feb 24 2009

Krokus

Iemand had ons moeten waarschuwen: eind februari, deze week dus, is het tijd voor iets anders. Verlof, namelijk. Krokusverlof. Alsof die bloemen er een haar beter van worden dat iedereen er thuis zit op te wachten.

Gevolg van dit briljante plan is wel dat wij ermee zitten. Met de gebakken peren, te weten: de kinderen thuis. Gelukkig is er een andere slimme die ook een activiteit voor deze nog steeds teleurstellend donkere dagen (en dus krokusloze dagen) heeft bedacht. Laten we ons eens ver-kle-den, zij hij op een dag. En die gebakken peren, te weten: de kinderen dus, vonden dat een briljant plan. Carnaval was geboren (al de truut die verkocht wordt over het ontstaan van carnaval, van “begin van de vasten”, “40 dagen voor Pasen”, “heidens midwinterfeest” en zo meer mag u dus rustig afdoen als vertelselkes. De “kids” een beetje animeren, dat is de bedoeling van dat spel).

Dus doen zij de ganse dag van Piet Piraterij:

Kindercarnaval

De Voil Jeannetten zijn ook al van de partij. En bromberen.

Carnaval (1)

Of slumdog millionaires:

Carnaval (2)

Dolle pret, afijn. You get the picture.
Kortom: Hoera voor Carnaval, Awoert voor krokussen.

1 reactie tot nu toe. Reageer zelf...

Dat is al jàren de running gag op late nieuwjaarsrecepties van de blauwe: De Croo kussen.

Comment by (db) — 25 februari 2009 #

Jouw reactie

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


En nu?

En, voor u het vergeet, steek zeker mijn mijn RSS in uw favoriete feedreader. Je kan je ook abonneren op updates via e-mail, facebook, twitter...