De Alabamese grootmoe der Waalse Southern Rock

In vogelvlucht: Amerikaanse die in Brussel blijft plakken in de jaren 80. En zich een weg naar een muziekcontract buskt en achtergrondzong, in 1991 doorbreekt met LP “Honey & Hurricanes”.

Achtergrondzangeres op meer dan ge zou denken, bijvoorbeeld op “The Way To Your Heart” van Leyers, Michiels & Soulsister & Beverly Jo Scott & God & Klein Pierke. Of bij 2 Belgen, Noordkaap, Viktor Lazlo, heel veel van The Scabs ….

Ondertussen altijd in de Belgische rock actief gebleven en zeker in Wallonië een naam als een klok. Sinds 2011 jurylid in The Voice op RTBF en zo de “ontdekster” van Loïc Nottet. Schreef de lyrics voor zijn Eurosonglied in 2015

Wist ik nietje: ze vocal-coachte Jan Paternoster bij z’n debuutplaat en schreef mee aan het geweldige “Never Alone / Always Together” van The Black Box Revelation in 2007.

Of nog: de teksten van Triggerfinger gingen vaak door “the twisted mind” van BJ Scott. Deze “Let It Ride” bijvoorbeeld. Ook Stan van Samang passeerde recent bij haar, maar dat potje laten we zedig bedekt.