“I don’t give a damn, I just wanna dance”, er was leven voor Arno Hintjens na TC Matic

Arno’s carrière is genoeglijk bekend, natuurlijk. Eerst de blues op mondmuziekske met Freckle Face en als zanger met Paul Decoutere in Tjens Couter. Dan snoeihard en ongenaakbaar met Jean-Marie Aerts, Serge Feys, Ferre Baelen en Rudy Cloet als T.C. Matic. Na een teleurstellende tour in het voorprogramma van Simple Minds in 1986 spatte T.C.Matic uit elkaar.

Arno bleef niet bij de pakken zitten en zette zich prompt aan een (engelstalige) solo-carrière. “Arno” in 1986 werd zijn solo-debuut (alhoewel ook Jean-Marie Aerts hem nog op gitaar begeleidde, en Serge Feys de productie en toetsen deed).

“Forget the Cold Sweat” was zowat de song die platenfirma Virgin overtuigde ook solo in zee te gaan met Arno (TC Matic zat bij EMI). Het is een song geschreven door Arno en Serge Feys

De song bevat ook zang van de Nederlandse zanger Kaz Lux, ooit met Jan Akkerman bij Brainbox, ook ooit op tour in België met Bien Servi, de begeleidingsgroep van Raymond van het Groenewoud, waar indertijd ook Jean-Marie Aerts in speelde. Jean-Marie en Kaz Lux namen tenandere een aantal nummers op in de nachtelijke uurtjes van de opnames van de eerste solo-plaat van Arno, maar deze plaat werd nooit uitgebracht, het verhaal is terug te vinden bij Jan Delvaux) .

Ook zangeres Reggie (als “Redgie”), bekend geworden met Indeep’s “Last Night A Dj Saved My Life” en dan in België blijven hangen, later nog heel een dikke hit in samenwerking met Technotronic met “Move that Body”, is te horen in de backing vocals. In ruil daarvoor schreef Arno trouwens een song voor Reggie “I Don’t Play The Game Your Way” / Time it was, voor de soundtrack van de Belgische film “Skin”, tevens het acteerdebuut van Arno Hintjens.

Volgens wat ik kan zien is “Forget the Cold Sweat” de single die in ons land het hoogst noteerde uit gans Arno’s solo-carrière. Goed voor een 22ste plaats in april 1986 in de Ultratop.

Redelijk uitzonderlijk voor een Belgische nummer in die dagen kreeg “Forget the Cold Sweat” zelfs een videoclip, gedraaid door Dominique Deruddere.