“Have you heard, it’s in the stars? Next July, we collide with Mars! Well, did you evah. What a swell party this is”.
2 punkiconen gaan “High Society” op een Cole Porter song als benefiet tegen AIDS.

https://youtu.be/vC_bFDPiqYA

Een dubbele link met de song van gisteren zelfs (Thompson Twins met “Hold me now”).
– Zoals gequizt maakten de Twins met Deborah Harry het jaar ervoor “I Want That Man”
– Ze staan ook op de B-kant van deze single. Met “Who Wants To Be A Millionaire”.

Dat kwam omdat beide songs kwamen uit “Red, Hot + Blue“, een zeer gesmaakte cd (+ 1000000 keer verkocht) ten voordele van AIDS-research en awareness met een uitgelezen schare muzikanten die songs van Cole Porter coverden.

Iggy Pop & Deborah Harry waren geen onbekenden van elkaar. Ze tourden al samen in 1977. Nu nog altijd oude vrienden.

Hun “swelegant” duet werd in de U.S.A. niet als single uitgebracht, in de UK wel. Al geraakte het niet verder dan de 42ste plaats. Red Hot+Blue werd het begin van een lange reeks Red Hot+iets-behalve-chili-peppers cd’s, “fighting AIDS through pop culture”.

De Cole Porter song “Well, Did You Evah” dateert al van 1939, uit de musical “Dubarry was a Lady”. Bekendste versie voor Iggy & Debbie was die van Bing Crosby & Frank Sinatra in de film “High Society”:

Quiz Time!

Close but no Albert.
Pia – When The Rain Begins To Fall – Zadora was het.

Die had “Pickfair“, een historisch film & society-landgoed van Douglas Fairbanks & Mary Pickford in Beverly Hills laten neerhalen. Eerst met een bullshit-verhaal dat er termieten zouden zitten (notice de mieren op Iggy’s hand in de eerste beelden van de video), later stelde ze haar verhaal bij naar een nog grote bullshit-versie: nu zou ze tot die onfortuinlijke beslissing gekomen zijn omdat er geesten in het huis zaten.