dec 22 2008

Zoekertje

Af te halen, in Balegem: 1 schaap.
Naam: Trui.
Prijs: gratis.
Plaats: op de oprit van mijn huis
Staat: dood.
Oorzaak van overlijden: onbekend (We waren wel op haar gedrag aan het letten, omdat ze precies geen honger meer had de laatste dagen. Maar zaterdag lag ze dus opeens dood in haar stalletje).
Gewicht: wreed zwaar. Als in zo wreed zwaar dat 2 volwassen mensen het schaap ternauwernood op een kruiwagen gehesen kregen. Kanttekening: de 2 volwassen mensen in kwestie zijn weliswaar een erwtenmannetje en een zwangere vrouw.
Bijzonderheden:
We hebben al geprobeerd het schaap aan de wetenschap te schenken – een vriendin van ons geeft les in anatomie aan veeartsen aan de universiteit Gent – maar de wetenschap had momenteel geen behoefte aan een dood schaap. Ook qua samenvallen met het islamitische offerfeest is de timing van ons dood schaap enigzins ongelukkig te noemen. Vandaar deze unieke kans!
Vilbeluik Rendac (telefoonnummer voor al uw schapen en ander dood vee: 053 640 211, ze komen dat gratis ophalen de dag na melding) werd gebeld vanmorgen, dus straks is deze buitenkans op dood schapengebied alweer verkeken, en zit Denderleeuw weer met de stank.
Let wel: het af te halen schaap is het dode exemplaar op de oprit. Niet het treurende, ongedurige, jammerende, blètende schaap in de wei. Dat is haar zus, Trees.

Trui

Cynisme opzij. Snif. Dag Trui. Ik hoop dat je jouw te korte schapenleven bij ons, in je wei, leuk gevonden hebt.

3 reacties tot nu toe. Reageer zelf...

Een volwassen schaap weegt toch al gauw dertig kilo en meer. En er zitten geen handige handvaten op om ze te tillen. Slecht georganiseerd van de natuur!

Maar anyway, soms gaan beesten dood zonder duidelijke oorzaak. ’t is nooit plezant als het gebeurt. Maar denk aan de nabestaanden, en zorg rap voor gezelschap voor Trees, want een schaap alleen is verre van gelukkig…

Comment by bart — 22 december 2008 #

Twitter Comment by @houbi (houbi)

Eens een test doen met chat catcher (post tweets over je blog als trackbacks), dit zou moeten komen bij [link to post]

http://twitter.com/houbi/statuses/1072832913

– Posted using Chat Catcher

Comment by houbi — 22 december 2008 #

Vervolg: oorzaak volgens de dierenarts: te veel vers gras met gisting in de maag tot gevolg. Droog stro en hooi waren toen de oplossing.

Comment by muggenbeet — 27 december 2008 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...