Eerste soloplaat van de (ex-)zanger van The Zombies, over zijn (ex-)lief, had precies ook een song van Belle & Sebastian kunnen zijn.

The Zombies waren een sixties rockband, hadden in 1964 een grote hit met “She’s not There”. Toen ze al uiteengevallen waren in 1968 werd “postuum” het geweldige “Time of the Season” een jaar later nog een hit:

Door die late hit kwam Colin Blunstone, de zanger van de groep, terug in actie (hij was van plan geweest de muziekbiz te verlaten en was al overgestapt op een job in het verzekeringswezen).
Hij begon aan een solo-carrière, met ex-Zombies Rod Argent en Chris White. Zijn eerste LP in 1971 “One Year” wordt ook als zijn beste aanzien

Saw your picture in the paper,
My, you’re looking pretty good,
But I should’ve known better,
and I should’ve seen sooner.
No use pretending
I’ve known for a long time
your love has ended
Caroline goodbye…

Colin Blunstone nam in deze song afscheid van zijn vriendin Caroline Munro. Dat was een rondborstig model met wie hij een relatie had eind jaren 60. Speelde ooit Bond-girl in The Spy Who Loved Me (hier links) en zou later nog vriendin van Gary Numan worden.

In Nederland werd deze single gereleased met als B-kant “Say You Don’t Mind”, een song van Denny Laine (Moody Blues, Wings). Dit kreeg in de UK ook een eigen release, en geraakte daar tot n°15. Prachtig, doet ook wat denken aan tijdgenoot Nick Drake.