Wat ik ook altijd zeg als ik al ongeduldig klaarsta aan de deur en zij nog in een of andere badkamerfase blijkt te zitten.

Songschrijver Mick Jones in interview met Songfacts: “It ended up being a song that brought a lot of people together. I hear that it’s a song that a lot of people play at their weddings. It’s the kind of song that the pen does the writing, and you don’t even know where it came from.”

Het synthesizertapijtje onder deze powerballad is van de dan nog zeer onbekende Thomas Dolby, die hier kwam bijverdienen als sessiemuzikant. Het stond zo goed op zijn bankrekening en cv dat hij er z’n solo-carrière aan dankte…

Deze song hield lang het record voor song die het langst op n°2 parkeerde zonder nummer 1 in de U.S. te worden. “Physical” van Olivia Newton-John, “I Can’t Go For That” van Hall & Oates en “Centerfold” van de J Geils Band sprongen er altijd over.

Alhoewel Foreigner een stevig rockende band was, bereikten ze die langverwachte nummer 1 plaats toch nog, vier jaar later en opnieuw met zo’n ballad: “I Wanna Know What Love Is”.