Gebruikshandleidng voor een kraan, op muziek gezet door de late great Alexis Korner en een grote schare Britse sessiemuzikanten having a jolly good time.

C.C.S. of voluit Collective Conscious Society was een Britse jazz-funk bigband die werd samengesteld door bluesgitarist Alexis Korner
Uit Wikipedia: “Belangrijke leden waren naast Korner de Deense zanger/gitarist Peter Thorup en de componist/pianist John Cameron. De ritmesectie bestond uit Alan Parker (gitaar), Spike Heatley (contrabas), Herbie Flowers (bas), Tony Carr en Barry Morgan (drums) en Bill Le Sage (percussie). Verdere leden waren de koperblazers Harry Beckett, Henry Lowther, Kenny Wheeler, Les Condon, Greg Bowen, Don Lusher, Bill Geldard en de saxofonisten en fluitisten Ronnie Ross, Harold McNair, Danny Moss, Peter King, Tony Coe en Ray Warleigh. Producent was Mickie Most.

Korner wordt wel eens “The Founding Father of British Blues” genoemd, en ontegenzeglijk een zeer belangrijke figuur in de Britse muziek. Zo werden The Rolling stones en Free gevormd onder de leden van zijn begeleidingsband Blues Incorporated. Ook de pas betreurde Charlie Watts was lang deel van deze band.

Veel van de mensen in C.C.S. waren eerder ook actief in Blue Mink, grootste hit “Melting Pot” in 1969.

Allemaal sessiemuzikanten met een drukke agenda, geen wonder dat het – ondanks drie opgenomen LP’s – maar twee keer lukte om de groep samen te brengen voor een live-concert. “CCS were the largest-ever group of musicians to play live without needing a conductor. (They only did it twice, which is hardly surprising.)”

De groep had enkele hitnoteringen, eerst met een instrumentale cover van “Whole Lotta Love” (van Led Zeppelin), hun tune werd het grootste gedeelte van de jaren zeventig gebruikt onder de intro van Top of The Pops:

“Walking”, een cover van Donovan bracht hun voor het eerst in de top 10, en “Tap Turns to Water”, ook in 1971, werd hun hoogste chart-notering (5 in de UK, ook bij ons geraakte het als enige notering van de groep in de hitparade, op de 21ste plaats).

Na 1973 vormden Thorup en Alexis Corner de band Snape, toen ze op tour waren met King Crimson in de Verenigde Staten. Daarna kwam CCS niet meer samen.