Swingend het einde in met Koen Crucke als Latijnse God in de Jan Leyers / Bart Peeters musical Dokter De Vuyst.

Dokter De Vuyst was een interpretatie van het Faust-verhaal, “géééén rock-opera”, een medische musical over wat er voor rampen kunnen gebeuren als er een pagina (184) uit een medische encyclopedie kwijt geraakt.

Jan Leyers (dan op toppunt van populariteit met Soulsister album “Heat”) en Bart Peeters (dan nog niet op het toppunt van zijn populariteit maar wel al op zijn populariteitsplateau met The Radio’s) schreven deze musical.

Koen Crucke speelde God, en zou dat jaar dan ook starten in de rol van Alberto Vermicelli in Samson. Els de Schepper (dan nog aan het studeren) maakte er haar debuut in. Werd in nov. 1991 een maand lang in Gent opgevoerd in het NTG, en reisde daarna nog rond.

De Apocalypso werd geen hit, ondanks deze roemrijke cast én ondanks het verschijnen in het Tien om te Zien jaar 1991, een jaar waarin ongeveer alles wat twee benen en een micro vast kon houden een hit had ter grootte van een Vlaamse villa.

Hugo Matthysen, die het jaar daarvoor nog moeiteloos had meegewerkt aan het debuut van Koen Crucke in de lichte muziek met “Blijven drijven”, weigerde zijn medewerking met de gevleugelde woorden “I hate musicals, so fuck off!”.