Discoklassieker waarvoor poetsvrouw Evelien “speekbellekens” King zich niet bepaald hoeft te schamen.

Het leest als een jaren ’70 sprookje: “Evelyn werkte als poetsvrouw in de Philadelphia International Studios, was al zingend de studio aan het kuisen en werd zo opgemerkt door RCA producer Theodore Life. Die liet haar de stofzuiger uitzetten en achter de microfoon plaatsnemen”.

Omdat de disco op dat moment boomde was men overal op zoek naar talent. Evelyn kreeg 14 dagen tijd om 8 songs voor een LP op te nemen (Smooth Talk) en binnen de paar maanden stond ze in de hitparades met Shame. “Nu kan Evelyn in NY niet meer zonder een lijfwacht de straat op”

Het tussenvoegsel in haar naam “Champagne” koos King overigens omdat ze al van kindsaf “Bubbles” werd genoemd. Maar dat kwam dan weer omdat ze als peuter vaak belletjes blies. Schaamtelijk!

De single-versie moest al snel onderdoen voor een geremixte versie op 12″ van 6 minuten plus, die miljoenen keer verkocht werd. Ook dat werd standaard in de discotijd.

Evelyne was vertrokken voor een carrière die goed liep tot de jaren ’90. Latere versies van “Shame” kwamen er oa door Zhané voor de film “A Low Down Dirty Shame” in 1994. Ook tuinierster Kim Wilde nam het ooit – met matig succes en danig versneld – op.