Zou iets betekend hebben in de San Remo van 1991, maar dat was dan toch ver achter Sean Kelly met z’n spectaculaire jump in de afdaling.

Fiordaliso was een zangeres die – zoals vele in Italië – ging van San Remo Festival naar San Remo Festival (de Italiaanse nationale eurosongkermis). Ze dook op in 1982 met “Una Sporca Poesia” en deed in 1991 al voor de 8ste keer mee

In die tijd werden de artiesten met hun inzending ook altijd gekoppeld aan “un star straniero”, een buitenlander met sterallures dus. Voor Fiordaliso was dat Laura Branigan (bekend van Gloria en Self Control, beide covers van Italiaanse songs).

Net als voor veel andere Italianen (Zucchero, Pausini, Toto Schillaci…) was er rond 90 ook veel internationale aandacht voor muziek uit dat land. “I Love You Man” kreeg dus ook een internationale release (met de zweterige videoclip uit tweet 1), al brak het nergens potten.

Ook in Italië werd dit nummer met Bruce Hornsby-achtige piano geen grote hit (itt “Cosa ti farei” van het jaar daarvoor, of het door Zucchero geschreven “Non voglio mica la luna” uit 1984). Maar acheraf bekeken was het zeker een van haar knapste songs.