Fijn nostalgisch liedje van Nederlandse doe-het-zelf artieste.

Fay Lovsky, dat was de artiestennaam van Fay Luyendijk, een meisje geboren in 1955 in Leiden, Nederland. Studeerde aan de Rietveld Academie (net als The Nits), en hield van muziek en filmpjes knutselen. Zo kocht ze een Revox-bandrecorder met het geld dat ze verdiende door een paar filmpjes te maken voor de quiz Twee Voor Twaalf.

Haar debuut heettte “Sound on Sound” in 1980 naar de techniek die ze daarbij gebruikte (een spoor opnemen, daarna dat spoor afspelen en er weer een instrument bijzetten, en dan het volgende). Ze speelde ook bijna alles zelf, “I play guitar, bass, theremin, musical saw. And other instruments too, dabble on many, master a few” is haar motto.

In 1981 verschijnt de iets professionelere LP “Confetti” (16 tracks) en heeft ze in Nederland een kersthitje “Christmas was a friend of mine”. Ze gaat ook op tour met Jan Rot en als begeleidingsband “de Toekomst”, de muzikanten die ook achter Bram Vermeulen stonden.

In 1983 neemt ze dan wat ze zelf haar “Ambitious pop album” noemt. Met
“Don’t Feed The Animals”, “Ramon”, “One More Time” en tenslotte deze “Sugar Me Sam” probeert ze heel veel stijlen uit, maar geen een van deze singles wordt meer dan een radiohitje.

1985. Popstar career screeches to halt as WEA chucks out “noncommercial” artists, like Lovsky“. Einde van het popster-verhaal, maar Lovsky is nadien wel altijd bezig gebleven in interessante muzikale projecten: bvb “The Magnificent 7” in 1986 – met onder andere Henny Vrienten en Joost Belinfante die film- en tv-tunes live op het theaterpodium brengen – “La Bande Dessinée” in 1994 (Part cabaret, part folk-rock, Lovsky’s music is born out of the European tradition but throws healthy dollops of Americana thrown into the mix. The largely acoustic instrumentation includes guitars, string bass, percussion, marimba, glockenspiel, piano, mandolin, trumpet, and Other instruments. Lovsky even “plays” the theremin instead of just using it to make eerie noises. # ) – “Les Primitifs Du Futur” vanaf 1998 – “World Musette” band met met Dominique Cravic en de Amerikaanse striptekenaar Robert Crumb, ze speelt onder meer de zingende zaag in deze band – etc etc.