vooral ook dat ze er een uitroepteken achter zetten. Alsof ze het resultaat moeten roepen.

Comment by Steven — 20 augustus 2008 #

P. Vincke is altijd al uit geweest op zoveel mogelijk winsten te maken,ook ten koste van de senioren dat zijn de goedgelovigen onder de maatschappij.Zelfs zijn ledenaantal klopt langs geen kanten.Maar iedereen trapt er in.

Comment by Kist iaan — 20 augustus 2008 #

En zelfs als dan blijkt dat het allemaal wel meevalt, wil ik hier niks lezen over uw vrouwenkwalen. Trop is teveel. Of was het andersom?

Comment by Aïda — 20 augustus 2008 #

Probeer ook even de (Nederlandse) Nationale gehoortest. Daar moet u cijfertjes rade bij achtergrondgeruis. Geeft bij mij hetzelfde resultaat, in beide gevallen hoor ik onvoldoende.

Comment by paulvandoorn — 13 augustus 2009 #

Een prachtig staaltje van P. Vyncke. Geef toe, hij is er schatrijk mee geworden.
Wil je een overzicht van een paar gratis online gehoortesten? Bezoek onze site:
http://www.hetgehoor.net

Comment by Het Gehoor.net — 22 november 2010 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...