Song die Frank Sinatra opnam voor de film “The Joker is Wild”, een film waar hij ook de hoofdrol in speelde.
Voorlopig met voorsprong de oudste single op deze site, en toch uit het midden van Sinatra’s carrière, the Capitol Years.

All The Way

All the way komt drie keer voor in de film: Cool & composed, Sinatra speelt Joe E. Lewis, een succesvolle night-club entertainer

een dronken versie, nadat hij door de maffia is aangepakt en dan zwelgt in alcohol, de betekenis van de tekst dringt pas tot hem door.

En dan nog een versie die hem achtervolgt in de slotscene van de film, zijn nachtclub is hij kwijt en hij moet op zoek naar een nieuw leven

De song, geschreven door Jimmy Van Heusen met tekst van Sammy Cahn verdiende de Oscar voor “Best Original Song” in 1957. De song was zelfs zo populair dat de film “The Joker is Wild” nog een keer werd heruitgebracht met als titel “All The Way”.

All The Way werd nummer 2 in de USA Hot 100, en ook in de UK een grote hit tot op plaats 3 daar.

Andere versis van All the Way nadien zijn er te over: Brenda Lee, Sam Cooke, Bing Crosby, Billy Holiday, James Brown, Harry Connick Jr … Zelfs Bob Dylan begod.

Chicago (That Todd’lin Town)

“Chicago”, de B-kant kan ik op Youtube niet terugvinden in de filmscene, maar natuurlijk wel in de singleversie:

Dit was een foxtrot van Fred Fisher die al in 1922 als “Chicago That Toddd’ling Town” gepubliceerd werd.
Werd dan als door veel orkesten opgenomen, klonk ongeveer zo in die roaring 20’s tijd:

“Chicago” werd als B-Kant ook in de hitparades genoteerd (Sinatra’s versie is de enige die daar terechtkwam). In de USA geraakte het niet hoger dan plaats 84, in de UK tot op plaats 21.

Andere versies van de song ook te krijgen per karrevracht: Count Basie, Tony Bennett, Dave Brubeck, Chicago, Duke Ellington, Oscar Peterson, Django Reinhardt, de lijst is eindeloos…